![]() |
|
Kakšno tlačno cev za kanalizacijo potrebujem? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Kakšno tlačno cev za kanalizacijo potrebujem? (/showthread.php?tid=7208) |
Kakšno tlačno cev za kanalizacijo potrebujem? - MatejN - 10.5.2007 Na parceli delam izkop in, ker je bager že na parceli, bi rad izkopal vse kar je potrebno. Projektni pogoji pravijo, da se bom nekoč moral priključiti na javno kanalizacijo, zato bom že sedaj dal v zemljo cev, da mi ne bo treba kasneje še enkrat kopati po dovozu pred hišo. Greznica bo cca. 7m nižje od nivoja ulice, tako da bo potrebno prečrpavat fekalije na razdalji cca 35m na 7m višine. Zanima me, kakšno cev moram dati v zemljo, da bo to šlo? Arhitekt kliče projektanta, da bi nam svetoval, pa ga ne dobi. Bager je pa na parceli, tako da sem hvaležen za vsak nasvet. Lep pozdrav, Matej - som16 - 10.5.2007 MatejN, v projektu strojnih inštalacij imaš obdelan ( verjetno) ta detalj. Za nasvet rabiš projektanta strojnih inštalacij. Priporočam da pregledaš omenjen projekt! Drugače pa malo več napiši kakšen tip črpalke potrebuješ oz. imaš predviden. Lep pozdrav - tiktak - 11.5.2007 Daš alkaten od črpalke naprej.Na naših črpalkah montiramo 2" cev visokotlačno.Črpalke črpajo do višine 20 m brez problema z do 28m3 na uro. - MatejN - 11.5.2007 som16 Napisal:MatejN, V projektu imam malo čistilno napravo. Ampak komunala v projektnih pogojih zahteva, da se moram priključiti na kanalizacijo, ko bo ta zgrajena. Verjetno to še ne bo tako kmalu, ampak takrat ko bo, ne bi rad razbijal dovoza, zato bi rad dal v zemljo eno cev - ali kar tapravo, ali pa tako, da bom kasneje lahko vanjo dal tako cev, kot jo bom rabil. Bager koplje, tako da se mudi. - Samojed - 11.5.2007 Sicer pravilno razmišljaš, a vprašanje je kako bodo reševali tvoj problem, ko bodo gradili kanalizacijo. Če se ne moreš priklopit direktno (kaj pa če bo glavni vod šel povsem drugje, nižje?), a si edini? Mogoče bo urejeno skupno črpališče, poleg tega bo to črpališče lahko vakumsko. Mislim da brez podatkov, katerih pa seveda ni, imaš minimalne šanse, da boš zadel v "črno" in maksimalne, da boš kvečjemu denar stran vrgel. Jaz sem poskrbel edinole v toliko, da sem vse skupaj spravil proč od hiše in greznica, če sploh bo, bo v bistvu v travi. Ko pride kanalizacija, se samo v travi razkoplje in pelje kamor želijo. Če bo kanalizacija še pred dokončanjem oz. vselitvijo, pa še bolje - greznice sploh delal ne bom, samo cev se podaljša. - MatejN - 11.5.2007 Moja situacija je taka, da imam dostop do javnih povrsin, kjer bo kanalizacija najverjetneje speljana, samo na enem koncu parcele, ki je hkrati tudi najvisja tocka parcele. Sem tudi na koncu vasi in naprej od moje parcele ze zacenja regijski park Skocjanske jame, tako da glavni vod tam zagotovo ne bo tekel. Tako, da bi raje dal v zemljo ze danes neko dovolj veliko cev, ki mi bo zagotavljala, da lahko po njej speljem tako cev, kot jo bom potreboval, kot pa da enkrat kasneje prekopavam ze urejen dovoz do hise ... Torej, kaksen nasvet, kaj naj dam v zemljo? - Samojed - 11.5.2007 Aha, to pa ja. Vendar je še vedno težko reči, ker ne vem kako debele stene ima cev, ki jo bo potem treba notri poriniti. Mislim da bi sicer morala fi 200 cev zadostovat, da potem vanjo spraviš fi 125 ali fi 110, ampak prepričan pa nisem. - som16 - 11.5.2007 MatejN, naj se pridružim odgovoru Samojeda. Podobno resitev sem imel tudi sam v mislih! Po napisanem je edina z najmanj škode! Lep pozdrav Re: Kakšno tlačno cev za kanalizacijo potrebujem? - Bossty - 7.10.2012 Najprej en lep pozdrav vsem skupaj. Da ne odpiram nove teme, ker se moja vprašanja delno navezujejo na že obstoječo. V naselju je dokončana kanalizacija, sedaj pa se bo potrebno priključiti nanjo. Tu pa nastane problem, ker je nivo kanalizacije 3-4 metre nad obstoječo greznico in oddaljena cca 30 m. Sedaj pa me zanima: 1. Priporočate črpališče, ali samo črpalko in se greznica izkoristi kot črpališče; 2. Če črpalko, ima kdo kaj izkušenj z njimi, kaj predlagate; 3. Kakšno cev od črpalke do kanalizacije in na kakšni globini. Če ima kdo podobne izkušnje, bi bilo zanimivo izvedeti kako je vse skupaj izvedel od začetka do konca. Lp Boštjan |