![]() |
|
Zakaj to TČ zakaj ne drugo - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Zakaj to TČ zakaj ne drugo (/showthread.php?tid=64136) Strani:
1
2
|
Zakaj to TČ zakaj ne drugo - binimini44 - 9.1.2016 na tržišču je ogromno ponudbe takšne in drugačne kot tudi prodajalcev in izvajalcev. Vsak hvali svoje in graja tuje. Ker vas je tukaj veliko takšnih in drugačnih strokovnjakov bi vse prosil za povsem praktične nasvete oz. odgovore. Po možnosti brez komercialnih namenov. Klasična gradnja hiše v obnavljanju, podstrešje 50 cm izolacije, okna pvc trislojna, fasada spomladi 16 cm, ogrevanje pritličje talno, 1. in 2. nadstropje radiatorji. Želja po menjavi ogrevalnega sistema, in sedaj vprašanje: Zakaj bi imel recimo stiebel eltron, morda fujitsu, zakaj ne de dietrich ali še katero drugo japonsko znamko, pravzaprav katerokoli in obratno. Zakaj me bo ena znamka grela bolje in ceneje druga pa ne, kaj izgubim, če kupim to in ne drugo, plačam znamko. Mene zanima realnost, to kar se bo dogajalo v hiši, na položnici, ne pa dobra komercializacija. Prosim za pomoč, ker imam ogromno ponudb, vsak govori čez drugega in vsak ima najboljše. Hvala Re: Zakaj to TČ zakaj ne drugo - rs84 - 9.1.2016 Tudi če avto kupuješ imaš ogromno izbire pa vsak svojega hvali in tudi znamko preplačaš izbereš pa ti. Tako je pri ogrevanju, hvala bogu je dosti ponudbe več konkurence nižje cene. Najprej moraš vedet koliko denarja boš investiral, potem katero TČ iščeš,... Svetujem, da izbereš enega lokalnega monterja, da je ob morebitni okvari dokaj blizu pa da imaš servis TČ, ki jo izbereš tudi nekje v bližini. Je pa na forumu en kup tem o TČ napisanega, tudi težave ki so se pojavljale. Re: Zakaj to TČ zakaj ne drugo - binimini44 - 9.1.2016 Ja veliko se piše o tem, pa vseeno nihče mi ne zna povedati kaj mi ponuja TČ za recimo 10,11, morda 12 tisočakov več kot pa tista za 7, 8; ali se mi bo ta finančni vložek razlike ne vem 4 do 6 tisočakov povrnil ker bo dražja toliko boljše delala, učinkovita in nenazadnje še racionalnejša Re: Zakaj to TČ zakaj ne drugo - Rimbaldi - 9.1.2016 Če ti bomo svetovali forumaši amaterji boš dobil amaterske zmedene nasvete. Lahko ti vsak od nas črpalkarjev pove svojo izkušnjo (tega je v nekaj temah ogromno), a ti ne bo dalo pravega odgovora kaj točno bi bilo zate najbolje. Se pa vseeno splača prebirati te teme, ker nekaj vseeno izveš. Po mojem je najbolj pomembno da nek strokovnjak določi pravilno moč TČ in pa se s teboj pogovori o navadah (kakšne temperature v določenih delih hiše), sploh ker je predvidena kombinacija talnega in radiatorjev - torej v bistvu dve različni temperaturi vtoka. Na forumu bi se na tvojem mestu za nasvete obrnil predvsem na dva: Sassapo-ta in Telmos-a (pa nočem ostalim delat krivice, z njima imam pač izkušnje). Meni sta takrat, ko sem bil pred izbiro TČ, oba dobro in pošteno svetovala, na koncu mi je eden od njih tudi dobavil in montiral TČ. Re: Zakaj to TČ zakaj ne drugo - edid - 9.1.2016 Pobrskaj po forumu za izvajalci (nekaj so ti jih že kolegi forumaši navrgli), naj ti izdelajo ponudbe, pogovori se z njimi in izberi optimalnega. Re: Zakaj to TČ zakaj ne drugo - jani65 - 9.1.2016 Če bi se odločal o TČ bi se odločil za to . <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.vaillant.si/uporabniki/produkti/arotherm-vwl-55-2-155-2-a-81.sl_si.html">https://www.vaillant.si/uporabniki/prod ... sl_si.html</a><!-- m --> Re: Zakaj to TČ zakaj ne drugo - sassapo - 9.1.2016 ker imaš dva temperaturna režima bi svetoval, da izbereš takšno napravo, ki bo znala povsem serijsko upravljat z vsem kar potrebuješ. Ne nasedaj zgodbicam, da zna vsaka, predvsem pri krmilju zelo šepajo skoraj vse klima TČ! Tako kot je pomembna izbira same naprave je vsaj enako pomembna izvedba, kurilnica, vgrajene komponente... Če ti finance niso najvišja prioriteta bi na tvojem mestu izbral kvaliteten on - off sistem z pararelno vezanim zalogovnikom. Takšnemu sistemu, (če je pravilno izveden dobimo efekt polzeče kondenzacije) ne more konkurirat nobena inverterska naprava ne po izkoristkih, da o življenski dobi in stroških vzdrževanja sploh ne razpravljamo. Re: Zakaj to TČ zakaj ne drugo - binimini44 - 9.1.2016 zadevo ne delam za en dan, rad bi samo da ne bom brcnil v temo, ampak da dobim to kar bo kazalo rezultate, brez nepotrebnega glavobola ali dodatnih stroškov. Če bo to kakšnega jurčka več, bom vsaj vedel zakaj Re: Zakaj to TČ zakaj ne drugo - Migaj - 9.1.2016 sassapo Napisal:..bi na tvojem mestu izbral kvaliteten on - off sistem z pararelno vezanim zalogovnikom. Takšnemu sistemu (če je pravilno izveden dobimo efekt polzeče kondenzacije) ne more konkurirat nobena inverterska naprava ne po izkoristkih, da o življenski dobi in stroških vzdrževanja sploh ne razpravljamo.Kaj, če bi nam obširneje razložil efekt polzeče kondenzacije -kaj, kdaj, zakaj in zakaj ne. Re: Zakaj to TČ zakaj ne drugo - sašo65 - 9.1.2016 binimini44 Napisal:Ja veliko se piše o tem, pa vseeno nihče mi ne zna povedati kaj mi ponuja TČ za recimo 10,11, morda 12 tisočakov več kot pa tista za 7, 8; ali se mi bo ta finančni vložek razlike ne vem 4 do 6 tisočakov povrnil ker bo dražja toliko boljše delala, učinkovita in nenazadnje še racionalnejšaedini odgovor je, da razlika na položnici, ne glede ali boš kupil za 15k€ ali za 5k€ ne bo kar se tiče gretja v +/- eni ali drugi "gajba piva" na celoletni ravni... zdravapamet Napisal:Ob pravilni izbiri modela, moči in pa seveda izvedbi strojnih inštalacij bodo grele vse. Za kakšen denar in kako dolgo pa je že druga pesem?kar se tiče porabe elektrike, sem napisal zgoraj_definitivno točno kako dolgo :?: nehvaležna napoved, vse je dandanes "loterija"binimini44 Napisal:Če bo to kakšnega jurčka več, bom vsaj vedel zakajhec je v tem, da ne boš....
Re: Zakaj to TČ zakaj ne drugo - Migaj - 9.1.2016 Migaj Napisal:[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?t=61980]že napisan odgovor v drugi temi[/url]sassapo Napisal:..bi na tvojem mestu izbral kvaliteten on - off sistem z pararelno vezanim zalogovnikom. Takšnemu sistemu (če je pravilno izveden dobimo efekt polzeče kondenzacije) ne more konkurirat nobena inverterska naprava ne po izkoristkih, da o življenski dobi in stroških vzdrževanja sploh ne razpravljamo.Kaj, če bi nam obširneje razložil efekt polzeče kondenzacije -kaj, kdaj, zakaj in zakaj ne.
Re: Zakaj to TČ zakaj ne drugo - xavi - 9.1.2016 Bomber 11 ima dober kompromis med ugodno ceno, kvaliteto in kot kaže tudi varčnostjo. Všeč mi je tudi ta IVT oz. Buderus. Nisi omenil, koliko je ogrevalnih površin. Re: Zakaj to TČ zakaj ne drugo - jani65 - 9.1.2016 ON/OF ali Inverter vsak svoje zagovarja ,delujejo pa vse in vse so naj. Kupuje se vse sorte in vsi se grejejo Kupiš TČ za 3000 €, 6000€ ali 12000€. Z prvo se pač sprijazniš in upaš ,da dela 5l in greš po novo za enak denar ki bo tehnološko sigurno boljša od prve. Za drugo si dal enkrat več in pričakovanja so tudi takšna vsaj 10l. Ta tretji cenovni razred bi pa moral biti doba obratovanja 20l. TČ so po privat hišah začele pojavljat zadnjih 7 let. Koliko jih obratuje toliko časa ni podatka. Serviserji že vedo in mislim ,da bi vodilo nakupa TČ moralo biti prav to kako dolgo nek serviser deluje in kaj prodaja. Če se neka znamka prodaja pri nekom že nekaj časa bi bil to lahko vzrok nakupa. Re: Zakaj to TČ zakaj ne drugo - ericks - 10.1.2016 kot pravi jani ... bolj vazno kot izkoristek bi morala biti zivljenska doba in stroski vzdrzevanja. kaj ti pomaga supertruper tc, ce po izteku garancije zamenjava kompresorja stane 60% nove enake tc. koliko stane vzdrzevanje posamezne tc, bodo pa serviserji povedali ... Re: Zakaj to TČ zakaj ne drugo - ophidian - 10.1.2016 ali ima kdo podatek, koliko garancijske dobe imajo inverter TČ po znamkah? vse isto? 3 leta? |