![]() |
|
Rekuperacija subvencija - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Rekuperacija subvencija (/showthread.php?tid=68359) Strani:
1
2
|
Rekuperacija subvencija - gresali - 13.2.2017 Zanima me ali je subvencija vezana na lokacijo namreč, če ni bi lahko uveljavil 50% subvencijo na objekt ki ni novogradnja ne vem pa kako je potem z garancijami glede na to, da je lokacija naprave drugje? Re: Rekuperacija subvencija - csamo001 - 13.2.2017 ??? Kako drugje? Na drugem objektu? Eden od pogojev ekosklada je, da se zadeva dela na objektu in (IZRECNO) ostane na objektu. Re: Rekuperacija subvencija - yonna - 13.2.2017 Kje je pa 50% subvencija? Re: Rekuperacija subvencija - kelencm - 13.2.2017 seveda je vezana na lokacijo. pogoji eko sklada so pač takšni in v njej tudi piše da lahko izvedejo nadzor resničnosti podatkov, ki jih podate. ma takšne ideje res ne spadajo na forum in ne v sodobno in civilizirano družbo. vsi mi smo davkoplačevalci in mi dajemo denar za subvencije. res ni lepo da tako razmišljate in kako boste nas vse ogoljufali. Re: Rekuperacija subvencija - temp - 13.2.2017 yonna: na degradiranih območjih - <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.ekosklad.si/page/pageID=159">https://www.ekosklad.si/page/pageID=159</a><!-- m --> pa samo za specifične ukrepe. Re: Rekuperacija subvencija - gresali - 14.2.2017 temp: ta karta je za dodelitev subvencije za ogrevanje in ne za prezračevanje z rekuperacijo. Razmišljal sem v smeri da je to naprava (rekuperator) in je teoretično prenosljiva npr jo lahko prodaš naprej. Drugo je fasada ali okna ki je fiksen del objekta. Tudi pri fasadi in oknih je podobna zgodba oz. celo subvencije za novogradnje ni, ker bi se naj novogradnje gradile po novih kriterijih izolativnosti, čeprav je čisto možno, da novograditelju zmanjka sredstev in fasade oz izolacije ne izvede še vrsto let in je taka stavba lahko posledično bolj potratna kot 'starogradnja'. Re: Rekuperacija subvencija - JaBK - 14.2.2017 v pogodbi si zavezan, a se boš s tem grel (ali prezračeval) ne vem več koliko let, ravno zato, da se ne preprodaja naprej. Če fasade ni ne vem koliko časa, se lahko obrišeš pod nosom za subvencijo. ta se da, ko je že izvedenoo, ne ko je planirano. Ko smo mi vložili potem tisti papir, da so nam dali denar, smo mogli ne vem kaj še vse dopolniti, pa slikati, pa izjave izvajalcev take in drugačne. Človek dobi občutek, da nočejo izplačati, pa to sploh ni res, samo folk bi nategoval, pa se zasigurajo na vse možne načine. saj izvajalci bi tudi najbrž že znali kako zanimivo povedati, kake papirje so mogli podpisovati, da je res vse tako kot je treba, potem pa ob kofetu razglabljati, česa se je nekdo v preteklosti spomnil, da je botrovalo tej zahtevi. Re: Rekuperacija subvencija - csamo001 - 14.2.2017 gresali Napisal:temp: ta karta je za dodelitev subvencije za ogrevanje in ne za prezračevanje z rekuperacijo. Razmišljal sem v smeri da je to naprava (rekuperator) in je teoretično prenosljiva npr jo lahko prodaš naprej. Drugo je fasada ali okna ki je fiksen del objekta. Tudi pri fasadi in oknih je podobna zgodba oz. celo subvencije za novogradnje ni, ker bi se naj novogradnje gradile po novih kriterijih izolativnosti, čeprav je čisto možno, da novograditelju zmanjka sredstev in fasade oz izolacije ne izvede še vrsto let in je taka stavba lahko posledično bolj potratna kot 'starogradnja'. Za nakup oziroma gradnjo "skoraj ničenergijske hiše" obstaja celokupna subvencija znotraj razpisa 37SUB-inšenekaj. Seveda lahko rekuperator prodaš naprej. Si pa s tem kršil pogodbo z ekoskladom. Fasade res ne bi mogel "snet" z bajte, pri oknih pa je to že druga zgodba. Še vedno pa te ne razumem. Ti dejansko misliš, da bi država dala "ekološki evro" nekomu, ki bi stvar (v tem primeru rekuperator) zgolj preprodal? Se ti to ne bi zdelo rahlo čudno? Re: Rekuperacija subvencija - bomber111 - 14.2.2017 Sredstva eko sklad v večini pridobi na evropskih razpisih. Pri TČ subvenciji mislim, da piše 4 leta da bi moral imeti montirano. Bi moral najti, ampak se mi ne da ;-) Re: Rekuperacija subvencija - yonna - 14.2.2017 Bomber, sredstva za Eko sklad kar lepo ti prispevaš, pa jaz... Poglej na položnico za elektriko in si gor neke postavke Prispevek po xx členu... Ja, je pa štartal sklad z EU sredstvi. Re: Rekuperacija subvencija - kelencm - 14.2.2017 tudi sredstva eu so prispevki, ki jih plačujemo in prispevamo vsi evropejci. Re: Rekuperacija subvencija - burgy - 5.12.2018 Kdaj je potrebno dati vlogo za subvencijo? Še preden začneš dealti instalacije za rekuperacijo ali lahko potem, ko so instalacije že izvedene? Re: Rekuperacija subvencija - telmos - 5.12.2018 preden Re: Rekuperacija subvencija - burgy - 5.12.2018 Sem si prebral pogoje sklada, da je potrebno prej poslati predračun in šele potme pričeti z deli. Re: Rekuperacija subvencija - pentax - 5.12.2018 Tudi če prej začneš z deli nima veze, saj po sami oddaji vloge lahko pričneš z delom...torej, kako bo kdo vedel kdaj si pričel (ali pred ali po oddaji vloge?) |