PodSvojoStreho.net
Sprememba gradbenega dovoljenja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Gradbena dokumentacija (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Tema: Sprememba gradbenega dovoljenja (/showthread.php?tid=68815)

Sprememba gradbenega dovoljenja - roksajet - 29.3.2017

Pozdravljeni,

imam izdano GD. V projektu so predvideni pasovni temelji globine 2,2 m. Sedaj ko smo prišli na teren in videli kaj to pomeni, se odločamo, da bi imeli klet, glede na to da luknjo itak moramo skopat. In namesto da jo zasujemo nazaj z zemljo, bi raje tam izkoristli prostor. A ta sprememba zahteva spremembo gradbenega dovoljenja, glede na to da tlorisa ne spreminjamo?

Re: Sprememba gradbenega dovoljenja - KeCko - 29.3.2017

Absolutno potrebno. Povečujete vertikalne gabarite, povečujete površine, spreminjate konstrukcijo.

Čudno da ni bilo debate o 2,2m pasovni temelji vs klet že v času izdelave gd. Mah ja...

Re: Sprememba gradbenega dovoljenja - KukO - 3.5.2017

Pozdravljeni.. tudi mene zanima nekaj v tej smeri. In sicer imam gradbeno parcelo nacrt in vse urejeno. Skratka to je bilo narejeno cca 8 let nazaj. Objekt ni bil zakolicen prav tako ni bil narejen izkop. Sicer v v nacrtu je P+M
Sedaj sem si zazelel še klet. Torej nacrt je izdelan za montazno gradnjo. Vem da GD propade po 4 ali 5 letih, pa me zanima ce obstaja kaka luknja da zadevo zakolicimo in malo prekopljemo kao, da se je gradnja zaustavila. Bistvo kaj me zanima postopek,kaj vse je potrebno narediti da spremenimo GN v gradnjo z kletjo in gradnjo z ciglom. Al se mi bolj splaca urediti GD popolnoma na novo z novimi nacrti in preurediti celotno novo zasnovo ali preurediti stare GN ... nisem najbolj domac z to birokracijo pa vem da je ze miljon besed padlo glede teme ampak me zanima odgovor na ta primer. Ce mi lahko nekdo to obrazlozi. Hvala in lp

Re: Sprememba gradbenega dovoljenja - som16 - 3.5.2017

roksajet,
pravno formalno ti je " KeCko" odgovoril. Ni kaj dodati. :wink:

Kako imaš s sosedi? Kakšni so ti tvoji sosedi? Ta pravi sosedi ali " tapravi sosedi"? :?
Imam nekaaaj mesecov nazaj za sabo takšno izkušnjo in lepo prestala izkop,........ gradnjo do BD testa.

KukO,
če lahko razkoplješ in izdelaš vsaj podložnega si nekoliko na boljšem. Drugače, kot zgoraj zapisal " KeCko".
Kaj ti je zapisano v PGD-ju? Pa sosedi?? :evil:
Kaj je v PZI-ju? Ža zapisana montažna gradnja?
V kolikor imaš podložnega imaš nekaj upanja na klasično spremembo GD ki zahteva samo popravek v zapisu o konstrukciji hiše. Seveda odvisno od uradnika na UE in Občini.

Re: Sprememba gradbenega dovoljenja - KeCko - 4.5.2017

@Kuko.

Formalno bi v vsakem primeru bilo potrebno novo GD. V kolikor sprememb napram izdanem GD ne bi bilo in ni potrebna prijava gradbišča potem bi mogoče še lahko prišel skozi.

V kolikor pa bi rad dodal klet in še kakšne druge spremembe pa je edino smiselno novo GD.

Re: Sprememba gradbenega dovoljenja - lux88 - 7.5.2017

Živjo

Mene pa zanima naslednje.

Kakšen je postopek za spremembo nosilca gradbenega dovoljenja?
Z ženo sva namreč kupila parcelo z veljavnim gradbenim dovoljenjem sedaj pa smo v bistvu že začeli z gradnjo in nama je gradbinec priporočil da spremeniva to zadevo.

Druga zadeva:
Kdaj je treba prijaviti gradbišče? Oz kakšni pogoji morajo biti izpolnjeni da je to dejansko potrebno?
Najin dovoz bo priključen na državno cesto, sicer me je že klical nekdo iz direkcije za ceste vendar v prijaznem pogovoru ni nič omenil da bi moral prijaviti gradbišče.

Lep pozdrav
Luka

Re: Sprememba gradbenega dovoljenja - KeCko - 7.5.2017

Za spremembo investitorja na UE podaš vlogo za spremembo namembnosti skupaj z dokazilom o pravici graditi (zemljiško knjižni izpisek ali pogodba in zaznamba v zk).

Pred tem preverita, da ni potekel rok veljavnosti gradbenega dovoljenja.

Gradbišče je potrebno prijaviti, če je obseg del večji od 500 človek/dni ali če je predvideno trajanje dela daljše od 30 dni in dela na gradbišču 20 ali več delavcev hkrati.

Glede izvedbe priključka preverite pogoje in soglasja, ki jih je izdala direkcija. Večinoma tam piše kako jih je potrebno obveščati in kaj je potrebno upoštevati pri izvedbi.

Re: Sprememba gradbenega dovoljenja - dačo1 - 12.10.2017

Pridobil sem gradbeno dovoljenje za nezahteven objekt - vkopana klet(rekonstrukcija in nadzidava). odkopali smo zadnjo stran temeljev cca 2m globine in ugotovoli , da so temelji popolnoma zanič. Sedaj me zanima ali je možno pridobiti spremembo g.d. in sicer za rušenje in novogradnja kleti.lp

Re: Sprememba gradbenega dovoljenja - som16 - 12.10.2017

dačo1,
če akti tvoje občine to dovoljujejo. V kolikor imaš " dobre in prijazne sosede" je to prava pot. :twisted:
Drugače podri in na novo na hitro. Big Grin

Re: Sprememba gradbenega dovoljenja - Pold3 - 2.10.2018

Potrebujem nekaj informacij, preden se podam v nakup zazidljive parcele.

Zanimam se za gradbeno parcelo s plačanim komunalnim prispevkom, z gradbenim dovoljenjem. Elektrika, voda, telekomunikacije na parceli. Kanalizacija ob parceli. Gradbeno dovoljenje je bilo izdano pred 7 leti. V GD piše, da se najprej začne z rušenjem starega objekta. To je že bilo storjeno, naprej pa nič več.
Glede na to, da se je rušenje že izvedlo, kakor piše v GD, torej to dovoljenje ni poteklo. Ampak sedaj to ni bistveno.
Nov objekt je klasificiran kot 11100-enostanovanjska hiša, kar pa pomeni lahko tudi dvojček.
Površina objekta naj bi bila okoli 300m2, P+M, horizontalni gabarit - ozka in dolga hiša.

Ta načrt mi nikakor ne ustreza. Želja je po pritlični hiši ali P+M neto površine 100-120m2
Glede na že prebrano, bo potrebno verjetno ponovno pridobiti vso dokumentacijo ali samo nekatero?
Komunalni prispevek je že plačan in je površina objekta iz GD precej večja.
Kako je s komulanim prispevkom, se ga dobi nazaj?
Kakšne večje stroške poleg projektanta lahko še pričakujem?

Že v naprej hvala vsem za koristne informacije. LP