![]() |
|
Puščanje vodovoda - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Puščanje vodovoda (/showthread.php?tid=77070) |
Puščanje vodovoda - Gart - 15.12.2019 Imam sveže renovirano kopalnico.vse ploščice naj bi bile bele ampak en dan potem ko so bile položene sem opazil da je tista pri pipi modrikasta.Ko sem to prvič opazil sem mislil da je to zaradi poceni ploščic (različni odtenki) ampak sem opazil da je modrikasta samo tista in še nekaj ploščic pod njo ,zato sumim da se gre za puščanje. pušča tudi nad ploščico(torej na sprednji strani).Isti človek ki je polagal ploščice je tudi inštaliral vodovod in zmontiral pipo.Težko se je bilo pregovarjat z njem in mu nisem uspel dopovedat da voda pušča po zunanji strani ploščic.Sem mislil da bom sam rešil problem če bom sam zmontiral pipo šeenkrat . Problem je v tem da pušča res zelo zelo počasi in mora minit kakšna ura da se pozna sled po steni ,sedaj pa razmišljam da morda pušča cev pod ploščico(torej v steni) . Torej ,sprašujem če pravilno domnevam da bele ploščice postanejo modrikaste če je vlaga pod njimi? Slikal sem s telefonom in se nevidi čisto dobro zaradi osvetlitve, da je ploščica modrikasta se pa vsaj vidi da je malo temnejša od ostalih. RE: Puščanje vodovoda - markII - 15.12.2019 Še enkrat odvij armaturo, snemi še rozeti, nazaj zmontiraj brez rozet in opazuj kje se pojavi kapljica. RE: Puščanje vodovoda - Gart - 15.12.2019 Bom probal sam popravit in šeenkrat zmontiral armaturo .Še eno vprašanje imam. Dvomim da bo hotel izvajalec popravit problem , tudi če je krivda na njegovi strani. Verjetno bom koga drugega moral poklicat, če bo slučajno treba cevi šeenkrat položit. Kakšna je razumna cena za popravilo takšnega problema ,če je res problem v inštalaciji? (približen rang me zanima +/-100€).Cevi so aluplast.Če se prav spomnim je ena od cevi namreč malenkost postrani bila zabetonirana v steno(priključek) in morda nastane napetost ob montaži armature...torej je to inštalacijski problem najverjetneje. RE: Puščanje vodovoda - matofill - 16.12.2019 Ne pretiravaj, barva se zaradi zatekanja vode ne spreminja........ Gotovo ti je kaka snežno bela ploščica ostala, potopi jo v vedro za 24 ur in ja barva bo ostala enaka....... RE: Puščanje vodovoda - Gart - 16.12.2019 @matofill ideja ni na mojem zeljniku zrasla. Na večih tujih forumih sem večkrat videl omenjeno da bele ploščice lahko postanejo modrikaste če se napijejo vode.Če niso zafugirane pravilno ali pa če pušča cev za njimi oz. je stena za njimi vlažna zaradi drugih razlogov itd. Mislim pa da ni ostal noben kos da bi sprobal to teorijo če se je to tudi meni zgodilo.Ploščic je bilo ravno dovollj ,nobena cela ni ostala ,tisti ki jih je pa polagal pa je nakoncu vse koščke ki so ostali odpeljal na odpad. malo bom pogledal če je še kje slučajno kakšen ostal ... RE: Puščanje vodovoda - Fery - 16.12.2019 Dobro izbirate izvajalce, ni kaj. Še posebej, če imate sami dve levi roki. Kar se vlage tiče, malo počakaj. Če res pušča, se bo videlo drugače, ne samo po barvi ploščic. To ste renovirali!? Po sliki bi rekel, da je vse skupaj iz leta '70. No ja, če vam je tako všeč, zakaj pa da ne. RE: Puščanje vodovoda - Homer - 16.12.2019 Prvič slišim, da naj bi se spreminjala barva glazure ploščice zaradi vlage. In še to spreminjanje naj bi bilo omejeno zgolj na eno ploščico....... Glede morebitnega popravila (če res kaj pušča), pa bi lahko bil največji strošek polaganje ploščic. Praviš, da rezervnih ploščic nimaš, vprašanje pa če še lahko dobiš enake iz iste serije. Torej lahko to pomeni tudi zamenjavo vseh ploščic.... Jaz sem ploščice vedno nabavljal + 1 paket za rezervo! Puščanje pa preveri, kot ti je markII svetoval RE: Puščanje vodovoda - Gart - 16.12.2019 (16.12.2019 ob 10:32)Fery Napisal: Dobro izbirate izvajalce, ni kaj. Moj telefon dostikrat zgreši barvne odtenke , tudi meni je slika grda,osvetlitev v kopalnici tudi še ni uštimana, v živo se lepše vidi . Izvajalca sem pa izbral ker mi je na začetku leta delal kuhinjo in je bilo skoraj vse ok.Pri kopalnici je bila pa čisto druga zgodba ,ni se držal dogovorjenega roka ,veliko je bilo napak,nekaj jih je odpravil nekaj ni... Težko se je bilo pregovarjat z njim. Ni kaj, v življenju vsak človek kdaj pa kdaj tudi na mino stopi. Sicer pa mirne duše priznam da imam dve levi roki, imam avtoimuno bolezen (veliki problemi z koncentracijo in utrujenostjo) ,odraščal sem brez očeta itd. . ,zato pa takšna dela zaupam ljudem ki so bolj izkušeni. RE: Puščanje vodovoda - arbajter - 16.12.2019 Eden redkih, ki ima jajca in prizna svojo "slabost". Kapo dol. |