PodSvojoStreho.net
Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 (/showthread.php?tid=64688)

Strani: 1 2

Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - iztok63 - 26.2.2016

Pozdravljeni.
Imam gorilec ferroli SUN P7. Tri sezone sem uporabljal bukove pelete spačva. Z njimi ni bilo nobenih problemov. Problem je nastal, ker več ni dobavitelja na Gorenjskem za omenjene pelete. Letos sem prešel na Avstrijske pelete R4 razreda A1 100% smreka a vendar nisem z njimi prav zadovoljen. Rad bi kakšen namig, katere pelete so primerne za gorilec ferroli SUN P7.
Hvala za odgovore.
Iztok

Re: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - bomber111 - 26.2.2016

Mogoče bi bilo potrebno gorilec nastavit na te vrste peletov?
Kakšne težave pa imaš?

Re: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - misko07 - 26.2.2016

Univerzalnega odgovora ni. Odvisno je kako mas nastavljene parametre, katere pelete kuris, na kaksni peci imas gorilec.... Ne ostane ti druzga, kot da cekiras gorilec in prilagajas parametre... Pac, caka te malo igrackanja.

Re: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - iztok63 - 26.2.2016

ja. Sem skoraj 100% prepričan, da bi bilo potrebno tudi nastavit gorilec ampak sam nisem vešč tega dela. Gorilec dela brez problema. Ni nobenih zastojev in celo plamen se mi zdi kar premočan. Problem je v veliki količini saj in pepela. Pa tudi ostanki ne izgorelih peletov je kar nekaj . Ni mi problem čiščenje peči ampak mi počasi že preseda. Sem sicer nekaj nastavljal na daljavo z serviserjem ampak to ni to. Imam to smolo Wink da imam moj serviser preveč dela in imam občutek, da se mu ne da ukvarjati s takimi malenkosti, ampak jaz bi z veseljem plačal samo da bi stvar delala 100%. Enostavno se bojim prčkat po gorilcu, da stvar ne bi poslabšal. Za enkrat nam je lepo toplo Smile

Re: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - kadotr - 26.2.2016

Na pelete A1 je meni najbolje deloval na tovarniških nastavitvah. Vedno mi je čez metal neizgorele pelete...

Re: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - JanezNaGmajni - 26.2.2016

Pozdravljeni
Če so peleti samo smrekovi,rado vrže nekaj več nedokonca izgorelih čikov ven iz kurišča.Očitno so melo lažji od mešanih ko delno pogorijo.Je pa nenavadno,da imajo več saj in več pepela,ker je izkušnja mojega soseda taka,da res nekaj nepogorelih čikov ven iz kurišča vrže,vendar pa ni bilo saj.Sedaj kuri mešane in se to ne dogaja.Če boš pa zmanjšal dovod zraka,bo pa verjetno še več saj.V teh peletih je mogoče še kaj drugega kot samo smreka.

Re: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - JanezNaGmajni - 26.2.2016

Pozdravljeni
Če so peleti samo smrekovi,rado vrže nekaj več nedokonca izgorelih čikov ven iz kurišča.Očitno so melo lažji od mešanih ko delno pogorijo.Je pa nenavadno,da imajo več saj in več pepela,ker je izkušnja mojega soseda taka,da res nekaj nepogorelih čikov ven iz kurišča vrže,vendar pa ni bilo saj.Sedaj kuri mešane in se to ne dogaja.Če boš pa zmanjšal dovod zraka,bo pa verjetno še več saj.V teh peletih je mogoče še kaj drugega kot samo smreka.

Re: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - iztok63 - 2.3.2016

V bistvu nisem dobil odgovora. Kateri peleti ...... Ampak vseeno hvala vam ki ste mi odpisali.

Re: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - kadotr - 2.3.2016

Ker nisi točno vprašal, katere znamke peleti, pač ni bilo želenega odgovora.

Znamke: Schweighofer; delalo je v redu z malo več prahu in čiščenja zalogovnika tudi s peleti Enerles, čista smreka/jelka.

Sicer pa je bil s slabšimi peleti vseskozi cirkus...

Za malo denarja - malo muzike. Tako pri gorilnikih, kot pri peletih...

Re: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - iztok63 - 3.3.2016

Zadnji stavek v mojem postu : Rad bi kakšen namig, katere pelete so primerne za gorilec ferroli SUN P7. Se pravi bi moral napisati: Rad bi kakšen namig, kateri (ZNAMKE, VRSTE ...) - peleti so primerne za gorilec ferroli SUN P7. Bom vedel za drugič.

Enerles niso primerni, ker je poraba bistveno večja. Včasih tudi 2x večja. Sem prišel do zaključka ob pomoči drugih uporabnikov omenjenega gorilca, ( mimogrede, gorilec ferroli SUN P7 ni tako slab kot ga nekateri grajate. Meni načeloma dela že 3 leta brez enega zastoja razen to sezono, ker imam opisane - omenjene težave ) da obstoječi peleti niso slabi a je treba dodelat nastavitve. In to bom rešil naslednji teden, ko pride serviser.

LP

Re: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - kadotr - 3.3.2016

Čudno, pri meni je bila poraba Enerlesovih peletov enaka, kot avstrijskih iz Romunije.

Me pa zanima, ali bosta z serviserjem kaj rešila... po možnosti malo napiši nastavitve, po nekajdnevnem preizkusu in "štetju" peletov, ki je nezgorele vrglo čez...

Kar se kvalitete tiče, ko preizkusiš še kak drug gorilnik, potem veš...

Re: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - aleks - 4.3.2016

jaz na mojem lamborghiniju, ki naj bi bil konstrukcijsko in softversko enak ferroliju, kurim vse sorte pelete. kar sem opazil, da dela zelo slabo, je na stare pelete (recimo lanski peleti, ki ostanejo v bunkerju). takrat gre velikokrat iz starta v napako. pri petrolovih forest peletih (tisti ki niso premium kakovosti, imajo več vrst) nastane malo več pepela in se včasih zabaše šalčka. tako moram gorilnik malo bolj pogosto pregledati in očistiti. gorijo sicer brez posebnosti, a kot rečeno, ostane več pepela v primerjavi z bolj kakovostnimi. teh peletov ne bi ravno priporočil, tudi njihova cena ni ravno ne vem kako ugodna. najbolje so se mi pa obnesli peleti ensa - sava A2 (poreklo bosna, srbac). delal je kar na tovarniške nastavitve, absolutno brez "čikov" in relativno malo pepela, glede na to da jih ocenjujejo za A2.

Re: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - Oberkrainer - 4.3.2016

Že tri sezone na ferroliju SUN P7 uporabljam mešane pelete Energija narave iz Todraža-Gorenja vas. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.lesnipeleti.si">http://www.lesnipeleti.si</a><!-- m -->

Zadeva deluje dobro, cirka 2x letno pride do zastoja (zamašena dovodna cev v krivini-nimam pojma zakaj pride do tega). Žlindre pri teh peletih praktično ni, neizgorelih peletov tudi ni. Gorilnik čistim na 14 dni, peč pa na mesec ali mesec in pol. Povprečna poraba je 30 kg peletov na dan. Pepela je za 3/4 "šajtrge". Peč STADLER 58 kW.

Pri teh peletih dostava po Gorenjski ni problem.

Re: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - iztok63 - 10.3.2016

Za enkrat še čakam serviserja..... Sem pa tudi že sam vrgel oči na te pelete iz Gorenje vasi. Mislim, da se jih da dobiti v Žabnici. No, najprej bom počakal na serviserja. Čiščenje peči 1x na mesec so pri meni mokre sanje (hahaha)
Kako bom uredil, pa sporočim
LP

Re: Peleti za gorilnik ferroli SUN P7 - zorur - 4.12.2016

Berem tole temo in vidim, ogromno napisanega tudi o ferroli gorilniku sun p7. Imam eno vprašanje za gorilnik sun P7, merilnik podtlaka ima oznako p1 in p2, na eno od teh je namešečan gumi cevka. Zanima me na kateri priključek je nataknjena, kajti pri meni je padla dol pa se sedaj sprašujem na kam nataknit.

Hvala za odgovor.