PodSvojoStreho.net
Rabljena klima Mitsubishi ali Panasonic? - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Rabljena klima Mitsubishi ali Panasonic? (/showthread.php?tid=65993)

Strani: 1 2

Rabljena klima Mitsubishi ali Panasonic? - combe - 22.6.2016

V firmi imam možnost za 60-100 eur dobiti klime:
- Panasonic CS/CU E9GKE,letnik 2007, made in Malezija (2,6 kW, 3,6 kW)
- Panasonic CS RE9JKX,letnik 2009, made in China (2,5 kW, 3,3 kW)
- Panasonic PE9DKE, letnik 2006, made in China (2,5 kW, 3,3 kW)
- Mitsubishi MSZ-GE25VA, letnik 2009, made in Thailand (2,5 kW, 3,2kW)

Ali pa dvojčke Airwell 12.12 RC, letnik 2006.

Klime so načeloma malo rabljene, iz pisarn, kjer so delale recimo po 4 ure na dan poleti (ali pa še to ne), do leta 2012 (stečaj), se pravi novejše max. 3 sezone...
Vse delajo, pozimi sem sprobal gretje, sedaj hlajenje, vse dela, vsake toliko sem jih tudi zalaufal da ne bi "zarustale".
Imate kakšne izkušnje s temi modeli klim, je to za kaj ali je šrot? Za Panasonic sem že nekaj bral tukaj, da naj bi kompresorji crkovali, ampak pri določenih oznakah zunanjih enot...
Se splača kaj od tega kupiti in zmontirati doma?

hvala...

Re: Rabljena klima Mitsubishi ali Panasonic? - SloCop - 22.6.2016

za 60-100€ še zame eno vzemi Smile

Re: Rabljena klima Mitsubishi ali Panasonic? - combe - 22.6.2016

Hehe, to bom razumel kot SPLAČA SESmile

Vseeno pa bi rad malo vedel ali raje Panasonic ali Mitsubishi ali recimo Airwell...

Splača se, če jo potrebuješ in če bo delala do takrat ko ti sam misliš da odtehta ceno investicije. Da pa kupiš samo ker je poceni (ne trdim da je), pa je niti ne rabiš... potem pa se pač ne splača Smile

Re: Rabljena klima Mitsubishi ali Panasonic? - TripleT - 22.6.2016

Enako mitsubishijevo je kolega kupil lani na enak način in mu zadeva dela super. seveda je pa vsak prostor specifika in od same postavitve klime je odvisno kako bo zadovoljila potrebe.

No, klimo seveda rabim, ker imam dnevno v mansardi (26 cm ursa SF 35) in se kar segreje poleti, pa še hiša je brez izolacije, tako da vročina pritiska noter kot hudičSmile
Do zdaj ko ni bilo nad 25 stopinj in direktnega sonca (veliko deževnih dni) je bilo ok, sedaj pa kot zgleda se bo začelo žganje in bo treba nekaj naredit, in ravno ta šansa se je ponudila, pa si mislim zakaj pa ne, pa če dve vzamem za ta denar, ni hudič da ne bi skupaj delali 3 leta al koliko imajo nove garancijeSmile
Se pa zavedam, da bo še demontaža in montaža cca. 200 do 250 eur...

Me pa matra kater model vzeti, Panasonic CS/CU E9GKE me malo skrbi zaradi pisanja tukaj, da naj bi bile kar problematične, ampak samo neki modeli (zunanje enote) narejeni na Kitajskem, ki imajo pred E9 še eno črko (P al nekaj takega) če sem prav prebral??
lp

Če boš plačal še demontažo in montažo pa po možnosti še nov plin... potem pa to za moje pojme ni dober nakup.

No, to me je tudi zanimalo, ali se splača ali ne :wink:

Re: Rabljena klima Mitsubishi ali Panasonic? - Energetik81 - 22.6.2016

Ne vem, zakaj se ne bi splačalo, če so res tako malo delale do zdaj. Da dobiš za 250€ z montažo in novim plinom, se mi zdi ugodno.

Energetik81: če govori o ceni med in do... niti ni pošteno da se vzame najcenejšo. Recimo da ga pride naprava 100 in premntaža 250€. To je že 350€, kar je napram prvotnih od 60€ kar precejšnja razlika ob tem da ni nikakršne garancije.

Jaz bi jo kupil če bi sam naredil premontažo, na koncu ti nekdo zvakumira cev, ali pa še to storiš sam. V tem primeru je to to. V dražjem pa pač presodiš koliko ti je vreden vsak € in se pač lotiš ali ne.

Re: Rabljena klima Mitsubishi ali Panasonic? - sassapo - 22.6.2016

Cena takšne rabljene klime je na trgu od 150€ dalje. Kupi vsaj dve in ne razmišljaj preveč.
ps. vzami pa tiste, ki so ti vizuelno bolj všeč :wink:

Re: Rabljena klima Mitsubishi ali Panasonic? - telmos - 22.6.2016

Tista E9 od Panasonica in Ge 25 od Mitsubishija sta "originala" in ziher niso slabe. Uni dve kitajki pa komu drugemu prepusti.

Re: Rabljena klima Mitsubishi ali Panasonic? - som16 - 22.6.2016

combe,
kako je z nakupom? Za katero si se odločil? Je katera še za forumaše?
Kako je z dvojčkom, telmos?

Re: Rabljena klima Mitsubishi ali Panasonic? - combe - 23.6.2016

Vzel bom "original" Panasonic in eno Mitsubishi 25 pa bo kar boSmile

Drugače so pa na voljo:
3x Airwell DUO 12.12 R-115 eur
1x Airwell DUO 9.9 R - 143 eur
4x Airwell Alaska 12 RC - 57 eur
2x PANASONIC PE9DKE - 57 eur
1x MITSUBISHI MSZ-GE 25 -165 eur

Klime so zmontirane in priklopljene,tako da je premontaža na strani kupca, cene so potrjene od sodišča in so fix z 22% DDV. Nekatere so žal kar visoke zaradi visokih nabavnih cen (verjetno so kaj mutili pri nabavi), zato jih je cenilec ocenil precej visoko...

Hvala vsem za napisana mnenja...

Re: Rabljena klima Mitsubishi ali Panasonic? - combe - 19.7.2016

A ma kdo kakšen podatek do koliko minusa greje Panasonic CS/CU E9GKE letnik 2007? Kolikor sem jaz našel podatke samo do nekih -6?
Mitsubishi FD25 pa do -15.

Prav se ne morem odločit katero bi zmontiral v dnevno, Mitsubishi mi je lepši, tišji, novejši, mogoče kakovostnejši, dela do -15..., Panasonic pa močnejši, ima neke funkcije za kakovost zraka, plitvejšo notranjo enoto, ampak dela do manj -...

Še kakšen argument za/proti mogoče, da se bom lažje odločil?