Zima ni ovira za svež zrak: Pametno prezračevanje za zdravo bivanje
Po podatkih Evropske komisije naj bi Evropejci kar 90 % časa preživeli v zaprtih prostorih, ena…
Nakup toplotne crpalke - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Nakup toplotne crpalke (/showthread.php?tid=64255) |
Nakup toplotne crpalke - selassie1 - 18.1.2016 Pozdravljeni, zanimam se za nakup toplotne crpalke zrak voda in me kateri proizvajalci so najboljsi. Grel bom pa hiso veliko cca250 m2 z talnim gretjem na nadmorski visini 800m, hisa bo bila izolirana z 20 cm izolacije in 30 cm izolacije na strehi. Kaksno mi priporocate? Re: Nakup toplotne crpalke - jani65 - 19.1.2016 Malo za res, malo za hec ,za začetek nabavi kotel na olje potem boš videl kako bo se situacija obrnila. Mislim ,da z nakupom TČ ne boš imel težav ,ker pri tebi lahko pride skoraj vse prav. Najbrž kakšen inverter med 9 in 11kw. https://www.vaillant.si/uporabniki/prod ... sl_si.html Re: Nakup toplotne crpalke - Miccho - 23.2.2016 Tudi sam si ogledujem TČ zrak voda, le da imam manjšo kvadraturo kot selassie1. Pri sosedu sem si ogledal TČ Termo Shop in pravi, da je super zadovoljen. Re: Nakup toplotne crpalke - Hanzi - 23.2.2016 jani65 Napisal:Malo za res, malo za hec ,za začetek nabavi kotel na olje potem boš videl kako bo se situacija obrnila. Mislim ,da z nakupom TČ ne boš imel težav ,ker pri tebi lahko pride skoraj vse prav. Najbrž kakšen inverter med 9 in 11kw.Malo za hec malo za res. 11kw je v sosednji temi na 300mnmv presvoh za 140m2. Re: Nakup toplotne crpalke - JaBK - 23.2.2016 Nič ni prešvoh, samo porabi več, kot si je investitor želel. Pa ne zaradi TČ, temveč zaradi hiše. Prešvoh bi bila, če bi jih zeblo, pa jih ne oziroma ne bi bilo treba, da bi jih. pa lahko računaš, da je 190m2 tam. Re: Nakup toplotne crpalke - xavi - 23.2.2016 Miccho Napisal:Tudi sam si ogledujem TČ zrak voda, le da imam manjšo kvadraturo kot selassie1. Pri sosedu sem si ogledal TČ Termo Shop in pravi, da je super zadovoljen.Termoshop je firma, ki se ukvarja z montažo toplotnih črpalk zrak-voda, mislim, da predvsem Zubadana in Daikina. Svoj čas so imeli tudi lastno proizvodnjo sanitarnih toplotnih črpalk in ogrevalnih zemlja, voda-voda. Če hočeš kakršne koli informacije, boš moral izvedet, kašno Termoshop črpalko ima sosed, predvsem pa podat karakteristike svoje in po možnosti sosedove bajte. Re: Nakup toplotne crpalke - Miccho - 29.2.2016 xavi Napisal:Miccho Napisal:Tudi sam si ogledujem TČ zrak voda, le da imam manjšo kvadraturo kot selassie1. Pri sosedu sem si ogledal TČ Termo Shop in pravi, da je super zadovoljen.Termoshop je firma, ki se ukvarja z montažo toplotnih črpalk zrak-voda, mislim, da predvsem Zubadana in Daikina. Zadeva je takšna, sosed ima zunanjo enoto Mitsubishi PUHZ-SW 100YHA in pa notranjo enoto TERMO+ Hydrobox MZ, ogreva pa mislim da 180m2, vse to s talnim ogrevanjem. Poleg ima še bojler za sanitarno vodo. Pri nas pa je takole. Imamo na novo narejeno izolacijo 10cm s koeficientom toplotne prevodnosti 0,024 W/mK, PVC okna s steklom Ug=0,5W/m2K in izolativnostjo 0,71 W/m2K. S talnim ogrevanjem ogrevamo 110m2. Pod streho je prav tako dobro izolirano in sicer z 20cm izolacije. S toplotno črpalko bomo ogrevali tudi sanitarno vodo za 4 osebe. Vsak nasvet dobrodošel. Lp, Re: Nakup toplotne crpalke - Migaj - 29.2.2016 8 kW inverter bo zadostoval, npr Daikin Altherma ali kaj podobnega ter 300l bojler s kačo lahko iste firme. Če bo druge npr Austria Email HR 300 -mislim, da jih delajo pri nas, pride zraven poleg expanzijske posode za sanitarno vodo, še tripotni ventil in termisor za bojler. Sicer pa tisti, ki ti bo delal, bo to upošteval. Mislim, da bi prišlo to cca 6,5k z vgradnjo na ključ po odbiti eko-subenciji. Je pa podobnih tem na tem forumu veliko -poišči malo. Re: Nakup toplotne crpalke - sassapo - 1.3.2016 Migaj... selassie1 sprašuje za najboljše!? Nimaš niti osnovnih podatkov o hiši, lokaciji in njegovih željah, pa mu že prodajaš TČ :lol: Saj vem, navadno takšni potem kupijo najcenejše, ne pa najboljše :wink: Re: Nakup toplotne crpalke - Migaj - 1.3.2016 Odgovor ni bil namenjen selassie1 , pač pa Micchu, ki ogreva 110m2 preko talnega. Če Micche posredno ogreva še precej prostorov, bi lahko bila boljša 11kW različica. Sam ne prodajam in ne montiram in mi je vseeno kaj kdo nabavi. Lahko pa mu ti ponudiš 'najboljše' za dvojno ceno -porabil pa bo enako malo. Sellasie svetovat pa ne mislim, ker je napisal, da želi najboljše. Domnevam, da zanj ne bo nič dobro, če za 'sistem TČ' ne bo plačal vsaj 15k. Re: Nakup toplotne crpalke - xavi - 1.3.2016 Sam bi se strinjal z Migajem, da je za Mičota najbolj primerna nekje v rangu 8 kw. Sam bi bojler ločil od črpalke. Cena 6,5 z odbito subvencijo je po mojem previsoka. Če želi Hajle imeti neki kompromis med kvaliteto in solidno ceno, potem naj gleda v smeri KT ali Hot jet, v kolikor inverterji ne spadajo v to kategorijo. Re: Nakup toplotne crpalke - sassapo - 1.3.2016 čudno potem da mercedes, audi, bmw in ostale premium znamke še niso propadle. Me res zanima zakaj to sploh kdo kupi, ko bi se pa lahko vozil s 5x cenejšo dacio :lol: Re: Nakup toplotne crpalke - kadotr - 1.3.2016 Pa smo spet tam. Brez monobloka izgleda ne gre... Saj nista samo Dacia in Mercedes. Škoda tudi obstoja.... Re: Nakup toplotne crpalke - Poldee - 1.3.2016 zdravapamet: zakaj bi bili tisti, ki zalogovnika nimamo, na slabsem glede subvencij? S porabo ne odstopamo bistveno, z mojega stalisca smo enako 'green' oz. zeleni, kot tisti, ki imajo zalogovnik. Ce za sistem, ki ga imam, zalogovnik ni nujno potreben, ga logicno ne bom kupil. Ce bo to pogoj za nepovratna sredstva je jasno samo to, da gre za mafijska posla oz. lobiranje (kar ta nas sistem nepovratnih sredstev itak je - mafija). Me pa tudi zanima, katere so omembe vredne prednosti monobloka napram split napravam? Re: Nakup toplotne crpalke - sašo65 - 1.3.2016 zdravapamet Napisal:So pa vse dražje in boljše TČ v izvedbi monoblock. Mogoče ti veš zakaj ? Meni je vse jasno.brez napada :lol: jaz ne vem, me pa to resno zanima (delovanje mi je jasno)... |