![]() |
|
Pirolizna peč ter briketi - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Pirolizna peč ter briketi (/showthread.php?tid=62770) |
Pirolizna peč ter briketi - pushmycar - 24.8.2015 Po dolgih zapletih sem vgradil Centrometal Biotec L ter 1500 zalogovnika. Dvakrat smo zakurili, ampak več kot to, da dela ni bilo mogoče ugotovit. Zanima me, kako te peči delajo na lesne brikete. Mojster ki je delal zagon mi ni dal zadovoljivega odgovora, ne pozitivnega ne obratno... Imam še dosti zelo suhih drv, ampak prostorsko gledano so briketi zakon... Ali imate izkušnje s tem, mešate, z drvmi, nalagate samo brikete? Vsaka izkušnja je dobrodošla! Re: Pirolizna peč ter briketi - Hanzi - 24.8.2015 Som16 ima izkusnje Attack in briketi Re: Pirolizna peč ter briketi - aleks - 26.8.2015 oboje, lahko kurim čisto samo brikete, ali jih pa mešam s poleni. pri kurjenju čistih briketov je treba biti pozoren, ker zelo ekspandirajo pri gorenju. včasih se tudi uklinijo in ostane luknja nad šobo (nočejo zdrsniti dol), kar je slabo. če so pa kombinirani s poleni je po mojih izkušnjah nekaj manj težav, ker jih polena vlečejo navzdol proti šobi. Re: Pirolizna peč ter briketi - Hanzi - 26.8.2015 Daj povej kaj o zaoletih pri vgradnji bioteca. Re: Pirolizna peč ter briketi - Gomi - 26.8.2015 Moja opažanja so podobna. Pokuril sem jih cca 20 paketov. Vendar večino tako, da sem jih mešal z drvmi. Kake tri pakete pa sem jih pokuril tako, da sem zakuril z drvmi, ko so ta pogorela pa sem naložil paket (10kg) briket. Sam sem bil nad učinkom razočaran. Briketi v nakladalnem prostoru se razlezejo in zagorijo. Vendar to ni plamen kot pri drveh, ampak bolj žarijo. Po moje praktično pogori ves plin že v nakladalnem prostoru. Plamen v izgorevalni komori je kratek in komaj opazen. Učinek pa je bil v mojem primeru pod pričakovanji. V primerjavi s suhimi bukovimi poleni ne morem potrdit, da sem dobil iz kilograma briket več toplote kot iz drv. Dejansko bi jo moral dobiti več. Tole velja za moj tlačni kotel, ki je imel izpih primarnega zraka pod stropom nakladalnega prostora. Verjetno bodo izkušnje nekoga , ki ima sesalni kotel nekoliko drugačne. Re: Pirolizna peč ter briketi - pushmycar - 26.8.2015 Zapleti so bili zgolj birokratski... Re: Pirolizna peč ter briketi - aleks - 27.8.2015 Gomi Napisal:Po moje praktično pogori ves plin že v nakladalnem prostoru. Plamen v izgorevalni komori je kratek in komaj opazen. opažanja so zelo pravilna. briketi so kratkoplameno kurivo, podobno kot premog ali oglje. ker ne vsebujejo veliko volatilov v primerjavi s poleni, je plamen krajši, (kot če bi kuril oglje). pri tem gorenju praktično ni potrebe po sekundarnem zraku (OK v resnici nekaj malega sekundarja rabi, par procentov). kotli na lambdo, ki znajo ločeno zapirati sekundarni zrak, bi to morali znati čisto normalno prebaviti. gorenje oglja je ena od faz (na primer ko kotel dogoreva), ki jo mora krmilna elektronika prepoznati. kako je zrak pripeljan v kotel, v sredini ali po tleh, ne igra neke pomembne vloge. |