![]() |
|
Bojler moker - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Bojler moker (/showthread.php?tid=57619) Strani:
1
2
|
Bojler moker - yapka - 15.8.2014 Pozdravljeni! Imam problem z bojlerjem, namreč spodaj kjer je inštalacija je cel moker, kot da bi se kondenzirala voda. Ko gledaš, nikjer nič ne pušča. Kaj bi to bilo? Ima dva grelca, katera se da hitro zamenjat. Ni potrebno ven puščati vode, grelec samo vstaviš v odprtino in stvar greje. Re: Bojler moker - laso - 16.8.2014 Če je moker tudi, ko je vroča voda v njem, potem gotovo spušča. Re: Bojler moker - telmos - 16.8.2014 Avgusta je relativna zračna vlaga ob takem vremenu visoka. Spodaj v bojler prihaja mrzla voda in posledično na neizoliranih delih povzroči kondenzacijo. Voda se pa navzdol pod elektrogrelnikom žal ne segreva. Re: Bojler moker - yapka - 16.8.2014 Sem včeraj osušil in vse pobrisal, tako da je bilo vse suho. Danes se ugotovil, da pušča iz luknje kjer je grelec. Vzamem ven grelec in je bil cel moker in kolkertolk rjast...zdaj še vedno kaplja iz luknje. Zanimivo, da je tam začelo puščat. Bo potrebno razdret in dat nekam zalotat, gredoč pa še spucat ven kamen.
Re: Bojler moker - markII - 16.8.2014 Verjetno bo treba kar celo prirobnico s slepimi cevmi zamenjat, kakšno popravilo bo samo začasna rešitev! Gorenje servis Brnčičeva in via. Re: Bojler moker - yapka - 16.8.2014 Aha, hvala za info...bojler je electrolux, 80 literski, bo treba na electroluxov servis. Re: Bojler moker - Hanzi - 16.8.2014 Če ni garancije, bo najbrž nov bojler ceneje kot pa tega popravljat. Mi pa prosim sporoči ceno popravila. Re: Bojler moker - yapka - 16.8.2014 Sporočim.... Re: Bojler moker - arbajter - 17.8.2014 Nov bojler Gorenje 80 litrov = 87,00 €. Starega se tudi dotaknem ne. Toliko. Re: Bojler moker - ant - 17.8.2014 Malo si sposojam temo. Tudi pri meni opažam, da je pod bojlerjem lentherm 300l voda. Preveril sem vse stike in nikjer ni videti, da bi kaj puščalo. Bojler je sicer original izoliran, izgleda pa kot da pušča nekje s spodnje strani, ki je na tleh. Ali je možno, da se nabere toliko kondenza, da ga rata za malo lužico? Voda v bojlerju sicer še ni v uporabi, saj še nismo vseljeni. Lihkar mi je prišlo na misel še eno vprašanje: kako je z vodo, ki bo dlje časa v bojlerju? Jo je smiselno vsake toliko časa zamenjati, da se ne bo kaj notri zaredilo in bo potrebno dodatno čiščenje pred vselitvijo? Hvala Re: Bojler moker - rs84 - 17.8.2014 ant moje mnenje je tako, da če ne uporabljaš bojlerja in ni pretoka skozi dvomim, da prihaja do kondenzacije, ker je v tvojem primeru tisti dovod hladne vode v bojler itak že segret na temperaturo okolice. Kar se pa tiče, tega da ti dlje časa voda stoji v bojlerju bi jo mogoče na vsake toliko časa fajn pregrel nad 60 stopinj ali pa vsaj preden se boš vselil in jo stočil na vse pipe ven. Re: Bojler moker - Beri - 17.8.2014 yapka Napisal:Pozdravljeni!Če bi ti grelec delal, bi moral to vlago posušiti. Mogoče ti je nedelojoš grelec - preveri. Re: Bojler moker - ant - 18.8.2014 Sam mi je ful čudno, ker sem preveril vse priklope in ne vem kje bi lahko ta bojler še puščal??? Re: Bojler moker - sassapo - 18.8.2014 Čisto na dnu ima izpust, verjetno tam pušča Re: Bojler moker - ant - 18.8.2014 A pa je ta izpust že tovarniško zatesnjen? Ker se ne spomnim, da bi majster kaj na dnu bojlerja rihtal. Hvala |