![]() |
|
Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu (/showthread.php?tid=62085) Strani:
1
2
|
Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - Dragomije - 10.6.2015 Pozdravljeni. Situacija: 5 tušev 4 pipe večja količina kolektorjev- cca 10m2, naklon 30 stopinj, cel dan sonce zalogovnik s potopljenim bojlerjem ALI kakšna druga kombinacija elektrogrelec kotel na drva- pozimi bo grelo še obstoječo domačijo Mnenja? Re: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - telmos - 10.6.2015 Kolektorjev raje 15m2, ker praktično danes upoštevajoč subvencije ne stanejo nič. Ostalo pa kot si zapisal z 1500 l akumulacije. Re: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - Stesta - 10.6.2015 Moje menje: 1500 l zalogovnik s sanitarnim izmenjevalcem ( ne z bojlerjem) Re: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - telmos - 10.6.2015 Z bojlerjem in ne izmenjevalcem! Pri več tuših in več sprotnih uporabnikih se s tem ni igrati. Mi smo enkrat nasedli, se opekli in plačali. Danes se tega ne privoščimo več. Re: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - Hanzi - 10.6.2015 telmos Napisal:Kolektorjev raje 15m2, ker praktično danes upoštevajoč subvencije ne stanejo nič. Ostalo pa kot si zapisal z 1500 l akumulacije. Imam slabih 11m2 in lahko potrdim . povej max število oseb ki jih bo v kampu v enem dnevu. To je pomemben podatek. Za rezervo lahko nataknes grelec (če slučajno zmanjka 100 litrov tople vode ob polnoči. ) Če bi imaš več kot 10 ljudi pogosto v kampu, potem bI dal mogoče celo 2 kubika zalogovnik pri 15 m2 kolektkrjev. Bos lažje en dan brez sonca poleti preživel (in brez kurjenja peci). Kakšna poraba vode je dnevno v kampu?recimo da je pol tople. Re: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - vincent - 10.6.2015 Še 15 m2 se meni zdi malo...sam bi dal 20m2...računati je treba še na slabo vreme, kjer bo treba imeti zalogo (al bojo to el grelci?). Kapaciteta pa...2 x 1000 ter zaporedno polnjenje da imaš hitrešo odzivnost...če je zvedljivo. Re: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - Dragomije - 10.6.2015 ja mišljeno je do max 25 ljudi vsekakor bi bilo dobro imeti močan elektrogrelec za dogrevanje, če se že ne kuri res pa je da noben turist ne špara s toplo vodo Re: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - firefly - 10.6.2015 In da se vecina teh 25 ljudi tusira v roku 2h ur... Re: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - Hanzi - 11.6.2015 Takrat ko ni več sonca da bi vodo vsaj za silo dogreval. Ne upam/znam izračunati kakšna je zahtevana poraba energije za gretje vode če hkrati neprestano (2 uri) tecejo 3 tuši. Recimo da se dva odšteje ker ko se folk menja voda ne teče. Temperatura vode pa lahko vzameš okoli 40c. Je pa dobro vedeti temperaturo vstopne vode. Ker je razlika ali je 8C ali pa 20. Re: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - Hanzi - 11.6.2015 Elektrogrelec ne bo sprot grel porabe na 5 tusih. Razen če bos imel 5x 3 kw. Takrat pa so 3x 25 pancerke presvoh. S čim pa sedaj pokrivate potrebe tople vode? Re: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - Hanzi - 11.6.2015 Jaz bi postavil kot nagiba na več kot 30 stopinj. Razen če imaš špico gostov v juliju. Se pa pri poletnih 30 celzija maolokdo tušira s kropom. Najbrž večina bližje 30C kot 50C Kakor se ti potegnejo v avgust bi bolje imeti vsaj na 35. 21 septembra si po mojih podatkih že na 45 stopinjah. 21 julija pa na 22 stopinjah. Naj me kdo popravi lahko tudi s kakšno astronomsko sliko . Ker boš imel najbrž večino porabe tople vode zvečer,moraš obvezno imeti vso porabo tople vode imet na zalogi. Re: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - sassapo - 11.6.2015 hm... v kampu ti turisti spraznijo 1000L bojler za šalo malo :mrgreen: Re: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - Dragomije - 11.6.2015 sassapo kaj pa ti predlagaš? Re: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - dvss - 1.8.2015 Na streho šest ploščatih vakuumskih kolektorjev z 2000 litrskim zalogovnikom. Re: Ogrevanje tople vode v manjšem družinskem kampu - Nebomgabiksal - 3.8.2015 Sem zdajle pogledal reklamni link in vidim, da kolektor greješ ![]() dT 9 st. C.... (29/20) |