![]() |
|
Povezava monoblok toplotne črpalke na cevi centralne - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Povezava monoblok toplotne črpalke na cevi centralne (/showthread.php?tid=63305) |
Povezava monoblok toplotne črpalke na cevi centralne - austin - 11.10.2015 LP, imam toplptno črpalko Hotjet. Kje se dobi fleksibilna (gibljiva cev) za povezavo toplotne črpalke do bakrene cevi centralne kurjave? Ker v navodilih piše, da potrebujem fleksibilno cev za povezavo na centralni sistem (zalogovnik)? Ali lahko to fleksibilno cev nadomestim z aluplast cevjo? Razdalja od bakrenih cevi centralne iz zida do enote oz priključkov za topli in hladni vod na TČ je cca 50cm. Kaj svetujete za to povezavo? Re: Povezava monoblok toplotne črpalke na cevi centralne - Stesta - 11.10.2015 Po moje je dovolj, da je samo del cevi flexibilen, ne cela. Vem, da imajo pri IKI nerjaveče narebrene priključne flex cevi dolge cca 20 cm , raztegljive nekje do cca 30 ca, na enem koncu holandec na drugem zunanji navoj . Imajo jih v dimenzijah pol , tričetrt in cola. Re: Povezava monoblok toplotne črpalke na cevi centralne - kadotr - 12.10.2015 Vprašaj še v Hib Kranj. Re: Povezava monoblok toplotne črpalke na cevi centralne - Energetik81 - 12.10.2015 austin Napisal:LP, imam toplptno črpalko Hotjet.Meni so monoblok priklopili na notranjo enoto z rebrastimi rostfraj cevmi, razdalja 10m. Na koncu potem prehod na bakreno cev. Alumplast je sicer upogljiv, vendar je glede vibracij po moje slabši. Rebrasta cev omogoča nekaj gibanja in vibracij monobloka. Re: Povezava monoblok toplotne črpalke na cevi centralne - telmos - 13.10.2015 Temu so namenjene gumijaste cevi z jeklenim opletom. Re: Povezava monoblok toplotne črpalke na cevi centralne - bomber111 - 13.10.2015 Mislim da imam takšne tudi jaz, cca 30 cm dolge in colske. @energetik Verjetno si mislil na bojler za SV oziroma na 3 ali 4 potni preklopni ventil. Monobloki nimajo notranje enote. Pa ni to drago da plačaš 2 x po 10 metrov upogljive rostfrei cevi, če lahko daš samo vmesni člen gibljiv? Re: Povezava monoblok toplotne črpalke na cevi centralne - Energetik81 - 13.10.2015 No, kako naj pa rečem stvari, ki visi na steni znotraj kurilnice? Pač modul s tripotnim ventilom, pomožnimi grelci in nekaj elektronike. Rostfraj je bil nekaj dražji (ampak ne grozno dražji) od prej predvidene alumplast povezave, ampak ok, zdaj je pač povezava brez 1 samega spoja vmes in verjetno večna. Re: Povezava monoblok toplotne črpalke na cevi centralne - austin - 14.10.2015 telmos Napisal:Temu so namenjene gumijaste cevi z jeklenim opletom.Kje se pa to kupi? Hvala! Re: Povezava monoblok toplotne črpalke na cevi centralne - telmos - 14.10.2015 kje se nahajate? Re: Povezava monoblok toplotne črpalke na cevi centralne - austin - 14.10.2015 Savinjska regija 03 Re: Povezava monoblok toplotne črpalke na cevi centralne - g.o.dizzle - 14.10.2015 Slada celje |