![]() |
|
Priklop pomivalnega - pomoc - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Priklop pomivalnega - pomoc (/showthread.php?tid=66434) Strani:
1
2
|
Priklop pomivalnega - pomoc - urrsha - 10.8.2016 Pozdravljeni, upam, da pisem v pravilno rubriko, ce ne, lepo prosim prestavite. Uglavnem.. V starejsi hisi sva si s partnerjem zacela preurejati kuhinjo. Menjali smo stenske ploscice, problem pa je nastal pri priklopu pomivalnega stroja, saj je voda oz pipa speljana iz stene in ne iz korita kot recimo pri mojih starsih doma. Odtok je speljan cca 40cm nizje od pipe. Ena izmed resitev bi bila, da se iz pipe doda dodatna cev, ampak tu partnerja moti, ker naj bi se je prevec videlo, ceprav je od pipe do pulta 10-15cm in nic vec. On je potem rekel, da bi nizje, kjer ni vec ploscic prevrtal steno do peci in od tam naprej vlekel cevi, kar je za moje pojme zamudno in nepotrebno saj imam cez 6 tednov rok in si zelim, da je stanovanje vseljivo se preden pride nov clan na svet. Tretja varjanta pa je, da se dve ploscici odstrani, saj imamo se zalogo, naredi kanal v steno do pomivalnega... Vseeno nekaj dela ampak lahko zrihtamo sami, kar v partnerjevem primeru tezko, bi rabili vodovodarja, ki pa do septembra ni dosegljiv. Me pa zanima kaj bi vi naredili v takem primeru? Je se kaksna moznost, kako to najbolj enostavno resit? Ce vam kaj pomaga, lahko prilepim sliko kako dejansko izgleda ta zadeva. Najlepsa hvala za pomoc. Lep pozdrav, Urska Re: Priklop pomivalnega - pomoc - magma - 10.8.2016 Partner bi se z vodovodarjem rešil dela. Kar pritisni nanj. Re: Priklop pomivalnega - pomoc - Fery - 10.8.2016 In kdo ti lahko pomaga!? Kaj pa pravzaprav dela partner, če ne more odstraniti par ploščic? Ali poguglati za majstri? Drugače je za kakšno urico dela, ti pa o 6-ih tednih. Re: Priklop pomivalnega - pomoc - alanford - 10.8.2016 Kaj si s tem mislila "prevrtal steno do peci". Če gre za peč, kakšno vlogo pri tem igra? ______________________________________ Sem to kar sem - vzemi ali pusti Re: Priklop pomivalnega - pomoc - alanford - 10.8.2016 V vsakem primeru je vrtanje čez steno in vlečenje dodatne cevi precej manj zamudno kot pa štemanje, odmontiranhe obstoječe cevi in štukanje cevi, kjer je verjetno bolj malo prostora. ______________________________________ Sem to kar sem - vzemi ali pusti Re: Priklop pomivalnega - pomoc - vincent - 10.8.2016 slikica bi pomagala..ker priznam da si ne predstavljam kje imata to problem? a so priklopi nad pultom ali kaj? Direktno za pomivalnim strojem ne sme biti ničesar! Ker ni rpostora za njim..niti vtičnice ne. Tako da...če je voda vstran je čisto OK. Itak bo vse skupaj skrito v omaricah..? Re: Priklop pomivalnega - pomoc - Fery - 10.8.2016 Ti pa za vse rabiš slikico!? Pipa je priklopljena direktno na zid nad pultom. Saj lepo piše. Vode spodaj ni, torej jo je treba dostaviti. Če je kurilnica oz. voda na drugi strani, lahko izvrtaš luknjo v zid, skoznjo vtakneš kar cev od pomivalca in najdeš tam eno pipo. Ali cev podaljšaš do pipe, kupiš daljšo. Niti vodovodarja ne rabiš. 10 min dela. Čez prst. Re: Priklop pomivalnega - pomoc - arbajter - 10.8.2016 Tudi sam nisem pristaš polovičnih rešitev. Bolje urediti tako kot bi moralo biti in enkrat za vselej, kot pa gledati tisto cev nad koritom in se ji celo življenje ogibati. Razbiti tiste dve, tri ploščice in rešiti priključek, kot je "zapovedano". Fery, a maš tako tanke prste? Re: Priklop pomivalnega - pomoc - Fery - 10.8.2016 Za zvrtat 3 cm luknjo!? In pretakniti cev? Ja, imam. Re: Priklop pomivalnega - pomoc - arbajter - 10.8.2016 Za zvrtat luknjo so še predebeli, mislil sem za tiste dve ploščice dol zbit.... Re: Priklop pomivalnega - pomoc - Fery - 10.8.2016 Saj jaz jih ne bi. Sem napisal, kaj bi storil. Spričo tega, da niti dveh levih rok ni pri bajti. Re: Priklop pomivalnega - pomoc - arbajter - 10.8.2016 Nisi edini. A poznaš kakega štromarja, pod pultom bi rad zamenjal neonke z ledicami? Re: Priklop pomivalnega - pomoc - urrsha - 10.8.2016 Evo vam sliko, za lazjo predstavo... Omar, korita zaenkrat še ni, tako, da za dostop ni problem. Naj samo povem, da lastnika te (starejše) hiše nisva midva, dobila sva jo v uporabo (najem) za min. 5 let. Ker pa je stala dve-tri leta je bila potrebna določene osvežitve, med drugim sva se odločila za menjavo kuhinje. [url]httpunichr("58")//prntscrunichr("46")com/c40aga[/url] Re: Priklop pomivalnega - pomoc - urrsha - 10.8.2016 Na drugi strani zidu je res kurilnica, vendar na novo narejena zaradi dimnika, pipe ni, ker so iz te peči napeljali na staro napeljavo, ki je pa spet v drugem prostoru. Uglavnem, komplicirano =) tudi lastnik točno ne ve kako gredo cevi iz pipe, saj je bilo to delano kakih 30-40 let nazaj, tako, da bi bilo najbol enostavno iz pipe dodatno cev pripeljat do pomivalnega. Dragi se bo moral sprijazniti za tistih 15cm cevke, ki bo po njegovem "grdo zgledalo"... Moj pa kuhinja nista kolega, kar je še manj logično zakaj bi ga motilo
Re: Priklop pomivalnega - pomoc - laso - 10.8.2016 Zakaj, odgovor je nekje zgoraj med vrsticami. :wink: |