![]() |
|
Wv term stadler eko25 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Wv term stadler eko25 (/showthread.php?tid=60467) Strani:
1
2
|
Wv term stadler eko25 - primoz86 - 30.1.2015 Pozdravljeni! Doma imamo velik problem z pecjo. Pec kondenzira, ne vlece, potrebno jo je temelito cistiti vsake 14 dni, ker se cisto zabije. V dimniku se nabira katran. Hisa je ogrevana 110m2 radiatorji, 110m2 talno gretje, brez zalogovnika, velikost dimnika 160mm. Drva so zelo suha tako da ni to problem. Prosim za pomoc! Hvala Re: Wv term stadler eko25 - Sebek - 30.1.2015 Vgradnja zalogovnika tople vode bo odpravila vse probleme. Sem imel enak problem, ki ga je zalogovnik odpravil.
Re: Wv term stadler eko25 - Brezdomec - 30.1.2015 Delno lahko težavo omiliš, če zakuriš z vrha. Sam imam podoben kotel + zalogovnik. Pri meni je izgorevanje boljše, če ko se ogenj razgori, spodnjo loputo (primarni zrak) rahlo priprem, nalagalnih vratc pa ne zaprem do konca (sekundarni zrak). Če pa dimnik nima zadostnega vleka, boš samo zakadil kurilnico. Edit: Pa dvig povratka mora v vsakem primeru biti "poštiman". Re: Wv term stadler eko25 - Zizy - 30.1.2015 Kolega ima enak problem na enaki peči, vendar mu zdaj, ko je usaj nekaj mraza, peč nekaj dela, ampak je še zmeraj vsa od katrana. Ker je pa šla še meni peč u malore in to tik pred kurilno sezpno in sem heblal kaj nabavit, pa mi je žal da sem vzel enako peč, pač mau me je znamka premamila. Uglaum peč ma samo dva izmenjevalca, čez čistilni kos vidiš direkt u raufnik, nima lopute za sekundarni zrak,loputa za regulacijo DP bi bila lahko preko štangice spredaj, hotel sem tudi leva vrata, pa se jih ni dalo dobiti. Sem pa jo obezno priklopil na 1000l zalogovnik, kurim pa isto od zgoraj. Bi pa še usput vprašal, če se tudi komu nabira pepel na zgornjem izmenjevalcu, ker prej, je bila peč z pokončnimi.Sej ne uzame dosti časa za spucat, ampak useeno. <!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.si/?1d/Oq/4KW4NUCb/20141216141802.jpg">http://shrani.si/?1d/Oq/4KW4NUCb/20141216141802.jpg</a><!-- m --> Priklop je pa home made. Re: Wv term stadler eko25 - kadotr - 30.1.2015 Sem že nekje zapisal kafer1 nasvet: na rešetko dajte A4 železno pločevino vsaj 8 mm, s krajšo stranico do vratic. Re: Wv term stadler eko25 - primoz86 - 30.1.2015 Problem je tudi v tem da se pec kmalu zapre (80°C) in ostane zaprta, glede vleka pa lahko povem da je zelo slab... Re: Wv term stadler eko25 - kadotr - 30.1.2015 Vsaj poskusi s tisto pločevino. Za test tudi s tanjšo. Tako zmanjšaš moč kotla, kaže da imaš premočnega. Re: Wv term stadler eko25 - primoz86 - 1.2.2015 kadotr, iskal sem tvoj prispevek s tisto plocevino, vendar ga nisem nasel. Prosil bi ce mi posredujes kaksno fotografijo, da vidim kako izgleda. Pec sem okoli kurisca oblozil z samotno opeko ter na kurisce dal dve cevi v kateri so na spodnji strani zareze. Sedaj je malo bolje, vendar bi hotel da bi bila pec se bolj odprta in da bi bilo se boljse izgorevanje. Re: Wv term stadler eko25 - jokovot - 1.2.2015 primoz Problem je tudi v tem da se pec kmalu zapre (80°C) in ostane zaprta, glede vleka pa lahko povem da je zelo slab... Naloži tajnše drve in dovedi mu KISIKA naj bo naraven vlek, pri samsonu.Tu ti zmajnka vleka v peč. Re: Wv term stadler eko25 - kadotr - 1.2.2015 Kot sem napisal: en kos A4 8 mm pločevine položi na rost s krajšo stranico do vratic. Sumim, da imaš slabo nastavljen Samson - verižico. Tisto šaro odstrani iz kurišča, po mojem ni za nobeno korist. Poglej še loputo pri izhodu iz kotla, naj bo odprta. Poglej še, da ni zaprt mešalni ventil. Kako krmiliš obtočno črpalko? Malo napiši o vsem navedenem. Če vse to obvladaš, pa še ni rešitve, kontaktiraj dobrega monterja CK na koncu pa proizvajalca kotla. Re: Wv term stadler eko25 - Hanzi - 1.2.2015 Upam da se zavedate kaj pomeni odstranitev al blokada samsona. Re: Wv term stadler eko25 - primoz86 - 1.2.2015 Pec se zapira tocno na 80°C, verizica je vredu. Obtocna crpalka je stalno v delovanju zaradi talnega gretja, v pritlicju na radiatorjih pa so termostatski ventili. V radiatorje gre temperatura 70-80°C. Se pravi da dam zelezno plosco na mrezo od kurisca? Re: Wv term stadler eko25 - jokovot - 1.2.2015 Pa to, ne sme se zapreti toliko naloži da ti bo pogorelo in bo še samson vedno malo odpret. Vaje nalaganja.Takrat ti dovaja kisik in še vedno mali plamen tli. Tako velike vročine pa neda da bi ti samsona zaprlo. Re: Wv term stadler eko25 - kadotr - 1.2.2015 Hanzi, saj nisem napisal, odstraniti verižico Samsona! Le šaro iz kurišča naj pospravi. Preberi še enkrat. S pločevino bo zmanjšal verjetno preveliko moč kotla, posledično bo Samson dalj časa odprt. In bodo vaje, kot je pisal Jokovot, enostavnejše. Meni zadeva deluje, kot sem napisal, je to dober nasvet nekdanjega uporabnika Kafer1. Mi je v z.s. takrat natrosil obilo nasvetov. Škoda, da je poniknil. Re: Wv term stadler eko25 - Hanzi - 1.2.2015 Pol pa ok. mislim da je nekdo na forumu brez samsona in tam lahko postane pestro |