PodSvojoStreho.net
Potrdilo o zanesljivosti električnega ogrevanja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Potrdilo o zanesljivosti električnega ogrevanja (/showthread.php?tid=66215)

Potrdilo o zanesljivosti električnega ogrevanja - simon99 - 18.7.2016

Zanima me, če ima kdo, ki se ogreva z električnimi paneli ali čem podobnim, informacijo, da je nekemu inšpektoratu treba vsakih 8 let poslati potrdilo o zanesljivosti ogrevanja. Pri meni se je oglasil človek, ki mi je pred osmimi leti montiral Therma Ray in trdil, da to potrebujem. Kakšne so posledice, če tega ne pošljem?

Re: Potrdilo o zanesljivosti električnega ogrevanja - arbajter - 18.7.2016

Še nisem srečal slučaja v svoji dolgoletni praksi, da bi kak inšpektor spraševal o certifikatu za električno ogrevanje. To, da vpraša o periodičnih elektro meritvah, to da. Pa še to velja zgolj za lokale, ustanove,....

Re: Potrdilo o zanesljivosti električnega ogrevanja - kadotr - 18.7.2016

Človeka vprašaj, koliko bo tako potrdilo stalo. Pa boš takoj na jasnem...

Potrdilo, da možakar ni pri briht, ti pa jaz brezplačno izstavim (no ja...)

Re: Potrdilo o zanesljivosti električnega ogrevanja - vincent - 18.7.2016

Lepo je brati da se najdejo dobri ljudje, ki skrbijo da imaš ti vse papirje okoli ogrevanja :lol:

Re: Potrdilo o zanesljivosti električnega ogrevanja - Hanzi - 18.7.2016

Vsaj pred 8 leti je bilo prepovedano ogrevanje direktno z elektriko (kar IR paneli so)

Re: Potrdilo o zanesljivosti električnega ogrevanja - aleš.h - 18.7.2016

Zdaj ni več, ker rabi TEŠ6 pokrivati izgube Smile

Re: Potrdilo o zanesljivosti električnega ogrevanja - kadotr - 18.7.2016

Ja Hanzi in Aleš.h, je natanko tako, kot pišeta. Predpisi se ne pišejo zaradi ohranitve okolja (manj pokurjenega kolma zaradi prišparane elektrike). Cilj je povsem drug...denar je sveta vladar...

Famozni mini delci od starih, skromnih šporgetov starih mam so najnovejši problem, na katerem se da kasirati...o vseh drugih svinjarjih pa minister Gregor: nič... Naši okoljebrižniki pa z avioni letajo čez pol sveta in rešujejo planet...

Re: Potrdilo o zanesljivosti električnega ogrevanja - medo9 - 19.7.2016

Hanzi: pred osmimi leti sem pridobival gradbeno dovoljenje in v PGD imam Thermaray pa ni bilo nobenih problemov.
Lahko navedeš vir za svoje trditve?

Re: Potrdilo o zanesljivosti električnega ogrevanja - gt001 - 19.7.2016

medo, prepovedano je bilo za glavno ogrevanje, za dogrevanje pa ne. nekaj takega... poglej v stare pures

Re: Potrdilo o zanesljivosti električnega ogrevanja - aleš.h - 19.7.2016

Tako je. Elekrika ni smela biti vir primarnega ogrevanja, od letos dalje pa je lahko.

Re: Potrdilo o zanesljivosti električnega ogrevanja - medo9 - 19.7.2016

Ja, saj zdaj sem se spomnil... kar pa je bila spet ena od bedastoč slovenske pameti :roll: .
Kako pa lahko vedo, kaj sem uporabljal za primarni vir? :twisted:

Re: Potrdilo o zanesljivosti električnega ogrevanja - gt001 - 19.7.2016

papir vse prenese Smile