PodSvojoStreho.net
Seltron DD2 / izklop funkcije - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Seltron DD2 / izklop funkcije (/showthread.php?tid=59047)

Seltron DD2 / izklop funkcije - C152slo - 28.11.2014

Zdravo

Na Seltronu DD2 mi ob izboru časovnega termina ogrevanja pri izbiri opcije ogrevanja prostorov avtomatično zraven gori še simbol pipice za ogrevanje sanitarne vode.

Po dokumentaciji piše tole:

Simbol rediator - ogrevanje prostorov
Simbol pipice - ogrevanje sanitarne vode

Dejansko bi moralo biti tako, da z tipko ECO preklapljaš med ogrevanjem enega ali drugega sistema. Pri meni pa vedno ne glede na zgornje opcije gori radiatorja tudi pipica. Če preklopim samo ogrevanje sanitrane vode, izgine simbol za radiator, kar je OK.

Tudi na slikah v dokumentaciji in drugje na spletu kaže lepo samo simbol za radiator.

Primer slike sem prilimal spodaj in z rdečo barvo sem označil kaj gori stalno pri meni.

Mogoče kdo ve, kje v menuju je zapisana ta nastavitev, da bi lahko imel ločeno ogrevanje prostorov in ločeno ogrevanje sanitarne vode?

Hvala v naprej

Re: Seltron DD2 / izklop funkcije - markII - 28.11.2014

Kaj pa je osnovni del te regulacije, če je to Promatic, potem je delitev možna na njemu. Tam bi morali biti tudi napisani oz izbrani časovni programi za mešalni krog ogrevanja in posebej za ogrevanje sanitarne vode.

Re: Seltron DD2 / izklop funkcije - Merlin1 - 28.11.2014

To nikoli nikoli ni šlo nastavit, Tudi zakaj bi naj šlo?
Simboli spodaj so za pripravljenost, ogrevanje SV in ogrevanje +SV. Tako da...

Ločeno lahko nastavite časovna programa za SV in ogrevanje, V primeru ogrevanja bosta na prikazovalniku vedno oba simbola.

Re: Seltron DD2 / izklop funkcije - vincent - 28.11.2014

Ne vem iz glave...poišči na netu navodila..a sem 100 % prepričan da bo pisalo noter. Mislim da je treba izbrat ustrezno shemo...torej zgolj vklop/izklop obtočne črpalke.

Re: Seltron DD2 / izklop funkcije - Merlin1 - 28.11.2014

Če nimaš ogrevanja SV potem ni simbola in na obeh slikah ga ni :wink: . Tako, da...
Vidiš zgoraj po simbolih, ki kažejo status.

Re: Seltron DD2 / izklop funkcije - Homer - 28.11.2014

Na DD2+ lahko samo enkratno vklopiš ogrevanje sanitarne vode. Vse ostale nastavitve nastavljaš na WDC10, WDC20, ali drugem uporabljenem regulatorju.

Obstaja pa možnost napake naloženega softwerja na DD2+ ali na regulatorju, oziroma medsebojna nekompatibilnost. To pa moraš razrešiti s Seltronom.
Ker je potrebno poslati zadeve na Seltron, je vprašanje če je to smiselno sredi kurilne sezone. Razen če nisi kje blizu, da to lahko osebno odneseš in počakaš da naredijo

Re: Seltron DD2 / izklop funkcije - jriznar - 28.11.2014

C152slo Napisal:Zdravo

Na Seltronu DD2 mi ob izboru časovnega termina ogrevanja pri izbiri opcije ogrevanja prostorov avtomatično zraven gori še simbol pipice za ogrevanje sanitarne vode.

Po dokumentaciji piše tole:

Simbol rediator - ogrevanje prostorov
Simbol pipice - ogrevanje sanitarne vode

Dejansko bi moralo biti tako, da z tipko ECO preklapljaš med ogrevanjem enega ali drugega sistema. Pri meni pa vedno ne glede na zgornje opcije gori radiatorja tudi pipica. Če preklopim samo ogrevanje sanitrane vode, izgine simbol za radiator, kar je OK.

Tudi na slikah v dokumentaciji in drugje na spletu kaže lepo samo simbol za radiator.

Primer slike sem prilimal spodaj in z rdečo barvo sem označil kaj gori stalno pri meni.

Mogoče kdo ve, kje v menuju je zapisana ta nastavitev, da bi lahko imel ločeno ogrevanje prostorov in ločeno ogrevanje sanitarne vode?

Hvala v naprej

z tipko ECO nikoli in nikdar nisi mogel preklapljat med ogrevanjem enega ali drugega sistema.......DOBRO PREBERI NAVODILA O DD2

preklapljaš z tipko +
1x pritisneš ---->ogrevanje+sanitarna voda
2x pritisneš ---->samo ogrevanje
3x pritisneš ---->samo sanitarna vod.

vse funkcije pa nastaviš na WDC-ju

Big Grin

Re: Seltron DD2 / izklop funkcije - Samojed - 28.11.2014

Jaz imam starejšo verzijo in sem že zdavnaj obupal nad vsem. Vse sem dal na stalni vklop, priklopil zunanje tipalo in mešalni ventil. Konec, to je vse kar neumni zadevi pustim upravljati. Za ostale zadeve sem raje izbral klasiko (on off termostate) in mirna bosna. Se nerabim več zezat kolikšen bo razmak med elektrodami gorilca, da se regulatorju ne sfuzla, ne rabim šlatat ali mi pri + 25 črpalka še vedno laufa... . Sem imel nekaj časa veselje in sem si mislil da bom hudiča že tako naštimal da bo delal prav, pa sem obupal.

Re: Seltron DD2 / izklop funkcije - Homer - 29.11.2014

RTFM before use Idea

Re: Seltron DD2 / izklop funkcije - markII - 29.11.2014

Mislim, da bi vse dileme razrešil klic v Seltronov servis, do zdaj sem menil, da je razlika med DD2 in DD2+, prvi je kompatibilen s starejšimi regulatorji ( CMP, Promatic), drugi pa z WDC - ji in podobnimi. Še vedno pa avtor ni napisal kaj ima sam in katero od shem uporablja pri sebi. Saj verjetno nima samo sobno enoto in je še kakšna škatla v kurilnici, drugače ne gre.