![]() |
|
Talno gretje izpust vode - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Talno gretje izpust vode (/showthread.php?tid=63647) Strani:
1
2
|
Talno gretje izpust vode - xtron - 17.11.2015 Pozdravljeni, prosim za kakšen nasvet in sicer, ker se približuje zima oz. minus moram izprazniti vodo iz talnega gretja v dveh etažah (P+M). Kako bi to najlažje izvedel, da gre vsa voda ven oz. ali je dovolj, če nataknem cev na razdelilec in vodo spustim ven? Hiša je drugače ytong 40 zaprta, ometi, inšalacije, ....komplet samo elektrike mi še ni uspelo priključiti, da bi ogreval. Hvala za odgovore. Re: Talno gretje izpust vode - mišek2014 - 17.11.2015 S kompresorjem, če bi se dalo spihat, po moje bi moralo it večina vode ven. Jaz tako praznim vodovodne cevi, iz pipe, ki je zunaj. V jašku zaprem ventil za njim pa imam pipo, tisto odprem na pipo zunaj pa prislonim pištolo kompresorja in rukne vodo ven iz cevi. Re: Talno gretje izpust vode - andreas - 17.11.2015 Pri meni je vodovodar z kompresorjem praznil cevi.. Re: Talno gretje izpust vode - Ukec - 17.11.2015 A vir ogrevanja pa imaš? Gradbiščna elektrika? Re: Talno gretje izpust vode - gt001 - 17.11.2015 xtron Napisal:Pozdravljeni,ce imas gradbeno elektriko (in ce bos cez zimo v hisi se kaj delal), bi na tvojem mestu raje s kaksnim kaloriferjem drzal hiso nad 0°. Re: Talno gretje izpust vode - xtron - 17.11.2015 Gradbene elektrike še nimam, samo agregat Re: Talno gretje izpust vode - Energetik81 - 17.11.2015 Lansko leto, ko še nisem ogreval, mi temp v novogradnji ni padla pod 4°C tudi v najhujšem mrazu ne, pa nisem imel izolirane AB podstrešne plate, tlakov in so bila začasna vrata. Ostale stene 15cm EPS, okna troslojna. Tako da jaz mislim, da se ti ni treba bati zmrzali če je res vse zaprto, odvisno tudi od lokacije bajte, da ni v kakšnem mrazišču. Sicer pa spihaj vodo iz talnega s kompresorjem. Re: Talno gretje izpust vode - sassapo - 17.11.2015 Ne se igrat in napolni antifriz! Sem že videl precej štemanja ko so pihali vodo ven
Re: Talno gretje izpust vode - xtron - 17.11.2015 Če bom bom spihal vejo za vejo, pa mora bit ok. Sassapo kak pa naj antifriz nafilam najlažje, če se slučajno odločim? Re: Talno gretje izpust vode - 03pomlad - 17.11.2015 mi smo imeli prejšnjo zimo montažno hišo brez fasade, vgrajena okna, s 15mm osb+5cm EPS vhodnimi vrati. Notri je bilo vseskozi nad ničlo, vode nisem spuščal ven. Re: Talno gretje izpust vode - arbajter - 18.11.2015 xtron, u kotel ga naliješ najprej, potem dofilaš vodo (najlažja varianta). Vsaj približno se ti mora sanjati o volumnu ogrevnega sistema. Če imaš zraven talnega še kakšne radiatorje ti volumen za njih ne bo problem dobiti, koliko cevi si dal v tlake in njih premere pa tako verjetno veš. Volumen kotla samega imaš pa napisan na njem. Koliko koncentriranega antrifriza potem rabiš ni več problem izračunati. Re: Talno gretje izpust vode - xtron - 18.11.2015 Trenutno imam samo talno brez TČ oz. vira ogrevanja. Re: Talno gretje izpust vode - xavi - 18.11.2015 Sicer nimam talnega gretja, tako da natančno ne vem, kako je to zvezano, vendar predvidevam, da se da z kompresorjem izpihat preko odzačevalnih lončkov. Se pravi, pri odzračevalnem lončku narediš ustrezen adapter, da priključiš cev od kompresorja in izpihaš cev. Na vsaki veji ponoviš prakso. Antifriz bi bil aktualen, če bi bil sistem priklopljen na peč in bi ga preko dozirne črpalke dodal in bi se potem z kroženjem vode preko OČ zmešal z ostalo vodo. Re: Talno gretje izpust vode - Energetik81 - 18.11.2015 Razdelilec za talno ima priključek za cev na obeh zbiralnicah, za DV in PV. Tako da se da gor komot priklopit karkoli. Re: Talno gretje izpust vode - cheba - 18.11.2015 Tako, kompresor priključiš na na polnilno pipo na razdelilcu, z ventili zapreš vse veje razen ene, vodo ki jo boš spihal lahko ujameš in zmeriš (če veš kako dolga je veja, tudi lahko izračunaš koliko vode je notri). Tako boš lahko prepričan, da si vse spihal ven. |