PodSvojoStreho.net
Problemi Hitachi Yutaki S - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Problemi Hitachi Yutaki S (/showthread.php?tid=62621)

Problemi Hitachi Yutaki S - momonono - 9.8.2015

Pustimo dejstvo, da čakam na rešitev težav s strani izvajalca že kaki dve leti, potrebujem zgolj mnenja kako naj se zadeve lotim, morda mi bo kakšen forumaš tudi napake odpravil.

1. Ob hudi vročini se hladim preko TČ s konverterji (fan coil). Prvi problem je ta, da mi črpalka ob hlajenju vode neha delati - napiše mi alarm code 007

Kdor razume angleško:
ALARM CODE: 007
ORIGIN: outdoor
DETAIL OF ABNORMALITY: Abnormal Decrease of Discharge Gas
Superheat Degree
MAIN CAUSE: Excessive refrigerant, expansion valve open-locked, Fan
motor locked

Moteče je predvsem zaradi tega, ker če imam naštimano hlajenje in me ni doma in se TČ ustavi, je zrak katastrofa.
Če nato TČ ugasnem in ponovno prižgem deluje normalno naprej in ohlaja vodo

2. Za hlajenje imam dva stropna konvektorja (oblečena v knauf) katera upravljam preko termostatov. Vsak od njiju ima tri jakosti vpihovanja hladnega zraka. Že pred dvemi leti mi je crknila regulacija jakosti pihanja na enem konvektorju, tako da mi je deloval le na najvišji stopnji, letos se je isto pojavilo še na drugem konvektorju (ta prav tako piha le še na najvišji stopnji). Nimam pojma kaj bi lahko bilo narobe. Ali s termostatom morda upravljam kak regulator montiran na konvektor, ki je crknil in mi zato ne dela.

Izvajalec, ki mi je to delal je bil očitno hiter in ustrežliv le dokler mu nisem vsega plačal. Zdaj pa zavlačuje s popravili zato se obračam na vas, da mi pomagate. V kolikor to bere tudi kakšen monter TČ, ki se spozna na Hitachijeve TČ (Telmos, drugih ne poznam), je vljudno vabljen k meni da pregleda situacijo in proti plačilu seveda popravi zadevo. Sem iz okolice Ankarana

LP Matej

Re: Problemi Hitachi Yutaki S - sassapo - 9.8.2015

Pri tebi je 99% problem v napačni hidravlični vezavi. Hitachi je relativno občutljiv na neoptimalne pretoke in temperature. Verjetno bo potrebno kurilnico prevezati, dodati zalogovnik hladilne vode, če ga ni...
Tvoj izvajalec naj naredi kot je treba, pa bo vse delovalo bp.
Konvektorje pa imaš... model tip, daljinsko ali žično upravljanje

Re: Problemi Hitachi Yutaki S - momonono - 9.8.2015

O izvajalcu bi lahko pisal romane. Razmišljam celo o sodišču. Rad bi pa rešil te probleme, saj nanj čakam že dobri dve leti. Decembra 2013 sem mu pisal mail glede nedelovanja pihanja konvektorjev, pa se od takrat ni še nič zganilo.

Kaj misliš pod hidravlično vezavo? Da manjka zalogovnik za hladno vodo ali da so že v osnovi zgrešili vezavo cevi. Kot sem sam razumel inverterske TČ naj ne bi potrebovale zalogovnikov...

Pri konvektorjih je tako. Sam konvektor ne vem kateri tip je, je pa voden preko tega sistema [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")fantinicosmiunichr("46")it/P/392/Termostati+ambiente+per+ventilconvettori+%28fan-coil%29%2C+3+velocit%E0+%2B+automaticounichr("46")html[/url]
Zdaj ko na termostatu reguliram stopnjo jakosti pihanja slišim pri konvektorju samo klik, sama moč pihanja pa ostaja vedno maximalna. Ali prav sklepam, da je problem v regulatorju, ki pripada termostatu (CH172D). Zanimivo, da se mi je na obeh konvektorjih pojavil isti problem v razmaku leta in pol. Kaj bi lahko bil vzrok? Nimam pojma...

Nasveti dobrodošli

Re: Problemi Hitachi Yutaki S - Furbo - 10.8.2015

Mail? 2 leti?

Pošlji priporočeno pošto, dokler imaš še garancijo, če še velja.

Re: Problemi Hitachi Yutaki S - Merlin1 - 10.8.2015

momonono Napisal:Kaj misliš pod hidravlično vezavo? Da manjka zalogovnik za hladno vodo ali da so že v osnovi zgrešili vezavo cevi. Kot sem sam razumel inverterske TČ naj ne bi potrebovale zalogovnikov...
Tako jih razmišlja večina tukaj. V resnici pa temu ni tako. Menim, da ti je sassapo dal pravilni namig.

V kolikor imaš termostate in konvektorje od različnega proizvajalca imaš še en problem več, ker bodo izgovor na relaciji kriv je konvektor-termostat. Kdo je izbiral opremo pa vesta samo vidva......

Re: Problemi Hitachi Yutaki S - telmos - 11.8.2015

Za težave z napravo bo verjetno le problem prenizkih pretokov. Za hitrosti ventilatorja sta pa dejansko lahko kriva tako ta stikalni modul termostata ali pa transformator na motorju ventilatorja. Pomeriti je potrebno izhode iz stikalnega modula.