PodSvojoStreho.net
Priklop na kanalizacijo v lastni režiji - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: Priklop na kanalizacijo v lastni režiji (/showthread.php?tid=66318)

Strani: 1 2 3

Priklop na kanalizacijo v lastni režiji - xCore - 28.7.2016

Pozdravljeni,

Zanima me ali je možen priklop na kanalizacijo v lastni režiji ali mora to storiti neka pooblaščena firma.

Urejali bomo okolico okoli novogradnje zato bi izkoristil stroje in se priklopil na kanalizacijo.

Seveda imam plačan komunalni prispevek, v projektu narejen dodaten projekt priklopa na kanalizacijo, na občini urejeno zaporo ceste,...

Re: Priklop na kanalizacijo v lastni režiji - bomber111 - 29.7.2016

Kljub temu, da imaš plačan komunalni prispevek, se plača še priklop na kanalizacijo posebej. Vsaj pri nas je tako.

Re: Priklop na kanalizacijo v lastni režiji - Fery - 29.7.2016

Itak da se priklopiš sam.
Morajo pa imeti pripravljen jašek za to na glavnem vodu. Če ga še ni, kliči na komunalo in reci naj uredijo.
Od tam naprej pa je tvoje.

Re: Priklop na kanalizacijo v lastni režiji - centrum - 29.7.2016

mislim pa da se priklop kljub temu nekaj plača ..vsaj pri nas je cca 700€.

Re: Priklop na kanalizacijo v lastni režiji - vuego - 29.7.2016

Jašek ni nujen. Nekateri upravljavci zahtevajo priklop direkt na cev.

Pri meni je bilo tako, da smo odkopali cev, potem sem klical upravljavca, je prišel pogledat, rekel, naj se priklopimo kar sami (direkt na cev). Izvajalec je naredil izvrtino v glavno cev in porinil našo notr, zakital, obbetoniral in zasul.

Nič plačila, nič pooblaščenih izvajalcev.

Re: Priklop na kanalizacijo v lastni režiji - Taav - 29.7.2016

Saj ponavadi se da tako dogovorit. Samo jepa potrebno upravljalca obvestiti o terminu izvajanja del. Ponavadi pridejo vsaj v nadzor, lahko dajo tudi kake druge pogoje.

Re: Priklop na kanalizacijo v lastni režiji - xCore - 29.7.2016

Hvala za odgovore.

Re: Priklop na kanalizacijo v lastni režiji - Smorny - 29.7.2016

vuego Napisal:Jašek ni nujen. Nekateri upravljavci zahtevajo priklop direkt na cev.

Pri meni je bilo tako, da smo odkopali cev, potem sem klical upravljavca, je prišel pogledat, rekel, naj se priklopimo kar sami (direkt na cev). Izvajalec je naredil izvrtino v glavno cev in porinil našo notr, zakital, obbetoniral in zasul.

Nič plačila, nič pooblaščenih izvajalcev.

Ekola, točno s takimi imamo večne probleme. Če se kaj zamaši je težko spucati in nemogoče je opraviti test tesnosti kanalizacije,pa še spoj v 99% ni diht.
Danes so prišparali 200-300€, da niso dali jaška, v naslednjih 5-20 letih jih bodo dali ven par tisoč za iskanje napak in odpravo. Se pa najdejo tudi upravljalci, ki se zavedajo vsega tega in ne naredijo nič. Malomarnost pač.

Re: Priklop na kanalizacijo v lastni režiji - vuego - 29.7.2016

Tukaj očitno ti nimaš pojma. Večina upravljavcev, tudi največji /VoKa/, NE PUSTI priklopa preko jaška. Samo direkt na cev.

Tudi ne vidim težave glede dihtanja. Cev se priklaplja iz vrha, pod kotom, maksimalna računska napolnjenost cevi je pa okoli 30%. Do težav bi lahko prihajalo samo, če se celotna primarna cev zamaši; pred tem pa bi že kdo drug skakal v zrak.

Re: Priklop na kanalizacijo v lastni režiji - Smorny - 29.7.2016

Ni mi jasno, kake argumente imajo za priklop direktno v cev, razen, da je "manj dela". Velikokrat niti ne predvidijo dovolj priklopov na jašek ali pa se špara in vgrajuje premajhne jaške.

Teoretično je vse lepo in prav, tudi to smo računali pri "Petrešinu", če ljudje ne bi metali v kanalizacijo vsega in svašta od plenic, preko kosti in odpadkov, do tkanin in vrtnih škarij. Nato še imaš posedke in razne zdrse zemljin, ki razpeljejo cevi, nato je tu še izvajalec, ki hiti pri izgradnji, ker je čas denar in delo dobi vedno najcenejši.
Dejstvo je, da se kanalizacija maši in se posledično napolni vsa cev in jaški, dokler nekje ne pride na površje ali v stavbo. Včasih je lahko zamašena več let in ker nekje pušča, deluje kot pretočna greznica. Vse to sem že videl, saj je to moj vsakdanji kruh. Testiram in preglejujem namreč cevovode, tlačne vode, kanalizacijo, jaške, črpališča in še kaj pri severnih sosedih.
Verjamem, da nimam pojma, saj se vsaki dan naučim kaj novega Smile

Re: Priklop na kanalizacijo v lastni režiji - castle - 9.8.2016

Eno vprašanje glede ponudbe...namreč trenutno smo še priklopljeni na greznico, se pa nameravamo v kratkem priklopiti na kanalizacijo (naknadno delana in puščen jašek). Že pri sami gradnji se je predvidil jašek in se je cev speljala do konca parcele - do samega jaška je cca 4m brežine - naklona cca 15 stopinj (zaradi tega je potrebno narediti zaščito pred sesuvanjem zemlje pred izkopom).

Imam ponudbo za izvedbo priklopa za 400e z materialom.

Kakšna se vam zdi ta cena? Čakam še sicer eno ponudbo...

Re: Priklop na kanalizacijo v lastni režiji - Fery - 9.8.2016

Odlična.
Jaz bi naredil za en četrt, vendar je treba pljuniti v roke.
Tako pa samo odpreš tošl in scolaš 400 evrov.
Aja, plus 20 evrov za plato pira, ki ga žuliš, medtem ko gledaš druge kako delajo.

4m izkopa!? In nabitje ene ali dveh cevi? Resno? Koliko ponudb boš pridobil?

Ni ravno tako...na koncu naše parcele do jaška ob cesti je precejšnji naklon, praktično neprehoden...ta del parcele ni naš ampak od soseda ki nam je dal služnost...hkrati so gor drevesa velikosti +15m. In je potrebno še narediti zaščito pred sesutjem zemlje in nato še kot neko varovalo...

In naj se v prihodnje kaj zgodi...kakšen plaz...drevo podre...bi potem sigurno moj izkop krivili...sedaj pa imam vseeno neko varovalo po "uradni" plati

Re: Priklop na kanalizacijo v lastni režiji - Fery - 9.8.2016

Katero pa?
Da bo nekdo skopal za 400 evrov in jamčil za par jurjev!?
Oprosti, ampak jaz ne bi.

Ampak ok, če je tako kot praviš...
Kako pa naj mi vemo, kaj vse je za narediti? Kot trdiš tukaj. Pač boš dobil še par ponudb in se boš odločil.

Kot "uradni" izvajalec se je verjetno za svoje delo zavaroval za takšne zadeve da jih v primeru težav ne krije iz svojega žepa...če ni pa tudi prav...če imam jaz narejeno izvedbo s strani izvajalca (ki je med drugim tudi pooblaščeni izvajalec sorodnih del naše občine) se nekako ne čutim odgovornega za morebitne težave