PodSvojoStreho.net
Strošek prvega obiska dimnikarja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Strošek prvega obiska dimnikarja (/showthread.php?tid=62717)

Strani: 1 2

Strošek prvega obiska dimnikarja - Aurea - 18.8.2015

Kot že naslov teme pove, me zanima strošek prvega obiska dimnikarja. Danes smo govorili z dimnikarjem in nam povedal okvirni strošek, ta bi naj bil nekje 60EUR za vpis v register in prvi pregled peči 25EUR. So stroški realni? Hvala

Re: Strošek prvega obiska dimnikarja - Poldee - 18.8.2015

60 eur za vpis v register? Cigav, njihov? Res smo ovce... :-)

Re: Strošek prvega obiska dimnikarja - dm9346 - 18.8.2015

cenik je določen s strani ministrstva in ga najdeš tukaj nekje [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")mopunichr("46")govunichr("46")si/si/delovna_podrocja/dimnikarska_dejavnost/]link[/url]

drugače pa lahko še počakaš malo, a ni bilo govora da bi naj z januarjem naslednjega leta uvedli neke spremembe (kao konkurenčnost z omejeno max ceno al nekaj takega).

Re: Strošek prvega obiska dimnikarja - Aurea - 18.8.2015

Poldee,
res se ne spoznam in ne bi rada, da me kdo nap..., torej je potrebno plačati teh 60EUr ali ne? :oops:

Re: Strošek prvega obiska dimnikarja - Merlin1 - 18.8.2015

Brez tega uradno ne morete kurit, dobit plina.....

Re: Strošek prvega obiska dimnikarja - Aurea - 19.8.2015

Imamo peč na drva.

Re: Strošek prvega obiska dimnikarja - Poldee - 19.8.2015

Aurea: brez zamere, nic ni letelo nate, seveda naredi kar moras. Zacuden sem samo, kako nas 'oderejo' za navaden vpis v register.

Re: Strošek prvega obiska dimnikarja - Aurea - 19.8.2015

Bom danes poklicala na pristojno Ministrstvo in javim kako je s temi stroški.

Re: Strošek prvega obiska dimnikarja - Žerjavar - 19.8.2015

Poldee Napisal:Aurea: brez zamere, nic ni letelo nate, seveda naredi kar moras. Zacuden sem samo, kako nas 'oderejo' za navaden vpis v register.
Se popolnoma strinjam.

Kdo rabi register, ga naj plačuje. Zaradi mene ne rabi registra ne dimnikar in ne država. Jaz ga prav gotovo ne rabim. Rabim le list papirja, kamor vpisujem datume pregledov, čiščenj, ... za lastno kontrolo. Od koga lahko terjam strošek za ta papir in delo vpisovanja?

Re: Strošek prvega obiska dimnikarja - Poldee - 19.8.2015

Zerjavar: tocno to sem mislil. Ce je register dimnikarjev, ga naj sam vzdrzuje na svoje stroske seveda, ne pa da se to 'obesajo' na ljudi. Vedno bolj opazam, da drzava v bistvu ne glede na to, s cim se ogrevas od vsakega dobi priblizno isto, ko potegnes crto. Kolikor so drva cenejsa, toliko vec placas s takimi 'bedarijami'. Ce se bojo zdaj se na TC obesili s temi obveznimi pregledi, bo tu podobna storija - kot da nas pri racunu za elektrijo ze ne oderejo dovolj. Ravno vceraj videl racun za julij: 51€ od tega 10€ DDV, 21€ omreznine in ostali priskledniki ter na koncu 20€ sama elektrika... (pa smo bli 20 dni zdoma)... Meee, meeee Wink

Re: Strošek prvega obiska dimnikarja - vitel - 19.8.2015

Dimnikar je obvezen samo še do 1. 1. 2015, potem predpisi ne veljajo več in bo prosti trg. Tko da enostavno počakaj in prišparaj ta denar. Kuriš drva lahko brez da dimnikarji to vejo, malo požokat sem pa tja pa ni taka znanost, da je ne more narest vsak sam ali dobit nekoga za zmerno ceno.

PS - bi rekel, da bodo dimnikarju, ko bodo na trgu za samo čiščenje dražji, kot so danes po ceniku. 15 EUR za čiščenje ob enem obisku kot je po ceniku ni nič.

Re: Strošek prvega obiska dimnikarja - vincent - 19.8.2015

Saj ni treba malo požokat..dimnik očistiš kot se spodobi, ker delaš zase ponavadi še bolj natančno in temeljito kot to naredi dimnikar.

Omelo in zajla pride nekje 25 EUR pa si kompletno opremljen. V in po peči pa uporabiš metlico.

Re: Strošek prvega obiska dimnikarja - Merlin1 - 19.8.2015

Kaj pa poreče zavarovalnica?
Na primer: Preko meje ni potrebno pozimi imeti zimskih gum. Pozimi ima montirana večina. Zakaj že?

Re: Strošek prvega obiska dimnikarja - Fery - 19.8.2015

Koja zavarovalnica!?
A ti poznaš katero, ki jo briga moj dimnik?

Če zanima tvojo, si zavarovan pri napačni.

Re: Strošek prvega obiska dimnikarja - Merlin1 - 19.8.2015

Res je tvoj dimnik ne zanima. Zanima pa jo, če je tvoj dimnik v redu in očiščen. Zato pa potrebuješ ustrezne dokumente :wink: