![]() |
|
Okvara kompresorja v sanitarni TČ - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Okvara kompresorja v sanitarni TČ (/showthread.php?tid=73290) |
Okvara kompresorja v sanitarni TČ - B0TER - 26.9.2018 Pozdravljeni, prosil bi za mnenje glede okvare kompresorja v sanitarni TČ . Gre za TČ Termotehnika z 300l bojlerjem, stara pa je nekje 8 let. Kolikor sem ugotovil, je zaribal kompresor. Preventivno sem zamenjal kondenzator, ker je stari že oslabel, ampak še vedno ne spelje. Sicer ga proba zavrteti, ampak po kakih 5 sekundah spodbije termična zaščita kompresorja. Glavno vprašanje pri tem je, če je popravilo smiselno, ali je bolje nabaviti novo sanitarno TČ? Gre za kompresor Tecumseh RK5450Y, za katerega sem na netu našel ceno cca 440€. k temu je potrebno še prišteti plin R134, pa delo serviserja, pa morda še kaj. Poslano z mojega SM-G955F z uporabo Tapatalk Re: Okvara kompresorja v sanitarni TČ - bohinc - 26.9.2018 Nekje v temah (iskalnik...) sem opisal moj primer. Tko na pamet se mi zdi, da me je prišla menjava s strani servisa Krono... cca 280E komplet. Iskanje napake, po ugotovitvi demont., montaža novega komp. , plin, vakumiranje (delo+ prevoz). Ne vem pa na pamet porekel komp.. Splača ? Odvisno kolk komu laufa ?! Pri nas se je.... in bo..., še pred potekom garancije.... :wink: (8oseb) Re: Okvara kompresorja v sanitarni TČ - sassapo - 27.9.2018 270€ če si kje blizu Re: Okvara kompresorja v sanitarni TČ - B0TER - 27.9.2018 Žal nismo ravno blizu, TČ je v hiši staršev na Severnem Primorskem koncu. Poslano z mojega SM-G955F z uporabo Tapatalk RE: Okvara kompresorja v sanitarni TČ - B0TER - 24.2.2020 Tokrat se je pojavil nov problem na sanitarni TČ pri očetu - zamrznjen uparjalnik. Pred dobrim letom je bil sicer zamenjan kompresor. STČ deluje od prvega dne 24h na dan, vse dni v letu, pa do te težave še ni prišlo. Cev za izpust kondenza ni zamašena. Zaradi višjih zunanjih temepratur oče že ene 4 dni kuri le kamin, tako da je kurilnica hladnejša kot sicer...če ima to kaj veze. Kaj nam ostane, počakati, da se odtali in vklopiti,opazovati? RE: Okvara kompresorja v sanitarni TČ - FAE - 24.2.2020 Vsekakor premajhen pretok zraka skozi uparjalnik, bodisi okvarjen ventilator ali, ce imate voden zrak preko cevi, nezadosten pretok, cev odstranite ali jo skrajsajte, naj bo z cim manj koleni... RE: Okvara kompresorja v sanitarni TČ - sassapo - 25.2.2020 Termotehnika na sliki, lahko deluje do minimalne okoliške temp. okoli 7°C, pri umazanem izmenjevalniku in ventilatorju pa je lahko mejna temp. celo više od 10°C. RE: Okvara kompresorja v sanitarni TČ - Fantocci - 25.2.2020 Ne razumem, zakaj ne dajejo boljše izvedbe v te STČ? Še vsaka kitajska klima ogreva na nižjih temperaturah. RE: Okvara kompresorja v sanitarni TČ - sassapo - 25.2.2020 Saj dajejo, ampak ta na sliki je bolj iz dna ponudbe. RE: Okvara kompresorja v sanitarni TČ - B0TER - 25.2.2020 Očitno je bil vzrok res premajhen pretok zraka. Na zaščitni mrežici je bilo veliko suhega listja, ki je oviral pretok. Čez noč se je led odtajal, tako da je STČ spet v obratovanju, čas segrevanja vode na 50°C je običajen, tako da ni videti, da bi zamrznitev pustila kake posledice. RE: Okvara kompresorja v sanitarni TČ - sassapo - 25.2.2020 Čistost vseh elementov pretoka zraka, je bistvena za dobro delovanje in izkoristek vsake zračne naprave. RE: Okvara kompresorja v sanitarni TČ - medo9 - 29.2.2020 Ce si lahko sposodim temo o crknjenem kompresorju v STČ. Jutri bo 7 let od nakupa. De Dietrich kaliko Crknil kompresor. Zdaj kupujem novo, ker imam te poln kufer. Prva 3 leta delovalo vse b.p., nato se je zacelo error ta, error oni....vsako leto 100-200 eurov servisni stroski. vceraj mi je glavno varovalko ven vrglo....nekaj eno stikalo zasmelcano. ERROR b003, da je v prostoru vec kot 35 stopinj celzija (kar seveda ni bilo). Ko je serviser popravil to stikalo, je glavno vsrovalko vseeno ven vrglo...odklopil je kompresor in sedaj se grejem ‘na bojler’. Sprasujem za nasvete-priporocila, lahko tudi konkretne ponudbe. Gledam Kronoterm (mi je vsec, ker imajo opcijo nadzora delovanja preko interneta) In Orca zeus, kjer navajajo (sicer malo dvomljivo) 5 let garancije + 3leta =8 ? Lokacija: okolica Litije. RE: Okvara kompresorja v sanitarni TČ - sašo65 - 29.2.2020 bo menda kr največ predlogov (tudi od strokovnjakov) za Kronoterm..... RE: Okvara kompresorja v sanitarni TČ - bohinc - 29.2.2020 Najprej lep pozdrav medo9 ! Že dolgo ni bilo videt vpisov...oz. tudi zaradi bolj ''nepregledne obnove strani'' foruma, kaj zgrešim-o. Odgovorni se kljub že pisanim kritikam, požvižgajo nanje..., tak pač mamo v naši lepi... Napovedi oz. svetovanja so lahko precej nehvaležna, nemalokrat pristranska. Ravno iz tega vzroka nerad sodelujem pri nasvetih in izbirah. Vendar , če nekdo že ima izbor, vendarle občasno stisnem + Tu bi ga za Kronoterm. Pa ravno jaz? Ter v tej temi pisal o menjavi kompresorja!? Ne, ni se mi ''poslabšalo''(vsaj ne bolj ), vendar smo v drugih temah precej pisali o izbirah oz. boljših ali slabših.Orca, če me spomin ne vara, je bila naj-slabše ocenjena ravno iz podobnih vzrokov =okvar. Ja naša STČ (oz. komp.) je sicer spustil dušo, malce pred desetletjem. Vendarle za ogrevanje sanit. vode 9oseb Delala je non.stop prek vseh noči, ter del dne, pač po potrebi= mnogo delovnih ur. Karikirano bi lahko to pomenilo pri kom drugem ob 3, 4 osebah 15+let. Nemalo je pohval lastnikov TT STČ, tudi kak Daikinovc zna bit vmes... Menda zato sašo65? Čeprav TT oz. Krono. na forumu ne slovi... Sicer pa... uporabi iskalnik o STČ … Morda bo več povedal, kot par novih vpisov?! Velja razmislit tudi, glede na porabo/ceno, o navadnem el. bojlerju ali zgolj 100 litrski STČ, katere izkušnje so tudi zapisane v temi csamo1 o 100l Gorenjevi... RE: Okvara kompresorja v sanitarni TČ - sassapo - 29.2.2020 Gorenje, Kronoterm med domačimi. Ochstner, Heliotherm, Vesttherm, Weishaupt med tujimi. |