PodSvojoStreho.net
Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? (/showthread.php?tid=70512)

Strani: 1 2 3 4

Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? - davorkar - 18.10.2017

Pozdravljeni,

odločam se za nakup toplotne črpalke zrak voda, dobil sem dve ponudbi:
- za toplotno črpalko Daikin ERLQ006CV3 (cena cca. 7.300€)
- in za toplotno črpalko WEISHAUPT - WWP LS 8-B R-E grelna moč 8kW (cena malo čez 7.600 €)

Oba ponudnika mi trdita, da sta obe črpalki med najboljšimi, cena je podobna, zato se ne morem odločit. Daikin ima notranjo enoto 260l za ogrevanje sanitarne vode, Weishaupt pa zunanjo 200 l.

Zanima me, kakšno je vaše mnenje? Izkušnje z eno ali drugo črpalko.

Re: Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? - cheba - 18.10.2017

Za realno oceno kaj je res "najboljša" oziroma najprimernejša TČ zate, probaj dobit nekoga (trgovca, monterja), ki ne prodaja samo ene firme. Bi pa za ta denar verjetno moral dobiti kaj "boljšega".

Re: Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? - sassapo - 18.10.2017

Obe napravi sodita v povprečje klima segmenta, kjer lahko pridevnik najboljši služi samo za pospeševanje prodaje, tistim ki o TČ vedo zelo malo ali nič.
Se pa strinjam, da lahko za manj denarja dobiš enako ali boljše.

Re: Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? - Fantocci - 18.10.2017

Če bi jaz izbiral izključno med tema, bi se verjetno odločil za Weishaupt zaradi nekaj večje zunanje enote. Sta pa obe predragi (sploh, če je to cena brez montaže in hidravlične vezave; nisi napisal, kaj cena zajema). Malo še poglej ostale na trgu tega segmenta (Hitachi, Fujitsu, Toshiba, Gorenje..)

Re: Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? - davorkar - 18.10.2017

Obe ceni sta z montažo.

Eden od obeh ponudnikov je ponudil tudi Hitachi TČ z montažo za slabih 7000€.

Kakšen konkreten predlog? Katero primerljivo TČ bi dobil za manj denarja?

Hvala in lp

Re: Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? - modrid - 18.10.2017

Daikin moraš dobiti konkretno ceneje.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.emundia.si/ogrevalna-toplotna-crpalka-daikin-erlq006cv3-ehvh08s26cb9w-6-kw">https://www.emundia.si/ogrevalna-toplot ... 6cb9w-6-kw</a><!-- m -->
to je 5800 z 22%DDV
+ EKRUCBL je okrog 150€,
Če imaš montažo, je približno (5400) z 9,5% DDV, montaža ne more biti 1900€

Re: Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? - sassapo - 18.10.2017

ker ne vemo praktično nič, ne o lokaciji, hiši, ogrevalnem sistemu, oz. kaj je sploh potrebno narediti...
V klima segmentu so si res vse TČ precej podobne, vendar to še vedno ne pomeni, da je vseeno katero vgradiš.
Debata kaj je poceni in kaj drago je pa navadno precej brezpredmetna.
Montaža na ključ je lahko 600€ lahko je pa tudi nekaj tisoč €

Re: Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? - telmos - 19.10.2017

Daikinova cena z montažo je vsaj za 1000 euro previsoka.

Re: Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? - davorkar - 19.10.2017

sassapo Napisal:ker ne vemo praktično nič, ne o lokaciji, hiši, ogrevalnem sistemu, oz. kaj je sploh potrebno narediti...
V klima segmentu so si res vse TČ precej podobne, vendar to še vedno ne pomeni, da je vseeno katero vgradiš.

Hiša je v NM, novogradnja, dobro izolirana, talno ogrevanje cca 140m2. Iščemo TČ z vgradnjo. Kolikor sem razumel je bolj pametno vzeti 8kW od 6kW? Cene ki sem jih navedel so z montažo in zagonom.

Tega glede cene montaže od 600€ do nekaj tisoč € ne razumem, če so si vse TČ v klima segmenu podobne? Smile

Re: Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? - pentax - 19.10.2017

Kako ne razumeš? Odvisno kako zahtevna montaža je ane, od tega je odvisna cena montaže. Če imaš en preboj stene do zunanje enote ki je oddaljena 5m stran cena ne more biti enaka kot 3x preboj in 15m materiala in 5x več dela za montažo.

Re: Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? - Poldee - 19.10.2017

Na slatniku ima frend (oz. bivsa zena) podobno situacijo kot ti (cca 150m2, talno, zunaj Daikin inverter). Zadeva dela bp ze vsaj 5 let (je imel ze preden sem jaz kupil TC), ne vem samo kaksne moci je. Ce zelis se lahko pozanimam, so pa zelo zadovoljni. Pozimi jih greje, poleti hladi. Mas narjen kak izracun, tam je najbrz izracunano kaksne so izgube in se lazje doloci moc.

Re: Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? - sassapo - 19.10.2017

davorkar Napisal:
sassapo Napisal:ker ne vemo praktično nič, ne o lokaciji, hiši, ogrevalnem sistemu, oz. kaj je sploh potrebno narediti...

Hiša je v NM, novogradnja, dobro izolirana, talno ogrevanje cca 140m2. Iščemo TČ z vgradnjo. Kolikor sem razumel je bolj pametno vzeti 8kW od 6kW? Cene ki sem jih navedel so z montažo in zagonom.

Tega glede cene montaže od 600€ do nekaj tisoč € ne razumem, če so si vse TČ v klima segmenu podobne? Smile

Odvisno kaj je potrebno narediti v kotlovnici, kje je zunanja enota, kakšna je razdalja do nje, ali se bo z napravo tudi hladilo...
S klasično (osnovno) montažo bi te prišla integrirana enota z 200L bojlerjem malenkost preko 6k€ z ddv minus subvencija

pentax Napisal:Kako ne razumeš? Odvisno kako zahtevna montaža je ane, od tega je odvisna cena montaže. Če imaš en preboj stene do zunanje enote ki je oddaljena 5m stran cena ne more biti enaka kot 3x preboj in 15m materiala in 5x več dela za montažo.

Aha, zunanja enota bo praktično na drugi strani zunanje stene...cca 5m razdalje.

Re: Toplotna čpalka Daikin ali Weishaupt? - pentax - 19.10.2017

Podobno montirano imam tudi sam zunanjo enoto glede na notranjo in če se prav spomnem je bila montaža z vodno povezavo 550€+ddv, se pravi nekih 600€. Ta cena je bila podana od dveh ponudnikov po ogledu, tko da je to verjetno nekje realna cena na trgu...odvisno koliko se spogajaš na mestu ko ti monter naredi ogled. On dejansko vidi situacijo, vse kar ti prodajniki prek maila brez ogleda ponudijo je krneki.

Hvala za odgovore,

lahko kdo (v PM) priporoči kakšnega izvajalca, ki montira Daikin TČ iz Dolenjske?