PodSvojoStreho.net
Kaminska peč - dvigovanje prahu - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Kaminska peč - dvigovanje prahu (/showthread.php?tid=71182)

Kaminska peč - dvigovanje prahu - MALKO - 8.1.2018

Pozdravljeni,
imam kaminsko peč, ki pa mi pušča veliko pepela. Poleg tega se mi dogaja, da mi pri nakladanju drvi pepel ali prah leti oz. se dviguje v prostor. Zanima me če imate kak predlog za kaj se to dogaja oz kako naj kuri, da se to ne bo dogajalo.
Peč je Haas Sohn, kotna, nekje 5 ali 6 kw. Vlek je dober.
Hvala

Re: Kaminska peč - dvigovanje prahu - sunmix666 - 8.1.2018

prodaj peč na drva in kupi električno .......električna pušča veliko manj pepela.

Re: Kaminska peč - dvigovanje prahu - Fery - 8.1.2018

A ti to mečeš drva vanj? Ker drugače si ne predstavljam, kako lahko pepel leti po luftu.
Veliko pepela in dober vlek ne gre skupaj. Če je vlek (ali potisk) dober, pepela skoraj ni.

fery drva in pepel to gre skupaj........jaz na recimo tri večerna kurjenja čistim kamin ...eno kurjenje predstavlja recimo 6 polen ( frišnih oz zelo slabo suhih).
kaseta za pepel je cca 20 x15 x20 cm . Vlek je močan ( imam dovod zunanjega zraka za izgorevanje ) pa vseen čistim pepel......in trditve da pepela ni ne bom sprejel pa da me siliš s pirčkom za podkupovanje Smile pa še s na tanko narezano panceto!!!

Ne da ga ni, ampak pri močnih vlekih, gre glavnina k sosedu na taler.
Če je vlek švoh, pa ves ostane v kurišču.
Količina je seveda pogojena tudi z izkoristkom. Teh toplozračnih šporgetov pač ne kuriš na polno, to je logično. izkoristek je tako bolj švoh.

Na pir pa lahko prideš. Spet se mi je spridil. Čeprav najbolj žejni pravijo, da je tudi pretečen ok.

Re: Kaminska peč - dvigovanje prahu - MALKO - 8.1.2018

Vlek je, res pa je da večkrat skoraj popolno zaprem dotok zraka da ni potrebno skoz metat drv gor. Peč imam na vikendu in je glavni vir ogrevanja. Pepel pa pucam vsak dan oz odvisno koliko se kuri in kako je mrzlo zunaj.
Mislim da ko bo fasada narejena da bo bolje ker se bo manj kurilo. zdaj je še vse v ciglu.
LP

Malko ............kuri, uživaj ......kako pivo spij...........pa na vsake tolk spucej stvar rešena.

Če se mu pa pepel vali ven. Zato pa sprašuje.

Re: Kaminska peč - dvigovanje prahu - Beri - 8.1.2018

MALKO Napisal:Vlek je, res pa je da večkrat skoraj popolno zaprem dotok zraka da ni potrebno skoz metat drv gor. Peč imam na vikendu in je glavni vir ogrevanja. Pepel pa pucam vsak dan oz odvisno koliko se kuri in kako je mrzlo zunaj.
Mislim da ko bo fasada narejena da bo bolje ker se bo manj kurilo. zdaj je še vse v ciglu.
LP
Ko popolnoma zapreš loputo,kam naj gre pepel?
Jasno, ostane ti vsepovsod.