PodSvojoStreho.net
Siemens RVS regulacija in odtaljevanje - nastavitve - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Siemens RVS regulacija in odtaljevanje - nastavitve (/showthread.php?tid=67570)

Siemens RVS regulacija in odtaljevanje - nastavitve - austin - 26.11.2016

Ali lahko prosim napišete, kakšne nastavitve regulacije Siemens RVS imate glede odtaljevanja?

Jaz imam HOTJET ONE 15 in ima v nastavitvah:

2951 Defrost release below outside temperature 15 °C
2958 Num defrost repetitions max 3
2962 Duration of defrost lock 30 min
2963 Duration to forced defrosting 120 min
2964 Defrosting time maximum 10 min
2965 Dripping time evaporator 4 min

Ali je to optimalno, ker mi večinokrat gre v forced defrosting. Ali imam Defrost release previsoko nastavljen?

Lahko malo pregledate nastavitve, da skupaj optimiziramo defroste?

Škoda ko pri temperaturah nad 0 stopinj ne defrosta samo z ventilatorjem... Se da to kej vklopit?

Re: Siemens RVS regulacija in odtaljevanje - nastavitve - Poldee - 26.11.2016

Imam Siemens-a, samo ocitno ima za inverter crpalke druge opcije kot ON/OFF, ker vse kar navajas pri meni ne obstaja. Pod 15 ti ocitno dela defroste na 2 uri, ce je potreba ne vem, ampak tako je ocitno default nastavitev. Ce se ti da, spremeni 2951 stopinje nizje kot je trenutna temperatura in opazuj, mogoce ni potrebe po trenutni nastavitvi. Sam bi nastavil na 7 stopinj in dan dva opazoval ali kaj bolj ledeni zaradi tega. Po kmecki logiki bi rekel, da tudi, ce se kaj nabere na njej, se odtali in stece v casu ko TC ne dela? Kolko vklopov pa imas na uro? Sicer pa bolj ugibam, ON/OFF ne poznam ravno...

austin Napisal:Ali lahko prosim napišete, kakšne nastavitve regulacije Siemens RVS imate glede odtaljevanja?

Jaz imam HOTJET ONE 15 in ima v nastavitvah:

2951 Defrost release below outside temperature 15 °C
2962 Duration of defrost lock 30 min
2963 Duration to forced defrosting 120 min

Ali je to optimalno, ker mi večinokrat gre v forced defrosting. Ali imam Defrost release previsoko nastavljen?

Škoda ko pri temperaturah nad 0 stopinj ne defrosta samo z ventilatorjem... Se da to kej vklopit?

Re: Siemens RVS regulacija in odtaljevanje - nastavitve - DELPHI - 26.11.2016

austin Napisal:2951 Defrost release below outside temperature 15 °C 2971 ti definira od koliko °C navzgor so defrosti zgolj ventilatorski
2962 Duration of defrost lock 30 min min čas med defrosti
2963 Duration to forced defrosting 120 min max čas med defrosti

Ali je to optimalno, ker mi večinokrat gre v forced defrosting. Ali imam Defrost release previsoko nastavljen? glej Poldee

Škoda ko pri temperaturah nad 0 stopinj ne defrosta samo z ventilatorjem... Se da to kej vklopit? privzeta nastavitev 2971 je 4°C. S tem se ne bi hecal

Me pa zanima tole: je to mogoce crpalka z redkolamelnim izmenjevalnikom? Oz. z vecjim razmikom med posmaeznimi lamelami izmenjevalca (4mm)?

Re: Siemens RVS regulacija in odtaljevanje - nastavitve - austin - 26.11.2016

Imam 500l zalogovnik, tako da je cas med vklopi zelo dolg.
Zanimivo je bilo da nisem imel nastavljen parameter odtaljevanja z ventilatorjem, sedaj sem nastavil na 4 stopinje.

Bom nastavil odtaljevanje na 7 stopinj, mislim da je privzeto bilo pac tako kot je bilo in zelo neoptimalno.

Ja lamele so narazen 4mm

Potem se mora v casu nedelovanja odtaliti morebiten srez. Leda zagotovo se ni pri teh temperaturah.

Re: Siemens RVS regulacija in odtaljevanje - nastavitve - bomber111 - 27.11.2016

Jaz imam pri 8one nastavljeno tako
2951-5
2958 -3
2962-30
2963-120
2964-10
2965-4
2969 avtomatično

Re: Siemens RVS regulacija in odtaljevanje - nastavitve - sassapo - 27.11.2016

Dovoljenje za odtajanje lahko kamot prestaviš na 5°C
Odtajanje samo z ventilatorjem je 4°C ok. (deluje ko krmilnik izračuna, da še vsaj kakšno uro ne bo potrebe po ogrevanju ali gretju SV)
Čas zaklepa defrosta lahko povečaš, pač opazuj kaj se dogaja z uparjalnikom.
Prisiljen defrost lahko prestaviš na 4 - 5/h
odcejanje uparjalnika imaš dovolj 2 min
Z parametrom 2954 nastavljaš končno izklopno temperaturo uparjalnika, tukaj lahko precej prišparaš, vendar pazi, da se ti bo vedno popolnoma odtalil.
RVS 61 omogoča ni da ni, lahko ga optimiraš skoraj na vsako hišo, ogrevalni sistem in lokacijo Idea

Re: Siemens RVS regulacija in odtaljevanje - nastavitve - austin - 28.11.2016

predvcerajsnim nastavil predlagane nastavitve od sassapo in bomberja. Do danes ni sploh ni sla v defrost, ko sem prisel domov danes iz sluzbe pa popolnoma bel uparjalnik... toplotna pa laufala ceprav pretoka zraka skozi uparjalnik ni bilo. Zunanja temperatura 3 stopinje , temperatura uparjalnika je bila -20 stopinj, diferenca za defrost pa cez 30 stopinj, a se sploh ni prozil defrost. kaj sem delal narobe? Sedaj sem povisal defrost temperaturo iz 5 stopinj na 7. V nastavitvah imam, da ce je diferenca vec kot 20 stopinj gre v defrost, a sploh ni sla ceprav je bila?

gledam da je sedaj ko se vklopi tc temperatura zraka 1.5 stopinj, temperatura uparjalnika je -6.5 stopinj, pri 30 stopinjah vtoka in iztoka 34.3.

Zanimivo da mi med delovanjem toplotne zacne odstevati cas forced defrost, ko pa se ugasne se pa spet nastavi na max cas.

Re: Siemens RVS regulacija in odtaljevanje - nastavitve - sassapo - 28.11.2016

Na koliko imaš zaklenjen defrost? Da nisi slučajno pomešal zaklep in prisilo - forced defrost?

Imel sem iste nastavitve kot jih je dal bomber, s tem da sem nastavil še forced defrost time po ssapotovem nasvetu iz 120 minut na 300 minut. Nastavil sem tudi, da do temperature 4 stopinj celzija defrosta samo z ventilatorjem. Mogoče je bil to problem?
Včeraj in danes so se gibale temperature okoli 4 stopinj do 2 stopinji nad ničlo, mogoče je to bilo to, da je parkrat defrostalo z ventilatorjem in ni odstranilo sreža in se je zabasalo.

Ko sem prišel domov sem ročno sprožil 2 defrost da je odtalilo uparjalnik... Nastavil sem temperaturo kdaj vključi pripravljenost defrosta iz 5 na 7 stopinj. Sedaj toplotna laufa ok, tudi forced defrost time se sedaj odšteva, kar se prej ni, ne vem pa zakaj se ni...

Prilagam sliki parametrov:

Še diagnostika:

Re: Siemens RVS regulacija in odtaljevanje - nastavitve - bomber111 - 29.11.2016

Imam pa jaz eno drugo vprašanje. Kaj pomeni vsiljeno dotajanje kompresorja v vrstici 8050? Imam pa pod stanja zabeleženo skoraj za vsak dan.