PodSvojoStreho.net
Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu (/showthread.php?tid=67213)

Strani: 1 2 3 4

Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - Louis XVI - 21.10.2016

Z ženo imava namen prenoviti najin dom, med drugim tudi zamenjati vir ogrevanja. Ker je finančna plat zelo pomembna se nama zdi Petrolova ponudba kako priti do toplotne črpalke brez začetnih stroškov investicije zelo mamljiva. Zanima naju vaše mnenje.

Re: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - sašo65 - 22.10.2016

3x NE.....nikakor ni ceneje kot da ti to napravi strokovnjak, ki se s tem bavi; tukaj na forumu sta dva normalna in eden "zlatar" je pa še en "izven foruma" lahko rečem vsi med "top5" v slo.....pokrivajo pa prav tako vsi celo slo... Arrow nekaj v tej smeri išči, petrol odmisli....(to je sicer samo moje mnenje)

Re: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - timi11 - 22.10.2016

:lol: :lol: :lol: Sašo te danes nekaj nosi :?: V Sloveniji je 800 tisoč gospodinjstev in po tvojem TOP5 pokriva vso Slovenijo. :roll: Tudi jaz jo :!: Z miško po googlovih mapah. :mrgreen:

Re: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - sašo65 - 22.10.2016

...nisi razumel, oz napačni predstavo si dobil /moraš še malo med vrsticami brat/ Big Grin

Re: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - bomber111 - 22.10.2016

Luis je verjetno slišal tisto reklamo na obroke.
Vprašanje, če ne bo ceneje na način, kot je predlagal sašo v kombinaciji z hitrim kreditom.

Re: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - Surbek - 22.10.2016

sašo65 Napisal:3x NE.....nikakor ni ceneje kot da ti to napravi strokovnjak, ki se s tem bavi; tukaj na forumu sta dva normalna in eden "zlatar" je pa še en "izven foruma" lahko rečem vsi med "top5" v slo.....pokrivajo pa prav tako vsi celo slo... Arrow nekaj v tej smeri išči, petrol odmisli....(to je sicer samo moje mnenje)
...kaj pa če kateri kao tvojih top5 montira za Petrol....., potem pa je vse ok sašo65
Ejjejej.....

Re: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - irumed - 23.10.2016

Louis XVI Napisal:Z ženo imava namen prenoviti najin dom, med drugim tudi zamenjati vir ogrevanja. Ker je finančna plat zelo pomembna se nama zdi Petrolova ponudba kako priti do toplotne črpalke brez začetnih stroškov investicije zelo mamljiva. Zanima naju vaše mnenje.
Po mojem zelo zanimiva ponudba. Zahtevaj ponudbo od Petrola in nato še od Termo Shop in vidiš pri čem si, koliko je razlika v ceni. Vsekakor je mamljiva ponudba zaradi brezobrestnega financiranja, kaj ima Petrol od tega pa je verjetno vezava za določeno obdobje,kar pa tudi ni slabo saj je zelo ugoden ponudnik elektrike. Kar se tiče monterjev tudi vrjetno ne boš zgrešil pri tej ponudbi saj ti montira termoshop podjetje.
Vprašanje je samo ali si želiš imeti to TČ ali je še katera druga v igri. Npr to ki jo imam jaz(Buderus) je bila cena v primerjavi z Termo Shop(Zubadan) tam tam. Vzameš ekokredit in je dokaj podobno na koncu.
Na splošno gledano se mi ne zdi slaba ponudba

Re: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - Smush - 23.10.2016

Takšne neumnosti ti odsvetujem. Raje kot je omenjeno kredit pa pametnega izvajalca.

Re: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - Jernač - 23.10.2016

In zakaj ne bi vzel na Petrolu!!! Ko sem jst kupoval črpalko sem poslal pet ponudb. Od tega sta samo Petrol in Termo shop bila pripravljena priti pogledati objekt, kar je bilo takrat za mene ključno. Vzel sem od Petrola. Ugodna cena, dobiš popust na elektriko za dobo 2 let in tudi monterje imajo preverjene. Petrol je pametna firma.

Mislim da s to ponudbo nimaš kej falit.

Re: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - xavi - 24.10.2016

Hiter izračun pokaže, da črpalka, ki jo ponujajo za omenjeno ceno pomeni kreditiranje 7 let brez obresti, gre pa za 5 kw enofazni model.
Vprašanje je samo, kolikšna je cena 5 kw ecodana pri drugih ponudnikih, vemo kakšne so marže pri Petrolu.

Re: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - pentax - 24.10.2016

Tople vode ne boste izumili. Saj je seveda normalno in jasno da mora podjetje zaslužiti. Saj imajo zaposlenih xxxx ljudi in dajejo v reklamo xxxxxx€ mesečno...odkod pa naj denar pricurlja če ne s pozitivnim prilivom na TRR od vseh dejavnosti katere pokrivajo? Odkod bo razvoj podjetja če ne od dobička in % namenjenih v investicije?
Tu v ceno morajo oni seveda vkalkulirati ves riziko financiranja in stroške ki pri tem nastanejo.
Za nas potrošnike je super da je ponudbe veliko in da si vsak lahko izbere kar mu paše.

Re: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - telmos - 25.10.2016

Louis XVI Napisal:Z ženo imava namen prenoviti najin dom, med drugim tudi zamenjati vir ogrevanja. Ker je finančna plat zelo pomembna se nama zdi Petrolova ponudba kako priti do toplotne črpalke brez začetnih stroškov investicije zelo mamljiva. Zanima naju vaše mnenje.
Vzamete ekokredit na 10 let in gre vse lepo skozi brez kakršnih koli vložkov. Pa še plača se praktično sama. Drugače pa jaz ne bi nikoli vzel tiste varijante brez elektrogrelnikov. Jih je že več okusilo razočaranje, ko se kaj zalomi. Odziv je pa katastrofalen.

Re: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - sašo65 - 25.10.2016

pentax Napisal:Tople vode ne boste izumili. Saj je seveda normalno in jasno da mora podjetje zaslužiti. Saj imajo zaposlenih xxxx ljudi in dajejo v reklamo xxxxxx€ mesečno...odkod pa naj denar pricurlja če ne s pozitivnim prilivom na TRR od vseh dejavnosti katere pokrivajo? Odkod bo razvoj podjetja če ne od dobička in % namenjenih v investicije?
Tu v ceno morajo oni seveda vkalkulirati ves riziko financiranja in stroške ki pri tem nastanejo.
Za nas potrošnike je super da je ponudbe veliko in da si vsak lahko izbere kar mu paše.
a to za Petrol govoriš? :lol: :lol: :lol: pa saj narod niste normalni, jebemti. če ste :roll: en in edini primer ti dam, (te TČ vključene) 99,99% takih artiklov...
primer brisalcev enih in istih ali enakih: na petrolu(omv isti k...) 27,99€ Bartog in Loteks(Brežice gledam) 9,90€...........in pol ni NATEG s to TČ kotlom drvim peletam, elektriko....na Petrol, Omv grem tankat bencin/nafto :!: IN TO JE TUDI VSE

Re: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - xtron - 25.10.2016

Petrol tukaj cilja na svojo kartico oz. možnost "svojega" kreditiranja. Verjetno, če bi primerjal cene so tu tu...

Re: Toplotna črpalka Termo Shop na Petrolu - sassapo - 25.10.2016

No tukaj se pa 100% strinjam s telmosom!
Eko kredit in tisto kar ustreza tvoji hiši in tvojim željam. Ne kupovati na silo nekaj kar samo na prvo žogo izgleda ugodno.