Grundfos scala 2 - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Grundfos scala 2 - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: Grundfos scala 2 (/showthread.php?tid=69020)Grundfos scala 2 - scuba123 - 16.4.2017

Naj bi bila bolša od modela MQ.
Sem že bil odločen nabaviti MQ 3-45 zdaj pa vidim da je ta novejša.
Mogoče kake izkušnje?


Re: Grundfos scala 2 - aleks - 23.4.2017

scala naj bi se samodejno nasesala, mq mora biti zalita. scala ima tuid malenkost večjo ekspanzijo kot mq. obe sta elektronsko krmiljeni. po mojem mora bit dobra, če sklepam po mq. mi imamo zdaj mq 8 let, komplet oskrba z vodo, vsak dan. v osmih letih sem menjal 1x startni kondenzator, to je vse. je pa mq grozno dolga pumpa, scala je sicer malo višja a izleda bolj kompaktna po dolžini, če ti je to kaj pomembno?


RE: Grundfos scala 2 - gsila - 24.1.2023

Da si malo izposodim temo...
Torej trenutna situacija je sledeca... imamo hidrofor z volumnom posode cca 100-150l katerega polni neka večstopenjska 3fazna črpalka.
Posoda je "old school" iz železa in predvidevam da se ji življenska doba(32+let) počasi izteka in ker bi se na to raje pripravil.... me zanima sledeče:
Ali se mi bolj izplača nakup nove inox posode ali kar menjava kompleta  za grundfos scala2. Torej samo črpalka(z raztezno posodo in elektroniko) brez dodatnega rezervoarja.
Rad bi izkusnjo iz prve roke od nekoga ki si lasti scalo. Nebi rad da je zakasnitev v primeru ko odprem pipo dokler črpalka zalavfa.


RE: Grundfos scala 2 - Kraševec jr - 7.7.2023

Grundfos Scala 2, res tiha, nova deluje tako, kot piše v navodilih. Ampak pozor!  V šestih letih občasne uporabe na vikendu so mi zaradi puščanja  še v garancijskem roku brez problemov zamenjali že dve Undecided Angry . Črpalka je postavljena znotraj hiše, najnižja temperatura pozimi 10 stopinj C.Zadnje novice

Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »