PodSvojoStreho.net
Cena montaže peči na pelete Centrometal - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Cena montaže peči na pelete Centrometal (/showthread.php?tid=62437)

Cena montaže peči na pelete Centrometal - Yespeace - 18.7.2015

Pozdravljeni!

Trenutno imam kombinirano peč olje/drva in odločil sem se, da bom kupil Centrometalovo peč na pelete (peltec 24), ker se mi zdi da imajo najbolj ugodno sorazmerje cena/kvaliteta. Torej imam vso napeljavo od prejšnje peči in je sedaj potrebno le še centralni sistem dograditi, da bo zadeva špilala tudi na peči za pelete. Seveda ni nobena montaža povsem identična vendar kljub temu ne more biti nekih velik odstopanj. Ali mi lahko vsi, ki ste že imeli podobno situacijo, poveste koliko ste plačali za takšno montažo in koliko časa je trajala?

Jaz imam predračun za montažo ki poleg montaže peči, vključuje še montažo kombiniranega bojlerja za okoli 2.000€...da ne bo pomote, sem mnenja, da mora vsak imeti zaslužek od tega kar dela, vendar ta cena kljub temu, da vključuje še material, je pa res malce zasoljena...

Re: Cena montaže peči na pelete Centrometal - magma - 21.7.2015

Koliko je pa garancije na delo?

Re: Cena montaže peči na pelete Centrometal - bomber111 - 21.7.2015

Mi smo pred dvema letoma vrgli ven Sime na olje, zamenjali pa smo jo z Ferrolijevo SFL4 z peleti. Z očetom sva odrezala priklučke za vodo in sama spravila ven staro peč. Majster je na novo navaril cevi za novo peč, zamenjati smo morali dimniško cev do dimnika, 4 novi ventili, nekaj kolen nekaj bakrenih cevi, nepovratni ventil in priklop na obstoječi bojler za sanitarno, nova raztezna in "tlačni ventil". Verjetno sem še kaj pozabil (nisem iz tega foha. )Delo je bilo 180 evrov material pa 300 evrov. Majster je bil tam 6 ur. Za moje pojme so bile ure predrage ampak dobro ni take sile, le da smo šli iz kurilnige na drva/pelete. Je tukaj še njegova nabava materiala in nekaj kilometrov tako da naj mu bo :-)
Zagon za pelete je pa bil vštet pri nakupu peči in je bil mislim da cca 120 evrov in ga je opravil pooblaščenec za ferroli. Ta isti pooblaščenec nam je želel za delo ki ga je opravil naš majster z materialom vred vzeti skoraj 1500 evrov. On bi še menjaval pumpo in ostale stvari, katerim trenutno nič ne manjka.

Re: Cena montaže peči na pelete Centrometal - Yespeace - 21.7.2015

O garanciji na delo nič ne piše. Pa tudi če mi jo da, to ne opravičuje astronomsko visoke urne postavke...

Bomber11 torej si imel podobno situacijo kakor jaz. Hvala za to informacijo, ker bom tudi jaz naredil tako. Zdaj moram pa samo še najti mojstra, ki bo to naredil za 180 eurov Smile

Re: Cena montaže peči na pelete Centrometal - bomber111 - 21.7.2015

Eni bi radi zaslužili celo premoženje. Če ima 20 evrov na uro in je tam cel dan je to max 200 evrov.

Re: Cena montaže peči na pelete Centrometal - magma - 22.7.2015

Cel dan(24ur) je , če ima 20€ na uro, 480€. Razen če jaz ne znam računat.

Re: Cena montaže peči na pelete Centrometal - jani65 - 22.7.2015

2000€ ni slab zaslužek ,mogoče še nudi kakšne posebne storitve. :wink:
Za kakšen material še gre tu zraven. Črpalke ,razdelilec, kretnica ,mešalni ventili+ pogon ,regulacija,ventili ,povezovalne cevi, dimna cev,pa še kaj,bi se že približal tej ceni.

Re: Cena montaže peči na pelete Centrometal - bomber111 - 22.7.2015

magma mislim da so vsi vedeli kaj sem mislil, no razen tebe :-)
Dan je dan, noč je noč :-)

Re: Cena montaže peči na pelete Centrometal - ant - 23.7.2015

Mene je delo za celotno kotlovnico (peč, zalogovnik, bojler, mešalni seti, wdc20, povezave itd) prišlo okoli 900€ pa sta fanta delala 2 oz. 3 dni.

Za takšen enostaven priklop bi morala biti postavka za delo pod 400€.