PodSvojoStreho.net
Težava - 3 potni ventil - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Težava - 3 potni ventil (/showthread.php?tid=63576)

Strani: 1 2

Težava - 3 potni ventil - luciby - 9.11.2015

V eni od tem sem jamral glede glasnosti delovanja TČ zrak/voda. Ugotavljam, da se zvok delovanja kompresorja iz zunanje enote precej širi v notranjost hiše preko plinske povezave. Zadeva ni tako grozno moteča, ker ugotavljam, da to ne povzroča motečega tuljenja v sosednjih prostorih pač pa to počne 3 potni ventil. No to pa je moteče.

Nameščen je LK Armatur EMV 110-K 89i0. Če nanj prislonim uho se sliši grozno tuljenje, ki se po ceveh in predvsem zidu širi v sosednji prostor, kjer mimogrede spimo. Sedaj pa vprašanje...kakšen ventil to sploh je, v ponudbi sem plačal 120€ za FIRST-ov ventil, dobil pa to sranje? Zakaj sploh tuli v njem, a se to dogaja z vsemi 3-potnimi ventili z motornim pogonom?

Re: Težava - 3 potni ventil - xavi - 9.11.2015

Reklamiraj.

Re: Težava - 3 potni ventil - Poldee - 9.11.2015

luciby: pa to tuli nonstop ali samo kadar preusmerja? Drugace pa res, reklamiraj.

Re: Težava - 3 potni ventil - Homer - 9.11.2015

Predvidevam, da to tuljenje ni zaradi obračanja ventila, ampak da se v določenih okoliščinah zaradi pretoka ustvarja ta zvok. Morda bi bilo za nastaviti obtočno črpalko na stopnjo nižjo moč.....

Re: Težava - 3 potni ventil - luciby - 9.11.2015

Tuli vedno kadar greje prostore in/ali SV. Torej ostali ventili običajno ne tulijo?

Ja, OČ je nastavljena na cca 6 ali 7 v smeri urinega kazalca...ne znam točno odčitat, ker ni jasno označeno, gre pa za WILO OČ.

Re: Težava - 3 potni ventil - Homer - 9.11.2015

Ventil naj ne bi tulil.
Poskusi zmanjšat moč črpalke

Re: Težava - 3 potni ventil - sassapo - 9.11.2015

Poskusi ga ročno prestavit za kakšno ° :wink:

Re: Težava - 3 potni ventil - sašo65 - 9.11.2015

malo ga kresni... :mrgreen:
[img]httpunichr("58")//cdnunichr("46")merkurimgunichr("46")si/media/catalog/product/cache/1/small_image/258x245/163b81649b7ef7bc8a00b0066e59ae0a/z/a/zakovno-kladivo-mtech-1000-g_1090752_unichr("46")jpg[/img]

Re: Težava - 3 potni ventil - korenje - 9.11.2015

poglej kateri ventil je na računu... jaz bi reklamiral če ni firštov. mi imamo vsak dan opravka s firštovimi ventili in so tihi. samo ko obrača se sliši zobnik (zvok podoben igračam - avto na elektriko).

Re: Težava - 3 potni ventil - BLABLABLA - 9.11.2015

Firštovi ventili so igrače.

Re: Težava - 3 potni ventil - sinko999 - 9.11.2015

maš denar za danfossov ventil in pa motorni pogon , pa še staefo regulacijo zadaj...
za hišne zadeve je to čisto super....

Re: Težava - 3 potni ventil - luciby - 18.11.2015

Smo imeli izvajalca na ogledu in pravi, da ventil ni kriv za piskanje po sistemu, da ga ustvarja pumpa.
Naš Hitachi ima pumpo Wilo Yonos RS25/7.5 RKA M. Prestavil sem jo precej na nižjo stopnjo na lambdi konstante, vendar zvok zanimivo ostaja enak.

A imam premočno, preslabo pumpo, zamenjamo to jajce? S katero?

Re: Težava - 3 potni ventil - TeMpL - 18.11.2015

Če bereš foum ki šinfa "Toshibine" grundfosove pumpe je Wilo optimum,to kaj želiš met, tako da ne jamraj Smile

Re: Težava - 3 potni ventil - javr - 20.11.2015

luciby Napisal:Smo imeli izvajalca na ogledu in pravi, da ventil ni kriv za piskanje po sistemu, da ga ustvarja pumpa.
Naš Hitachi ima pumpo Wilo Yonos RS25/7.5 RKA M. Prestavil sem jo precej na nižjo stopnjo na lambdi konstante, vendar zvok zanimivo ostaja enak.

A imam premočno, preslabo pumpo, zamenjamo to jajce? S katero?
nekatere črpalke, npr. Grundfos Alpha, imajo gumb za znižanje obratov, če pade temperatura vode.
Primer:
- ob 22:00 uri začne temperatura ogrevalne vode padati od 70 na 50°C;
- črpalka to zazna in preklopi na najnižje možne obrate;
- ob 06:00 uri začne temperatura vode naraščati;
- črpalka to zazna in preklopi v normalno delovanje.
Seveda zadeva ne deluje, če imaš pumpo montirano na riklaufu.

Re: Težava - 3 potni ventil - sassapo - 21.11.2015

Velikokrat se neljubi zvoki pojavljajo zaradi hidravlično neuravnovešene instalacije, kar v 99% eliminira zalogovnik, pararelno vezan seveda