PodSvojoStreho.net
Montaža rabljenega bojlerja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Montaža rabljenega bojlerja (/showthread.php?tid=56088)

Montaža rabljenega bojlerja - Darcinas - 11.4.2014

Ali je smiselna montaža (in uporaba) rabljenega starejšega bojlerja?
Bojler je 300L, emajliran, z dodatnim 2kW električnim grelcem in je že kakšno leto izpraznjen in čaka na svojo usodo.
Dobil sem ga za đabe, me pa skrbi predvsem to, da je (verjetno) že kar precej "v letih" in že 1 leto stoji.
Uporabiti ali ne? Zakaj?

Re: Montaža rabljenega bojlerja - LJ4L - 11.4.2014

Nisem ziher. Se mi zdi bolje, da vzameš novega. Koliko je to za džabe? Manj k 30€?

Re: Montaža rabljenega bojlerja - Stesta - 11.4.2014

Verjetno s spiralami za kolektorje in peč? Poizkusi ugotoviti stanje notranjosti, če je ok zakaj pa ne. Verjetno je magnezijevo anodo za zamenjati.

Re: Montaža rabljenega bojlerja - LJ4L - 11.4.2014

Samo ne se preveč trudit s tastarim, ker se ti bo tako kmalu izplačalo kupiti čisto novega.

Re: Montaža rabljenega bojlerja - Darcinas - 11.4.2014

@LJ4L: Za đabe je 0€ Smile

@Stesta: Tako je. S spiralami za kolektorje, peč in el. grelec.
Stanje notranjosti pa.... hm. Lahko samo vodo not nalijem in čakam kakšna bo pritekla ven.... Ne vem kako bi to videl drugače :?

Re: Montaža rabljenega bojlerja - Stesta - 11.4.2014

@darcinas, če boš sam delal montažo, ze bo to koštalo nekaj materiala, ki ga boš v večji meri uporabil, tudi če ga boš moral menjati. Če ti dela instalater je menjava malo dražji hec (to je dodaten strošek, če se polula).

Montiraš in držiš fige , ali s kako stetoskopsko kamero..pogledaš v notranjost.

Re: Montaža rabljenega bojlerja - rs84 - 12.4.2014

Vpraši tistega od katerega si ga dobil, zakaj ga je menjal, če je kaj narobe z njim pol ga tudi ti en potrebuješ, če pa je bil kak drug razlog ali premajhen, prevelik,....po pa ni panike.

Če je pa bil izpraven ga pa namontiraš in to je to, če pa gre k hudiču maš pa itak že večji del inštalacije pripravljene mal se predela kolikor treba in to je to.

Re: Montaža rabljenega bojlerja - LJ4L - 12.4.2014

Če jst napišem za džabe to men pomen mejhn denar. Torej si ga dobil brezplačno. Od koga? Če je to prijatelj ti bo zaupal zakaj ga je zamenjal.

Re: Montaža rabljenega bojlerja - Motion - 12.4.2014

off... reče se đabe in ne za đabe...

Re: Montaža rabljenega bojlerja - Stesta - 12.4.2014

@LJ4L, meni recimo približno tak IMP 300l stoji na dvorišču. Odstarnil sem ga ker gre notri zalogovnik.
Do trenutka demontaže ni bilo nič narobe z njim. Verjetno ga je darcinas_ov "dobavitelj" menjal iz podobnega razloga ?

Re: Montaža rabljenega bojlerja - alanford - 12.4.2014

Jaz menjavam svojega 200 L lentherm za novega 300 L. Glavni razlog je premajhna kača izmenjevalca. Stari je še čisto Ok, le da v kombinaciji s TČ ne deluje kot bi si želel. Starega pa ne bom zavrgel. Uporabil ga bom kot vztrajnik (zalogovnik brez regulacije) v krogotoku kotlovske vode.

Re: Montaža rabljenega bojlerja - Darcinas - 15.4.2014

Stesta Napisal:@LJ4L, meni recimo približno tak IMP 300l stoji na dvorišču. Odstarnil sem ga ker gre notri zalogovnik.
Do trenutka demontaže ni bilo nič narobe z njim. Verjetno ga je darcinas_ov "dobavitelj" menjal iz podobnega razloga ?

Ja, nekaj takega. Vem, da je bil v uporabi do zadnjega (baje ni bilo težav z njim). Je pa tip, ki je že v letih, menjal komplet, tudi peč in prešel na pelete - zaradi lažje uporabe.