PodSvojoStreho.net
Katera MKCN? - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: Katera MKCN? (/showthread.php?tid=77334)

Strani: 1 2

Katera MKCN? - Vajenec123 - 29.1.2020

Pozdravljeni,

sem pred nakupom MKCN, za novogradnjo, za 4 osebe (trenutno samo 2 Smile), odlocam se med sledecimi. Predvidevam, da je ze kar nekaj zadovoljnih oz. nezadovoljnih uporabnikov.
- Biološka čistilna naprava Solido SMART Gorec 2 do 5 PE
- Biološka čistilna naprava One2Clean 4-5 oseb Armex
- AQUAmax ČISTILNA NAPRAVA 2-5 PE-SBR Zagozen

Zelo bi bil hvalezen za vasa mnenja in izkusnje.

RE: Katera MKCN? - bastian31 - 30.1.2020

http://www.vodateh.si/

Eno leto okoli nobenga smrada dela kot je to potrebno.

RE: Katera MKCN? - Figo - 30.1.2020

(30.1.2020 ob 02:26)bastian31 Napisal: http://www.vodateh.si/

Eno leto okoli nobenga smrada dela kot je to potrebno.

Počakaj na prvo praznenje in ponovni zagon. Ko boš potreboval analize, da vzpostaviš optimalno delovanje. 
Poročaj njihov odgovor...Lahko ti ga pa jaz povem Smile

RE: Katera MKCN? - Origin - 30.1.2020

Kakšen pa je bil odgovor po praznjenju? 

Ima kdo mnenje o čistilnih napravah roto? Je sploh kaj razlike med njimi ali je to vse tu tu...?

RE: Katera MKCN? - KARMEN1 - 30.1.2020

Roto eco6.
7 let, deluje brezhibno, nikoli odprta, nikoli taknjena, razen od komunalnih delavcev, ki jo praznijo na 3 leta.

RE: Katera MKCN? - owlic - 31.1.2020

Mi mamo  Roto roClean.. sprva smo meli samo njihov rezervoar 2 prekaten z moznostjo nadgraditve.... ko si odpru pokrov je prou butnu smrad ven, nato smo dali not čistilno, razlika kot dan in noc, nc ne smrdi ko odpres, razen po postani vodi...

RE: Katera MKCN? - flyko - 9.5.2020

Kakšna je bila odločitev na koncu in ali ste zadovoljni?

Kako je pa pri ostalih, ste zadovoljni? Kakšne težave se lahko pričakuje pri čistilnih, moram pri vgradnji biti pozoren na kakšne detajle?

RE: Katera MKCN? - Origin - 10.5.2020

Mi smo vgradili Vodateh Klermax pred kakšnimi 3tedni. Predvsem, ker je bila ugodna in njihov odziv hiter.
Do zdaj zgleda vse OK. Upam, da bo vse OK tudi ko jo zaženemo septembra.

Drugače pa dobis zraven čistilne načrt za vgradno. Skoplješ luknjo velikosti kot je tam prikazano, pomembno je, da če je plastična, da jo sproti polniš z vodo. Sepravi malo peska malo vode, da je nekje isti nivo. Drugače jo lahko stisne

RE: Katera MKCN? - Vajenec123 - 11.5.2020

(9.5.2020 ob 22:22)flyko Napisal: Kakšna je bila odločitev na koncu in ali ste zadovoljni?

Kako je pa pri ostalih, ste zadovoljni? Kakšne težave se lahko pričakuje pri čistilnih, moram pri vgradnji biti pozoren na kakšne detajle?

Pozdravljeni,

odlocil sem se za betonsko SOLIDO SMART (od 1 do 5 PE) od Goreca. Zagon bo sele septembra, tako da izkusenj se nimam.

RE: Katera MKCN? - zokisu - 5.6.2020

(30.1.2020 ob 08:57)Origin Napisal: Kakšen pa je bil odgovor po praznjenju? 

Ima kdo mnenje o čistilnih napravah roto? Je sploh kaj razlike med njimi ali je to vse tu tu...?

Ja!

Po mojih izkusnjah - CIMDLJE OD ROTA!!!

RE: Katera MKCN? - owlic - 11.6.2020

Zokisu, ne razumem zakaj? So tudi meni govorili samo rota ne, pa sem ga vseglih vzel, nobene panike ni, res da sem prvo samo rezervar kupu, pa so me pol morili komunalci in inspekcije da morm met se cistilno not, pa sem jo pol dal in zadeva špila... analize narejene vse super... zadeva ne smrdi, krmilnik enostaven... voda pri izpustu brez vonja in bistra... zanima me kaj je narobe z rototom, al sm pa jst glih na dobro robo naletu....  Huh Big Grin

RE: Katera MKCN? - zokisu - 11.6.2020

Najprej je crknil racunalnik, ko je bila cistilna en mesec iz garancije! S tem da je leto pa pol stala pred zagonom, torej je tako rekoc crknu takoj ko smo jo zagnal. Ok.. ni panike.. 80€ za kao rabljenga... sem prezivel.
Resno stalo pa imam z cistilno od decembra! Cistilna je bila polna po  letu in pol (6PE, nas je 5). V navodilih pise da se jo prazni na 3 leta.. japajade. Bols da ne razlagam kaksno sranje sem imel, ko mi je zaradi tega zabilo odtocno cev!! Za bozic.. sem bil jaz do vratu v dreku.. skor dobesedno  Wink  pa dobi nekoga da ti to sprazni med prazniki. Ze tako noben ne upa vec.
Servisa itak ni blo mozno priklicat pred 3.januarjem. Takrat so rekli da mi bodo sporocili termin. Serviser se je potem pojavil konec februarja!! In kaj je naredil? To kar sem sam ze probal... vse ventile, kompresor.. uglavnem racunalnisko vse dela kao! To sem ze vedel brez njega.

No, uglavnem... od takrat ves drek plava po vrhu  Rolleyes notri je polno nekih music, smrdi okrog bajte kot da smo namesto stiroporja na njo lepil drek, voda ki odteka pa ne vsebuje Č od cistoce.

Ce za njih to deluje v redu... sorry, jaz sem pricakoval nekaj drugega. Niti priblizno ne to, da bom pozidal bajto, pol bom imel pa sive lase zaradi greznce. 

Mogoce imam pa samo smolo in vsem ostalim dela ok. To so pac moje izkusnje.

Aja... trenutno skoraj en mesec cakam na termin kdaj bodo prisli serviserji... 19.5. sem jih kontaktiral. Mogoce pa se letos pridejo kaj naokrog

RE: Katera MKCN? - owlic - 11.6.2020

Ojoj! A vmes si spremljal nivo mulja z vzorcenjem? Jaz vsak mesec vzamem in odčitam nivo... pač koliko ml na liter je tega sranja in po enmu letu je nekje na 25 procentov... je pa res da smo po vseh debatah preventivno na vseh moznih "kao" bio cistilih ala frosch... in eko papirjih pa ekstra pazljivi pri locevanju ostankov hrane... katero cistilno pa imas? Jst mam roEco. Sicer nisem mel problema se nobenga, razen enkrat ko ni zalaufala tok kot bi moglo, in sm klical, pa je prisel po 2 dneh... in prestimal in od takrat vse ok. Upam da ne zgleda kot da jih zagovarjam, ampak mi smo zadovoljni... upam da se nam ne zgodi kaj takega kot se je tebi drugace jo odkopljem in jim jo dostavim....

RE: Katera MKCN? - zokisu - 11.6.2020

(11.6.2020 ob 22:32)owlic Napisal: Ojoj! A vmes si spremljal nivo mulja z vzorcenjem? Jaz vsak mesec vzamem in odčitam nivo... pač koliko ml na liter je tega sranja in po enmu letu je nekje na 25 procentov... je pa res da smo po vseh debatah preventivno na vseh moznih "kao" bio cistilih ala frosch... in eko papirjih pa ekstra pazljivi pri locevanju ostankov hrane... katero cistilno pa imas? Jst mam roEco. Sicer nisem mel problema se nobenga, razen enkrat ko ni zalaufala tok kot bi moglo, in sm klical, pa je prisel po 2 dneh... in prestimal in od takrat vse ok. Upam da ne zgleda kot da jih zagovarjam, ampak mi smo zadovoljni... upam da se nam ne zgodi kaj takega kot se je tebi drugace jo odkopljem in jim jo dostavim....

RoClean6 imamo. Nic se nisem ubadal z cistilno, dokler ni prislo do problemov. Nobenih analiz delal ali karkoli. Imam prevec druzga dela, da bi se se s tem ubadal  Smile Zdaj se pa pac malo vec ubadam z drekom  Big Grin Ceprov me pocasi mineva in mi je ze vseeno kaj gre v ponikovalnico.

Tudi pri nas ne leti noter nic kar ne bi smelo... ko je govora o robckih in podobnih zadevah, ki se stalno omenjajo. To smo z otroci dal 10x konkretno cez ze v startu. Pomivamo posodo in peremo cote pa pac normalno. Brez kakega bio in eko sranja. Odkar vidim da se po tiskarnah reklamirajo bio barve ne verjamem jest vec v ti dve besedi  Smile Smile

RE: Katera MKCN? - owlic - 12.6.2020

Zokisu, pardon mi mamo tut roClean 6pe in ne roeco... nonstop mi ta eco hodi po glavi... upam da postimate  in pridete zadevi do dna... ena opcija je ta da se ti niso bakterije razvile in ti ne razgradi in se ti samo nabira... drugo ne vem kaj bi blo...meni tudi ni zalaufalo 1. samo od sebe in sm su na komunalo po 5l bakterij ki sem jih vlil v areacijski prekat. Zdaj pa koker se spomnm vlijem not neke bakterije od ekohit-a. In zadeva dela. Sm ze tut jst doktorat naredu z dreka.