![]() |
|
Toplotna črpalka - udar strele - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Toplotna črpalka - udar strele (/showthread.php?tid=66316) |
Toplotna črpalka - udar strele - miran06 - 28.7.2016 V nedeljo ponoči smo imeli indirektni udar strele. Uničene smo imeli telekomunikacije, mrtva je tudi toplotna črpalka. Ker še vedno čakam serviserja za toplotno črpalko (Toshiba Estia), smo že nekaj časa brez tople vode. Zanima me, ali je možno bojler začasno priključiti na elektriko mimo toplotne črpalke. Hvala za odgovore. Re: Toplotna črpalka - udar strele - M|ha - 28.7.2016 Če imaš vgrajen elektro grelec. Re: Toplotna črpalka - udar strele - miran06 - 28.7.2016 Elektro grelec je vgrajen, vendar je vezava narejena preko toplotne črpalke. Re: Toplotna črpalka - udar strele - Homer - 28.7.2016 Če je elektro grelec vgrajen v bojlerju in če ima nek termostat, potem lahko prevežeš (seveda če veš kaj prevezati) Re: Toplotna črpalka - udar strele - M|ha - 28.7.2016 Ko sem renoviral kurilnico, sem ga zvezal tako, da sem ga priklopil kar v vtičnico, brez termostata. Seveda pa ne smeš pozabiti nanj. Re: Toplotna črpalka - udar strele - Fery - 28.7.2016 Resno? Kateri el. bojler pa je brez termostata? Re: Toplotna črpalka - udar strele - alanford - 28.7.2016 Moj! Ima pa tipalo temperature. Sent from Samsung Galaxy S7 using Tapatalk Re: Toplotna črpalka - udar strele - paulito - 28.7.2016 Ali med nevihtami obvezno izklopite toplotno črpalko? Sam imam vezavo direkt na varovalko. Ali moram potem zmeraj izklopiti fit toplotne črpalke? Re: Toplotna črpalka - udar strele - sašo65 - 28.7.2016 alanford Napisal:Moj!si že montiral podpultnega? Galmet vem, da še stoji/leži v garaži :mrgreen: Re: Toplotna črpalka - udar strele - alanford - 28.7.2016 Podpultni ja, nekje konec leta. Galmet pa, samo što nije Sent from Samsung Galaxy S7 using Tapatalk Re: Toplotna črpalka - udar strele - Smush - 28.7.2016 paulito Napisal:Ali med nevihtami obvezno izklopite toplotno črpalko? Da! Kakor aparat za kavo, računalnike, tv-je. Jaz osebno prekinem vedno fizično napajanje aparata, vprašljivo je koliko koristi izklop varovalke. Seveda ko je to možno. Sem že pisal na forum glede potrebnih zaščit za hišo, malo prebrskaj Gesendet von iPhone mit Tapatalk Re: Toplotna črpalka - udar strele - SloCop - 28.7.2016 Ko je reč o bojlerjih... v enem apartmaju sem videl bojler ki je bil samo on/off, nobenega termostata ali gumba za nastavitev temperature? Kje se to nastavi? Bom naslednjič pofotkal če ne bo noben vedel o čem govorim Re: Toplotna črpalka - udar strele - alanford - 28.7.2016 Mi imamo enega takega na vikendu. Termostat je v notranjosti pod pokrovom in se ga nastavi z izvijačem ali kovancem ali kar že gre noter v tisto zarezo. Ne predstavljam si bojlerja on/off. Poleg omenjenega "user" termostata je zraven še zaščitni termostat. P.s. edit Zanimivo mi je še to, da sploh nima nobenega stikala. Na žalost tudi električarji niso predvideli stikala na steni pri vhodu. (Zatečeno stanje). Še dobro, da je na svoji varovalki, da ga lahko izklopim. To poletje bom v bojler montiral še dodatno stikalo. Sent from Samsung Galaxy S7 using Tapatalk Re: Toplotna črpalka - udar strele - M|ha - 28.7.2016 Fery Napisal:Resno? Najbrž vsi večji bojlerji, ki imajo predviden drug način segrevanja, kot pa z el. grelcem. Jaz sem pač dodatno privil notri el. grelec za vsak slučaj, nisem pa prigradil termostata. Re: Toplotna črpalka - udar strele - SloCop - 28.7.2016 alanford Napisal:Mi imamo enega takega na vikendu. Termostat je v notranjosti pod pokrovom in se ga nastavi z izvijačem ali kovancem ali kar že gre noter v tisto zarezo. Ne predstavljam si bojlerja on/off. Poleg omenjenega "user" termostata je zraven še zaščitni. Sem se napačno izrazil, on/off to sem mislil na stikalo na zunanji strani kopalnice, seveda da ima vgrajen termostat in da se izklopi preden ga raznese )).Najbrž bo res tako kot si rekel, da se nastavi s kakšnim izvijačem ali kovancem... prednost tega pa je ?? |