![]() |
|
Obvezna priključitev na toplovod ? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Gradbena dokumentacija (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=11) +--- Tema: Obvezna priključitev na toplovod ? (/showthread.php?tid=73029) Strani:
1
2
|
Obvezna priključitev na toplovod ? - mitjaxp - 1.9.2018 Iz občine sem dobil izračun za komunalni prispevek pri katerem znaša samo postavka za daljinsko ogrevane dobrih 5000€. Sedaj se sprašujem o smiselnosti priklučitve na toplovod na komunali so seveda rekli da je obvezna priključitev, če je le ta omogočena čeprav moram sam financirati vod do hiše. Skratka mesto priključitve je oddaljeno cca 60m se pravi okoli 6000€ samo strošek predpisanih predizoliranih cevi + izkop ki je dokaj težaven stroški toplovoda bi torej znašali : 5000 komunalni+ vod vsaj 6000 + notranje postrojenje (protistrojnik , bojler...) 8000€ torej vse skupaj vsaj 19 000 eur seveda brez notranjih inštalacij (talno gretje) kvalitetna toplotna črpalka verjetno ni več kot 10 000 eur, to boste znali drugi natančneje podat strošek se pravi ali me res lahko prisilijo, da se priklopim na toplovod, če je sorazmerni strošek veliko večji, nič ne bi rekel če bi me vsaj oprostili komunalnega prispevka za toplovod ali pa mogoče položili cevi do mojega priključka kar pa seveda po njihovem ni možno :evil: :oops: Re: Obvezna priključitev na toplovod ? - vuego - 1.9.2018 Mol? Re: Obvezna priključitev na toplovod ? - KeCko - 1.9.2018 Za mol priključitev ni obvezna, če gre za nizkoenergetski objekt. Re: Obvezna priključitev na toplovod ? - mitjaxp - 1.9.2018 ne gre za mol ampak velenje Re: Obvezna priključitev na toplovod ? - KeCko - 1.9.2018 Kaj pravi projektant? Re: Obvezna priključitev na toplovod ? - mitjaxp - 1.9.2018 prijektant nima s tem nič trenutno je v projektu ogrevanje prek toplovoda sam je reku da ni problema lahko naredi dopolnitev in spremeni ogrevanje na TČ problem so občinarji in komunala ker pač hočejo svoj delež čeprav ne naredijo nič zato Re: Obvezna priključitev na toplovod ? - JaBK - 1.9.2018 projektant ni samo za to, da ti priključke riše, temveč da ve in je seznanjen tudi s tem kaj je treba in kaj ne. Torej, če ti njega vprašaš, naj bi to on vedel oziroma se pozanimal in on tebi posredoval to informacijo ne obratno. če je domačin, to strese iz rokava, če si ga našel na drugem koncu slovenije, … bo pa pri naslednjem iz velenja stresal. Re: Obvezna priključitev na toplovod ? - mitjaxp - 2.9.2018 Občina to zahteva in tukaj nima projektant kaj dosti zraven. Gre se za pravno vprašanje moral bi se pritožiti in se sklicevati grede na nesorazmerne stroške priklopa zato so pa pravniki ne projektatnti Re: Obvezna priključitev na toplovod ? - KeCko - 2.9.2018 Torej občina lahko zaračuna komunalni prispevek ker imaš možnost priklopa, dejanskega priklopa pa ti ni potrebno izvesti. Re: Obvezna priključitev na toplovod ? - Samojed - 2.9.2018 Jaz bi bolj delal v smeri, ki bi morala itak že v osnovi biti zastavljena - komunalca plačaš zato, da imaš zadeve na parceli. Torej daš 5 jurjev, toplovod pa zrihta občina do tvoje parcele. To je ves smisel komunalnega prispevka, ne da plačaš prispevek občini, nato pa gradiš sam. Re: Obvezna priključitev na toplovod ? - mitjaxp - 2.9.2018 s tem bi se tudi sam strinjal, če bi bil priključek na moji parceli bi brez problema plačal ali pa, da bi vsaj cevi plačala komuala sam bi pa uredil služnosti in zemeljska dela, to bi bilo nekako logično tako pa moram vse sam sfinancirati nato pa prevzame vod komunala podobno kot pri kablu za elektriko. Vendar ima občina svoje poglede in pravila na vse skupaj očitno ne gre drugače kot prek sodišča je pa sosedu, ki je imel podobne probleme pred leti ko je gradil odvetnik rekel, da bi lahko dosegel da se ne bi priklopil na toplovod zaradi prevelikih sorazmernih stroškov priklopa, ne vem točno kako ali prek pritožbe ali tožbe v glavem on se potem ni ukvarjal s tem in raje plačal ter se priklopil zato mene zanima bolj pravno mnenje kako je z zakonom na državni ravni ker občine pač ima svoje akte, ki pa niso zmeraj skladni z zakonodajo Re: Obvezna priključitev na toplovod ? - KeCko - 2.9.2018 Sem ti napisal kako je z zakonom. Re: Obvezna priključitev na toplovod ? - mitjaxp - 2.9.2018 samo zakaj bi plačal 5000 eur če se ne bom priklopil Re: Obvezna priključitev na toplovod ? - Jozl - 2.9.2018 Če ni služnosti do tvoje parcele, bi jih jaz občinare (kontiče) kar v rit nabrcal. Dokler ni na tvoji parceli, do takrat nimaš dostopa. Naj se potrudijo za tistih 5--6k€. Sosede ti lahko še reče za služnost tudi 10.000€ in kje je sedaj tukaj rentabilnost. Tudi toplotna energija ni čisto poceni, sem nekaj let živel v Veleju (bosanski novi) v bloku, ker je vse bilo na pavšal razen ogrevanje pa na delilnike in faktorje. V bloku mi je bilo vedno prevroče, pa so bili radiatorji hladni. Sedaj v svoji hiški na ogrevanje na drva in sončne kolektorje, imam stroške ogrevanja 1/2 cene za 5x večjo površino. Največji strošek je bila v Veleju sanitarna voda, ki je bila pavšal in sem za 5 ljudi vsaki mesec samo toplote plačeval 30-35€. V najhujši zimi pa ogrevanje stanovanja 25€ na mesec. Sedaj dam za drva 300€ in imam celo leto toplo v hiški in vedno dovolj SV. Jaz bi se tej kontičevi gamadi branil na vse 4 (3,99 - ker manjka nekaj prsta). So imeli primer, ko so prej ljudje gredili čistilne naprave za 5000€ potem po nekaj letih pa so potegnili kanalizacijo in še stroška nekaj tisoč € za komunalni prispevek in obvezen priklop. Čistilno pa si lahko pozabil ali jo izkopal in prodal dalje, če si dobil celo ven. To pač je banda SD na oblasti. Pa še volijo take in sedam stokajo. Re: Obvezna priključitev na toplovod ? - JaBK - 2.9.2018 če nima dostopa nima gradbenega dovoljenja. lahko ali kokodaka, da nima nikjer nobenega dostopa pa ne dobi GD ali pa da ima dostop do vsega in je parcela primerna za gradnjo pa pač plača kot da je dostop. drugače pa vsaj kar se kranja tiče, nimaš šans da se zmeniš da nečesa ne bo, da je pa skonto pri komunalcu pa že gre... mrbit ni toliko kot te stane, da si vse napeljal, nekaj pa. če je zahteva da nekaj je, potem bo, pa če na trepalnice postaviš (če želiš leglano gradnjo, za vse ostalo je tole itak brez veze). |