![]() |
|
Sifon - voda ven udarja iz njega smrdi - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Sifon - voda ven udarja iz njega smrdi (/showthread.php?tid=5713) Strani:
1
2
|
Sifon - voda ven udarja iz njega smrdi - jozekuch - 28.1.2007 dob'r dan V kopalnici imamo nove odtoke. Pretočni sifon je na poti iz umivalnika v odtok. 1. Če odprem umivalnik in odlijem malo več vode, imamo vodo po vsej kopalnici. Vodovodar pravi, da ne more nič pomagati. Edino, da lahko zabije cev, da bo voda počasneje odtekala iz umivalnika. 2. Po enem tedno, ko očistim sifon in odtočno cev, začne ven zopet zaudarjati. KajNajNaredim? - laso - 28.1.2007 Zamenjaj vodovodarja. - jozekuch - 28.1.2007 vodovodarja sem nagnal zadnjega računa mu nisem plačal ampak vse to mi ne pomaga veliko. Drugi vodovodarji neradi rešujejo "zafurane" stvari..... Kako naj se lotim sam....... Zakaj bi tako hitro lahko zaudarjalo iz sifona - som16 - 29.1.2007 Jože, a si pregledal , da nimaš kje luknjo v cevi, da ti zaudarja? A ti voda v talnem sifonu ostane v njem tudi po tednu dni? Probaj tudi preverit ča slučajni ni zabita cev za iztok iz T. sifona? Lep pozdrav - vincent - 29.1.2007 sam imam podoben problem, vendar je po mojem tu zafuran sifon..kar pa ne veš dokler ga nimaš vgrajenega in obzidanega s ploščicami :? jaz ima sifon 'priklopljen' na kopalno kad....in ko je polna voda in odmašiš...gre voda predvsem po koplanici....štos je v tem da je pritok v sifon večji kot lahko odtok požira..torej je narobe dimenzinirano. Ljudje, ki imajo podobne probleme, le to rešujejo (običajno) s pluta zamaškom v sifonu, s katerim se zmanjša pritok vode v sifon. to,da ti pa zaudarja pa jaz rahlo sumim da ti od nekje (WC?) podtlak potegne vodo iz sifona (seveda če je suh?)...takrat začne smrdeti. V kolikor pa smrdi kljub vodi pa se kaj dosti žal ne bo dalo narediti. Se pa običjano sifona več ne veže na umivalnik, ker je problem ravno v tem da je tam največja frekvenca kombinacija umazanije, žajfe in ostalih zadev, k se ob dokaj majhnem pretoku čez cevi rado zaustavi na sifonu, kjer se začne razkrajati in smrdeti. V kolikor uporabljate 'trdo žjafo' svetujem da poskusiste preiti na tekoče milo....bi se znalo malce umiriti. LP - KatjaS - 29.1.2007 vincent Napisal:Ljudje, ki imajo podobne probleme, le to rešujejo (običajno) s pluta zamaškom v sifonu, s katerim se zmanjša pritok vode v sifon.Jaz sem o podobnem problemu že pisala sicer pod eno drugo zadevo, ampak me vseeno zanima - kakšna je ta rešitev s pluta zamaškom? Imam tudi namreč očitno narobe dimenzionirane cevi, voda iz umivalnika (polnega) skozi talni sifon poplavi... :? - vincent - 29.1.2007 katja...cevi so OK, sifon je v ku.... dimenziniran enostavno bi moral imeti ali manjši dotok oz. večji odtok to s pluta zamaškom (še nisem sprobal) bom pa moral nekaj narediti...najprej odpreš sifon ter spraviš vodo iz njega (s cunjo popivnaš, posesaš)...potem pogledaš velikost luknje na dovodu v sifon (se pravi ta ki pride od umivalnika v sifon)....malo vizuleno odmeriš...nato vzameš pluta zamašek, ter ga odrežeš nekako toliko (po premeru) da bo zasedel nekje 30 - 50 % luknje (oblikovno v konus...da slučjano ne uide v samo cev)...ter ga, preko sifona, porineš v luknjo (malo bolj na tesno, da ga ne odplavi)...in nato sprobaš zadevo. Seveda bo treba imeti več zamaškov - da se poigravaš z 'nastavitvami' ![]() če več ne poplavi je nekako to to. druga rešitve žal ni. sam sem sicer gledal sifon, pa sem opazil da na odvodni luknji (začetku cevi) zgleda spodnji del cevi nekako nabrekel....samo nisem siguren ali je ta nabreklina polna (bi jo lahko pobrusil in povečal luknjo) ali je izboklina votla (napihjena cev) in ga bi jo ob morebitnem brušenju predrl...ter naredil štalo (tega žal ne vem). pa vendar...glavna krivda je na proizvajalcu sifonov! Žal pa reklamacij običjano nimajo ker noben ne gre razbijat novih ploščic...pa še vsak sumi koga drugega. - vincent - 29.1.2007 dimenzije odvodnih cevi pa so običjano 50 mm - in so standardne...žal pa sifon ni čisto po JUS-u oz. je problem ravno zato ker je še po JUS-u. - som16 - 29.1.2007 Vincent, bi se pridružil tvojemu mnenju, vendar v sifonu od umuvalnika ne more smrdet,, ker ima umivalnik svojo napeljavo sifona!!Tudi podtlak WC školjke ga ne more spraznit. Jože, morda pa nimaš dobro zatesnjeno WC školjko na priklopu na kanalizacijo?? :wink: Lep pozdrav Re: Sifon - voda ven udarja iz njega smrdi - Mirando - 5.8.2011 Včeraj sem si zmontiral pretočni sifon v garaži, pa me nekaj bega! :? dovod v omenjeni sifon je iz zidnega umivalnika, slabe 4 m vstran! Sifon sem montiral za dober cm niže od nivoja tlaka, da se naredi ustrezni naklon/padec že pri estrihu... Zdaj pa kar me bega! Izgled sifona: [img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")famunichr("46")hr/_Upload/LargeImages/vargokal-sifoni_podni_vunichr("46")jpg[/img] torej nivo dovoda je praktično na nuli, čisto spodaj iz sifona odteka kar enih 5 cm višje...torej ker je dovod (pri meni fizično odtok umivalnika) pripeljan po skoraj 2x2m fi 5cm cevi, lahko upravičeno sklepam,d a bo ta (dovodna) cev v sifon praktično vedno zalita z vodo? je tako ali...? :? Re: Sifon - voda ven udarja iz njega smrdi - vincent - 5.8.2011 Zdeva je dokaj ensotavno rešljiva. Skoči v Bauhaus (tam sem 100 % da imajo) in kupi sifon s protipovratno loputo (dela nekdo v SLO - dobi se samo ta sredinski plastičen lijak kjer jena koncu loputa)..stane pa tam cca. 4 EUR. Daj ga noter in sporoči stanje. (sam sem imel podoben problem v stari koplanici, ker je bil vezan na kad..in ko si spustil vodo je šloše po kopalnici..loputica je problem rešila). Re: Sifon - voda ven udarja iz njega smrdi - vincent - 5.8.2011 Mirando..se bojim da bo res (imam sam podoben primer, pa tudi jaz sem se praskal kako bo stanje)..nisem pa nikoli (Na kaki mizi) sprobal da bi dejansko videl kako stoji voda oz. kaj se bo dogajalo, ko bo reč v obratovanju. Re: Sifon - voda ven udarja iz njega smrdi - Mirando - 5.8.2011 Ja, ta lijak, ki ej v kompletu sicer ima loputo...ki pa me ni posebej prepričala....da bo to 'nepovrtano' dobro delalo.... problem je seveda, da ti sčasoma in pomalo spušča iz te cevi, in lepo zamaka spodaj pod izolacijo... :twisted: Sicer sem spoje (preventivno) zasilikoniral, pa vendar! pred polaganjem keramike bom defintivno probal zadevo (sifon) dokaj dobro stestirati ali lepo odteka..., pa ga magari (brr) zamenjam! Zdaj je kar je; če je tako narejen bi to že moralo po neki logiki funkcionirati! Drugače pa če bi še enkrat kupoval, bi vzel samostojnega...., odtok umivalnika pa speljal mimo.....trotl ziher varianta pač :wink: Re: Sifon - voda ven udarja iz njega smrdi - vincent - 5.8.2011 Mirando Napisal:Drugače pa če bi še enkrat kupoval, bi vzel samostojnega...., odtok umivalnika pa speljal mimo.....trotl ziher varianta pač :wink: Kajmisliš s tem samostojnega? Obstoja to kak varianta..ali misliš z vidika da je priklopljen sam na svoji veji? (ker tu zna biti problem zaradi izsuševanja) (hahaha...sem opazil, da sem odgovarjal (še enkrat) na temo iz leta 2007..bravo jaz!) Re: Sifon - voda ven udarja iz njega smrdi - Mirando - 5.8.2011 točno tako! Obstaja samostojni = samo en odtok (lahko iz strani, lahko od spodaj...); pri samostojenem je možnost izsuševanja...zato sem raje dal pretočnega! bomo videli kako bo, :wink: spoje sem zato (preventivno) zasilikoniral....! |