![]() |
|
Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi (/showthread.php?tid=58667) Strani:
1
2
|
Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - urby4 - 2.11.2014 Sicer sem zasledil že nekaj podobnih tem, pa vseeno - kot piše v naslovu, mi moj nov kaminski vložek ob vsakem kurjenju pušča zelo neprijeten vonj, zaradi katerega moram odpirati okna, da se da normalno živeti. Stvar se mi zdi zelo neprimerna, glede na to, da sem za kamin odštel lepo vsoto denarja. Kamin sem zakuril do sedaj cca. 20X, smrdelo mi je čisto vsakič, ko sem zakuril nekoliko bolj, torej da se je zaradi kamina temperatura v prostoru segrela - meni se zdi povsem normalno kurjenje. Držim se vseh navodil - kurim samo suha, bukova drva, kamin ima zunanji dovod zraka, dimnik je dolg 5m, dimniška cev je troslojna (rosfrei+izolacija+rosfrei), ... Zadeva postaja že precej moteča, saj si ne predstavljam, da bi moral ob vsakem kurjenju (smrdeti začne po približno 1 uri) odpirati okna, da ne bo toliko smrdelo. Vonj je zelo moteč - po kislem. Nekje sem zasledil, da ga moram močno prekuriti - torej naložiti ogromno drv ter odpreti dovod zraka, da bo moč gorenja čim večja. Prosil bi, če ima še kdo podobne izkušnje oziroma ideje, kaj lahko storim, ker sem že pošteno obupan. Hvala! Re: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - xavi - 2.11.2014 Vsak nov kamin na ima na začetku specifičen vonj, vsaj moj ga je imel, dokler ga nisem nekajkat konkretno ven skuril. Re: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - hiškapiška - 2.11.2014 Ja, tudi od mojega se je prva tri kurjenja kadilo (prvič sem ga kuril sredi avgusta vsaj pet ur na polno in je bajta kljub zračenju zelo smrdela). Vonj je bilo čutiti še nekaj časa. Piše v navodilih da je to normalno...da se lak gor napeče. K sreči sem to počel še med gradnjo... Preveri kaj je na napi oz na vseh vročih delih; po obzidavi je lahko gor padel kak konec materiala, če je kaj neobstojnega se bo žgalo še dolgo časa, če ga ne odstraniš. Tudi prah oz pesek se voha ampak to bolj po zažganem. Preveri s čim imaš obzidanega, da ti niso vključili kake hecne izolacije, ki se ti tali na kaminu... Re: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - urby4 - 2.11.2014 Hvala za odgovore! Problem je, ker imam kamin popolnoma vzidan, tako da bi težko preveril, če je kaj ostalo na njem. Sicer pa je kamin obzidan s protipožarnim knaufom, tega pa sem oblekel v dekorativni kamen. Imam pa na kaminu tudi prevodnik toplega zraka, ki mi skozi 4 izolirane cevi 1,5m nad kaminom piha topel zrak, vendar tu ne bi smelo biti nič narobe?? Torej ga enkrat poizkusim prekuriti kolikor se da in bomo potem videli kaj in kako? Re: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - cevko - 3.11.2014 Pri moji kaminski peči na pelete je bilo isto. Nekje deset zaporednih popoldanskih kurjenj je vse smrdelo. Sem najprej pomislil, da se mi tepih žge :-) Re: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - mbor - 3.11.2014 Ja to je normalno. Zato sem pa jaz lani konec poletja kuril in luftal, zraven pa v kratkih hlačah sedel na terasi in pil pivo Čim bolj ga prekurit pa bo nehal.
Re: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - cevko - 3.11.2014 Citat:Nekje sem zasledil, da ga moram močno prekuriti - torej naložiti ogromno drv ter odpreti dovod zraka, da bo moč gorenja čim večja. S tem bolj pazi, ker pretiravat ni treba. Ti kuri normalno, da že ne boš nov kamin prežgal
Re: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - Bingo - 4.11.2014 Sem glih hotel rect, na koncu ga bos pa unicil. Sam imam tudi nov kamin....sedaj ga ze dober teden hajcam....vendar ga pocasi in mi prakticno nic ne smrdi (se) vmes sem ga ene dvakrat malo bolj zakuril in sem vohal barvo....tako, da v mojem primeru smrad se ni rekel zadnje besede bojim se, da ga ne bi prezgal....oziroma nimam se obcutka kje je tista meja, do kolk ga lahko zakurim, da bo se vse ok....ampak, ce vi pravte, da ga gonte do konca, da ze vse smrdi.....pol mam jest se kar nekaj fore![]() Poslano z A0001
Re: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - geodet11 - 4.11.2014 Pri prvem kurjenju moje kaminske peci se je kadil belo model dim tako mocno, da me je klical sosed in spraseval ce imam pozar . Po 14. dneh kurjenja motecega vonja ni vec zaznati. Ti samo mocno kuri (seveda ne pretiravaj) ,da se dokoncno zapece barva in bo nehalo smrdeti. Re: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - urby4 - 4.11.2014 Ok, torej ne bom pretiraval, da ne bom res naredil kakšne škode. Sem tudi jaz prebral v navodilih, da je normalno, da pri začetnih kurjenjih zaradi izgorevanja raznih materialov pride do neprijetnega vonja, vendar to zdaj pri meni traja že več kot 1 mesec, oziroma kot sem rekel 20-25 kurjenj. Bom pa vztrajal in upajmo, da vonja enkrat ne bo več, ker je res nevzdržen, kamin pa sploh ne pride do izraza, ker moram odpirati vsa okna in se mi prostor povsem shladi :/ Re: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - alanford - 4.11.2014 Meni to traja že 12 let. No, zavoha se nek "kisel" vonj, ko po nesreči zahajcam na moč. Drugače pa ne. Re: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - Bingo - 4.11.2014 Tudi meni, ce zakurim na moc Poslano z A0001
Re: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - hiškapiška - 4.11.2014 Še ena ideja - prekuri peč na polno, zapri tri izpihe in vodi zrak iz četrtega v eno cev in vodi smrad skozi okno ven..npr kaka ona fleksi alu cev za napo..a-je-to varianta:-) Re: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - urby4 - 4.11.2014 Sem vohal kakšen zrak gre ven pri izpihih, vendar tisti topel zrak ne smrdi. Bolj oddaja vonj iz zadnje strani kamina. Re: Kaminski vložek pri kurjenju smrdi - Bingo - 24.11.2014 Imam vprasanje glede kamina...resetke skozi katere gre topel zrak...nad njimi je zacela stena rumenit....je to normalni pojav ali ne? Zrak gre navzgor in zato predvidevam, da mi obarva nad resetko steno v rumeno...kako to resiti...ce se sploh da? Poslano iz NOTE 3 (root+xposed) |