![]() |
|
Talno gretje - razdelilec - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Talno gretje - razdelilec (/showthread.php?tid=73591) |
Talno gretje - razdelilec - nintakiu1 - 31.10.2018 Pozdravljeni, pred kratkim smo se vselili v novo hišo, imam pa težave s talnim gretjem, v kolikor mi lahko kdo razloži, kako funkcionira razdelilec. Skratka imam občutek, da so tisti rdeči indikatorji na zgornjem ventilu previsoko (mislim, da merijo pretok in kažejo 0,5l) in se ne premaknejo, tudi ko zapiram tiste sive lončke na spodnjem delu, termometri so zarošeni in sem jih ravno zamenjal. Prosim za mnenje. Re: Talno gretje - razdelilec - Fery - 31.10.2018 Yep, še ena tragedija z lončki. Vgrajevanje tega bi moralo biti zakonsko prepovedano. Drugače, vas zebe, vam je vroče? Ali v čem je točno problem? Re: Talno gretje - razdelilec - some1 - 31.10.2018 Bo Fery objasnu, da se danes še malo nasmejim ![]() Drugače pa povečaj hitrost obtočne črpalke in boš dobil boljše pretoke. Seveda, če je vse odzračeno kot je treba. Re: Talno gretje - razdelilec - nintakiu1 - 31.10.2018 Se opravičujem, vendar sem tukaj popoln amater. Niti me ne zebe, niti mi ni vroče, želim samo vedeti zakaj so od 3 kar 4 termometri polni kondenza in vode in sem jih moral zamenjati. Pretok sedaj dela v redu. Re: Talno gretje - razdelilec - Fery - 31.10.2018 Počakaj še mesec ali dva. Boš lahko zraven še postavil vprašanje, zakaj imaš alge v sistemu. Vse še pride na vrsto. Če govorimo o istem, potem to niso termometri in ni jih bilo treba zamenjati. Zakaj si jih, pa ti sam veš. Ne rabiš drugih spraševati. Predvidevam da zato, da mirno spiš. Čeprav ne, ampak ok, naj bi mirno spal. Re: Talno gretje - razdelilec - nintakiu1 - 31.10.2018 Skratka, ne vem zakaj potem odgovarjaš tukaj in se delaš pametnega. Mislim, da to kaj je termometer, vem. Če tisto na krogelnem ventilu ni termometer, potem ne vem kaj je. Re: Talno gretje - razdelilec - kurili - 31.10.2018 Tudi sam imam nekaj podobnega sicer samo en termometer. Na vsako vejo je monter napisal koliko metrov cevi je priključene, termometer je samo eden na dovodu in zraven je ventil ( mislim da je mešalni) s katerim uravnam pretok oziroma temperaturo na dovodu. Od kraja mi tudi nekako ni delovalo, temperatura je bila tudi 50 stopinj kar se mi je zdelo preveč, črpalko sem prestavil na polno moč in z ventilom toliko časa pripiral da imam sedaj temperaturo 40 stopinj. Gre za precej velik, 50 kvadratov, zimski vrt s trojno zasteklitvijo in nas ne zebe. Tiste posamezne ventile je najbolje pustiti kot so, vsaj meni se zdi. Najbolje je da povprašaš monterja in ti bo razloži kako deluje sistem, če ne veš kdo je delal najdi drugega monterja centralne kurjave Re: Talno gretje - razdelilec - blze - 31.10.2018 Si sploh odpru do kraja ventile zgornje? Da nimaš priprtih na minimum. |