![]() |
|
"Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: "Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja (/showthread.php?tid=62598) |
"Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - aleks - 5.8.2015 ... in hkrati prva napaka delovanja po sedmih letih popolne vsakodnevne oskrbe 4 članske družine z vodo; in kako se ta napaka hitro in poceni odpravi. torej, morda ste že zasledili kako tule gor zagovarjam model hišnega vodovoda Grundfos MQ 3-35, čeprav je zadeva nesramno draga. nekateri pravijo, da jih prodajam (ah, ko bi le imel službo s tako kvalitetnimi izdelki), pa nisem trgovec, niti ne delam v branži. svojega sem vgradil pred malenkost več kot 7 leti, in letos je začel občasno nagajati. napaka se manifestira v tem, da občasno črpalka ne zažene, oziroma zažene s precejšnjim zamikom odprtja pipe. vzrok je propadajoči motorni kondenzator. ker imajo te zadeve neko življenjsko dobo, med 5 in 7 let običajno, ga je potrebno zamenjati. postopek je enostaven, za začetek odklopimo električno napajanje. odviti je potrebno 4 vijake ki držijo pokrov tastature, pokrov dvignemo in pod njim najdemo plastičen kvadrat, kjer je zalita krmilna elektronika. tu odvijemo še dva vijaka, kvadrat dvignemo in pod njim najdemo kondenzator. originalno vgrajeni je 12,5 mikroF, vendar vam na grundfos servisu podtaknejo 14 mikroF. če bi to vedel, ne bi rinil v radomlje (oziroma, je šla žena), ker 14 mikroF motorni kondenzator se, vsaj v ljubljani, gotovo dobi poceni (če ne drugje na streliški). ebay ima sicer vse, tudi 12,5, pa še poceni - a meni se je mudilo s popravilom. torej, če ga kupujete izven servisa, pazite, da ima sponki podvojeni, montažnega vijaka pa ne potrebuje. v ohišju črpalke ga drži elastična plastična klipsna. na servisu vam bojo podturili sicer takega z montažnim vijakom, in to mastno zaračunali (cca 9€). torej, pretaknite 3 kabelčke iz starega na novi kondenzator, nazaj privijte z 2 vijakoma elektroniko. ne pozabit, na enem vijaku visi ozemljitev, privijte jo zraven. nazaj nataknite tastaturo in privijte 4 vijake na vogalih. vyolai, fertik. priklopite napajanje in črpalka mora sama zagnati. v glavnem, ne noste na servis za začetek, je 10 minut dela. tudi če crkne elektronika, so samo še 2 ali 3 konektorji več za pretaknit, postopek pa je praktično enak opisanemu. Re: "Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - vincent - 5.8.2015 Si mogoč kaj poslikal? Slike bi bile zlata vredne... Re: "Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - aleks - 5.8.2015 eksplozijska skica cele naprave je na guglu, zelo enostavna za najt. na yutubi pa je video demontaže celotne naprave, komplet podrtija, z vsemi 17 ali koliko že semeringi. moja pumpa je v ozkem jašku, komaj lahko delam, kaj šele da bi slikal. pa vroče je blo ... se bo spremenilo, ker bom zadevo prestavil, ampak sedaj je res nerodno, pa še sam sem precej obilen za motanje v tako ozkem prostoru. Re: "Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - SloCop - 6.8.2015 Kondenzator pri meni šel že lani, nesel na servis ker nisem vedel kaj je... plačal 40€
Re: "Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - aleks - 6.8.2015 svinje. za 10 minut dela in materiala v vrednosti 9 €. 180€ na uro še zlatar nima. mogoče zobar. Re: "Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - vincent - 6.8.2015 Naj prosim en pokne gor kako sliko/ link do tega kondenzatora (sploh kater je taprav) da si bom znal predstavljat zadevo. Re: "Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - aleks - 6.8.2015 tale paše u nulo [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")belielektronikunichr("46")rs/Kondenzatori/Kondenzator-startni/KOND-14unichr("46")0MF-450V-82354929[/url] Re: "Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - vincent - 7.8.2015 Super, hvala! Da si znam predstavljat kaj sploh kupil če in ko bo potrebno. Še prepis z linka, če takrat link več ne bo aktiven: 14.0UF-400/450V KONDENZATOR STARTNI , Kapacitet:14,0 µF, Voltaža:450V, Tip:Startni kondenzator, Dužina: 71mm, Prečnik: 40mm , KONDENZATOR ZA ELEKTROMOTOR Re: "Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - SloCop - 7.8.2015 aleks Napisal:svinje. za 10 minut dela in materiala v vrednosti 9 €. 180€ na uro še zlatar nima. mogoče zobar. To si ubistvu zelo grdo napisal, noben te ne sili niti ni mene da nesem tja v popravilo. Ker v Novem mestu v Iki nimajo servisa, so to dostavili nevem kam, kjer ga imajo in tam zamenjali reč. Če bi sam vedel kaj je narobe bi kupil kondenzator in ga zamenjal tako pa pač nisem. Kar se tiče drugega dela izjave te z veseljem povabim za en teden v našo zobno, da si boš lahko ustvaril realno sliko zaslužka zobozdravnika. Ti iz prve roke povem da ima na uro vsaka frizerka konkretno večji zaslužek. Pa upam da ne bo šla tema zdej v napačno smer zaradi tega... ampak sem moral
Re: "Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - aleks - 7.8.2015 malo morgen. sam hodim h privat/koncesionarju v javnem zdravstvenem domu. že to je mutno, pa še dobro vem kako mešetarite. zdravstvo in mogoče še odvetništvo sta med bolj mutnimi posli v sloveniji. moja frizerka na uro nima niti kaj več ko 15 evrov, razen če bi kradla lasno kozmetiko. pa vem da v njeni firmi kupujejo, ker jim pripeljejo robo v salon. Re: "Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - čukimuki - 20.4.2016 Da ne odpiram nove teme: Imam Grundfos MQ 3-45, ki je postal malo glasnejši, predvidevam, da je med turbine prišel kakšen trdi delec in sedaj to ropota. Ali je že kdo sam čistil to črpalko oz. imel podoben primer? Re: "Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - čukimuki - 24.4.2016 Kljub neodzivu na forumu sem zadevo uredil (očistil notranjost). Zanima me na kaj naj postavim zadevo, da bo čim manj prenosa zvoka na tlake in potem po hiši. Trenutno imam črpalko postavljeno na nosilec, ki je privit na steno v višini 20cm od tal. Ker se zvok prenaša na steno in potem po celotni hiši bi to popravil tako, da bi črpalko ločil od stene, preizkusil sem že tako, da sem jo postavil na stirodur vendar mislim, da sigurno poznate še kakšno rešitev, ki bi zmanjšala prenos zvoka v tla. Torej na kaj naj postavim črpalko, da bo čim manj prenosa zvoka v tlake? Re: "Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - kadotr - 24.4.2016 Črpalko montiraj na gumi amortizerje (n.pr. Gumitehna, ali podjetje v Bitnjah). Obe cevi, dovod in odvod vode morata biti gibljivi. Po moje je to vse, kar lahko storiš. Preostane še izdelava ohišja, znotraj obloženega s primerno peno iz Plame. Ohišje mora biti odprto za odvod toplote motorja, odprtini - spodnja in zgornja morata biti S oblike, da se zvok ne prenaša. Re: "Hišni vodovod" Grundfos MQ 3-35 motnja - Beri - 24.4.2016 Kupi gumi blažilce - nekaj takega [img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")tehimpexunichr("46")si/images/razno/gumi_blazilci/AuP002795IM_tifunichr("46")jpg[/img] RE: - Pero BK - 3.4.2021 Da dodam k temi MQ črpalke, če komu prav pride. Po 5-ih letih je začela "ciklati". Vklop črpalke, delovanje nekaj več kot 10 sekund, kratek sekundni izklop in takojšnji ponoven vklop ... dokler pač ni napolnila kotličkov. Če pa je bila poraba vode večja (za vrt), mi je pa kar takoj avtomatsko preklopila na vodovod. Po prebiranju raznih komentarjev po internetu in glede na način delovanja črpalke (senzor pretoka izklopi črpalko) sem bil prepričan, da je kriv senzor pretoka, čeprav mi je en serviser po telefonskem pogovoru rekel, da je šel najbrž tlačni senzor. In res, po zamenjavi senzorja pretoka črpalka več ne cikla. Upam, da bo še zdržala par let, ker ni poceni ta zadeva ... |