![]() |
|
Gradnja na kmetijskem zemljišču - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Gradbena dokumentacija (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=11) +--- Tema: Gradnja na kmetijskem zemljišču (/showthread.php?tid=72691) Strani:
1
2
|
Gradnja na kmetijskem zemljišču - D-fit - 14.7.2018 Pozdravljeni, Imamo parcelo 600m2 in sicer na kmetijskem zemljišču K-1. Na parceli stoji vikendica ki je ustrezno vpisana v GURS. Parcelo obdaja zazidljiva parcela s hišo, na drugi strani cesta in drugje travnik. Baje je na parceli pred določenimi leti stal kozolec. Nekje sem zasledil, da bi naj to nekako pomagalo pri spremembi namembnosti? Kje lahko dobim sliko izpred vec kot 60 let? Ima to sploh kaksen pomen? Skozi parcelo gre sedaj tudi elektrovod po zraku. Seveda pa ni odjemalnega mesta ter vode... pozanimal se bom seveda na občini me pa vseeno zanima, če obstaja kakšna možnost spremembe? Zahvaljujem se vam za odgovore in pomoč. Nasvidenje, D Re: Gradnja na kmetijskem zemljišču - korenje - 14.7.2018 občina je pravi kraj. predvsem župan. veliko županov je skorumpiranih, zato se pa gradi vsepovsod, recimo pod hribom kjer so plazovi, v poplavnih območjih ipd... v glavnem sam dober vtis moraš naredit in to je to. Re: Gradnja na kmetijskem zemljišču - simek - 14.7.2018 @korenje, a bejž, no bejž! Kar takole, malce "počez"! Dobro, da smo na forumu anonimni, kajne? Če tole zagotovo veš, lahko pričakujem na TV, udaren naslov 8) P.S. Marsikaj pa celo od župana ni odvisno :wink: Re: Gradnja na kmetijskem zemljišču - korenje - 14.7.2018 to je dejstvo. naši sosedje so prišli do občinske zemlje, ki je bila namenjena za cesto. pač so jokal pri županu. v našem podjetju isto... prvo se je zgradilo hale na kmetijskem zemljišču, potem pa sprememba namembnosti in legalizacija. le kako? aja direktor je bil 10x pri županu, verjetno sta šla še parkrat na kosilo. kaj ima pa moja anonimnost z vsem skupaj pa ne vem? se matrate idetificirat kdo sem? Re: Gradnja na kmetijskem zemljišču - simek - 14.7.2018 Pozabil na @d-fit! Če je pred 60 leti na parceli stal kozolec, ti ne pomaga nič! Električni vod, ti pa kvečjemu otežuje zadevo! Na občino povprašat, sam pa ne bi bil optimističen. Imam takšno "parcelco" v MOL (2700m2), brez elektrovoda, pa mi v 15 letih ni uspelo spremenit namembnosti! :wink: P.S. Mogoče se povežeš z @korenjem, pa tole "poštimata" 8) Če dobro premislim, bi se moral z njim povezat jaz! :mrgreen: Re: Gradnja na kmetijskem zemljišču - spirou - 14.7.2018 Saj ne rabiš spremembe namembnosti, kosil z županom ali GD. Kdo pa je v tej državi že kdaj gradil z dovoljenjem? Od sodnikov dalje... Še tu na forumu vsakemu bedaku, ki bi kaj legaliziral, vedno rečejo "ne diraj lava, samo zidaj". Re: Gradnja na kmetijskem zemljišču - korenje - 14.7.2018 v MOL je malo težje, ker se župan ukvarja z milijonskimi projekti. na kakšni vasi kjer ima župan 1500€ plačko bi se pa hitro zmenla. sploh če je župan od SDS. to leglo skorupiranih ljudi ima zdej možnost priti na čelo mnogih občin. Re: Gradnja na kmetijskem zemljišču - kadotr - 15.7.2018 Korenje nehaj. Si napisal že dovolj neumnosti. Re: Gradnja na kmetijskem zemljišču - Tody - 15.7.2018 Pravilna oz moralna pot je da vložiš zahtevek za spremembo in čakaš da se OPN spremeni iz sprejme nov to je 3 do 5 let odvisno od občine. Potem plačaš še nek davek na spremembo, pol pa šele začetek vsega Re: Gradnja na kmetijskem zemljišču - korenje - 15.7.2018 kadotr Napisal:Korenje nehaj. Si napisal že dovolj neumnosti. dejstva. Re: Gradnja na kmetijskem zemljišču - simek - 15.7.2018 Tale tvoja dejstva, so "čveke" in niti "D" od dejstev! Po sistemu "baba (korenje) rekla, baba (korenje) kazala! 8) To je z moje strani to! Se mi ne da več! P.S. Je pa zanimivo, kako pri nas vsi vse vedo :wink: Re: Gradnja na kmetijskem zemljišču - korenje - 15.7.2018 to je čist normalno da se vsi, ki ste beneficiral od jokanja pri županih, tukaj sedaj pritožujete nad dejstvi. Re: Gradnja na kmetijskem zemljišču - simek - 15.7.2018 Ha, ha, jokanje ni kaznivo in ni korupcija, tako da... :wink: Koliko pa sem pridobil, pa sem napisal nekaj "postov" višje.( precej sivih las v 15 letih) :mrgreen: Re: Gradnja na kmetijskem zemljišču - DomeKhomedesign - 11.9.2018 Zidaj in tiho bodi... bos ze placal kazni ko pridejo... in ce te plaz zasuje ali pa voda potopi, pa jokaj po televiziji.... ))) ce prezivis
Re: Gradnja na kmetijskem zemljišču - mifek - 4.12.2018 Pozdravljeni, bom izkoristil kar to temo. Imam zazidljivo parcelo na kateri stoji hiša. To parcelo obdaja kmetijsko zemljišče, ki je tudi moje. Ali je možno po kmetijskem zemljišču speljati dovozno pot do hiše? Prilagam sliko. Hvala |