![]() |
|
Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? (/showthread.php?tid=55444) |
Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? - silver12 - 27.2.2014 Pozdravljeni! Zanima me če kdo ve za kakšno stanovanje v Kamniku ali okolici (+-10km), ki bi se prodajalo po sistemu najem/odkup? 3-sobno, starost od l. 2000 naprej, odkup po 3-5letih Hvala! Re: Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? - matofill - 27.2.2014 To imaš v mislih, ugodna cena, pa vsi obroki najemnine se štejejo potem v kupnino ? Re: Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? - silver12 - 28.2.2014 Tako ja...trenutno mi bi to najbolj ustrezalo...recimo da dam aro, ponavadi 10%, no lahko tudi do cca 50%, potem najemnino, katera bi šla v kupnino (recimo 600eur mesečno) in potem odkup... Če kdo pozna kakšno varijanto v tem okolišu, naj prosim sporoči... Re: Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? - matofill - 28.2.2014 Tega ne boš dobil, ali pa samo pri zelo obupanem prodajalcu . Zakaj pa ne vzameš kredita ali leasinga, za tebe bo enako plus lažje se boš pogajal in zbil ceno ........ Ti boš pa enako lahko 10 - 50% plačal iz svojih sredstev, ostalo ti banka posodi in potem namesto najemnine odplačuješ banki obroke .... in ja situacija je čista za tebe in vse....... Re: Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? - medo9 - 28.2.2014 Matofill ima seveda prav. Tvoj pristop je tudi dokaj tvegan. Zate in za prodajalca. Od tega, kdaj se izvrši vpis v ZK, je namreč odvisno kdo bolj tvega pri tej tvoji ponudbi. Če se postavim v kožo prodajalca, vsekakor ne bi dovolil vpisa v ZK, dokler ne dobim plačane kupnine v celoti. Če pa se postavim v tvojo kožo, torej kožo kupca, pa ne bi želel izročiti danes (recimo) 50% vrednosti kupnine brez, da se vpišem v ZK. V 3-5 letih se namreč lahko zgodi marsikaj. Lahko kdo umre, nastopijo dediči.... in? Ali pa cene nepremičnin padejo še za 50% (in zakaj bi potem sploh še bil motiv poravnati preostanek kupnine?), ali pa zrasejo za 100% :twisted, itd,itd.... Re: Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? - silver12 - 2.3.2014 Hvala za odziv. Ja vsekakor takšen princip nakupa, ne velja za kakšne fizične prodajalce temveč za podjetja ki na veliko gradijo. Recimo Komenda - Gmajnice, tam je bila takšna možnost pred časom. Če si recimo predčasno odstopil si dobil povrnjeno aro, najemnino pa pustil...Če povzamem bi moral vzeti polovico kredita, tam cca 60Keur, to pa verjetno v teh časih ni kar tako...ali pač? Se mi pa en denar čez čas obeta...tako da bi morda lahko prišel čez brez kredita... Re: Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? - medo9 - 2.3.2014 In ce bo lastnik podjetje, ki bo slo v stecaj...bo slo tudi "tvoje" stanovanje v stecajno maso.... Re: Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? - silver12 - 2.3.2014 Ja vsekakor je treba fajn premisliti...tudi to sem že premišljeval...bo verjetno treba malo po kreditu vprašati... Kako je pa sedaj na bankah, te sploh resno jemljejo...je kdo v teh časih dobil kredit? Re: Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? - George_ - 2.3.2014 Tole je to v Komendi mojnovidom.si zanimiva zadeva, mislim da tudi to "najemnino" plačuješ banki in ne podjetniku. Malo preberi oz. pokliči, sem šel pa že pred leti zadevo gledat ko so se gradile prve večstanovanjske hiše in je lepo izgledalo, tudi po stanovanjih sem šel....ni gradnja ala celovški dvori ipd. So pa tudi tako gradili kot sem opazi, da ko so prodali nekaj večstanovanjskih objektov, so začeli graditi nove ipd., in ne vse naenkrat nahitro potem pa ni denarja za dokončati ipd., me pa zanima kaj je s sosednjo zadevo, katero je gradil gradis, potem se je pa vse ustavilo...ali so že porušili dokončali ali je še vedno vse na polovico...tisto poleg je res malo grdo zgledalo. Re: Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? - medo9 - 2.3.2014 Oglasujejo, da za 10% kupnine dobis nepremicnino v posest. Upam, da locimo termin "v posest" od termina "v last"? In mimogrede: tudi banka gre lahko v stecaj. Re: Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? - silver12 - 3.3.2014 Ja to je to...predl kakšnim letom sem šel gledat eno duplex stanovanje, mi ni bilo všeč razporeditev (skoraj ni prostora kuhinja-dnevna soba). Sama kvaliteta mi je bila kar Ok, no nisem se ravno poglablal takrat... Zanima me če se je kdo odločil oz. pozna koga, ki se je odločil za nakup oz. se je včlanil v zadrugo? Čeprav sem dobil informacijo, da je bolj ugodno iti po kredit na banko...seveda če ga sploh dobiš...zanima me tudi kako je z varnostjo, se za polog da plomba na stanovanje? Mislim, da je pri nakupu stanovanja preko zadruge možen vpis enkrat na leto vplačanega zneska - plomba.... Re: Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? - George_ - 3.3.2014 V pritličju in prvem nadstropju so zelo prostorna stanovanja...v nekaterih objektih so tudi prva nadstropja preuredili tako da so nekje tudi 40m2 stanovanja. Npr. tale <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?sub=galerija&id=5310165">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... id=5310165</a><!-- m --> , je bila pa cena za tega, lahko da ne bom točno zadel takrat okoli 150t eur+, ker se ne spomnim več točno. Firmo lahko preveriš v gvinu, ibonu...jest sem, in niso švoh. Zelo podrobno glede te zadruge se pa nisem spuščal (to se je sicer pojavilo kasneje). Imam pa občutek da so kar nekaj zadev tako dam prodali, saj če pogledaš da nekako nimaš dovolj lastnih sredstev in zbereš teh 10% + najemnine in čez npr. 5 let že dobiš kje kredit saj se kar nekaj lastnih sredstev že nabere z vsem skupaj. Lahko pa da je vse skupaj že kot neki kredit. Sem pa 90% prepričan da gre denar direktno na banko in ne investitorju. Kakšna plomba mora verjetno biti kljub temu da postaneš lastnik (tako da so tudi oni varni v primeru da ti ne plačuješ- a po zki bi si lastil stanovanje ter ga lahko prodal, to pa 100% ne gre). Jest če bi imel familijo bi se zihr za to varianto odločil, ker imaš v Komendi popolnoma vse kar rabiš...cene so pa kar luštno spustil napram prvotnim. Poglej tudi na netu, ker različni objekti imajo tudi različno izolacijo,ogrevanje ipd. Najbolje je da se tudi sam zapelješ tam naokoli in pogledaš zadevo, pa mogoče koga povprašaš, v Komendi se orientiraš tako da greš proti cerkvi in za njo se ti kmalu odpre pogled na to naselje. Re: Najem z možnostjo odkupa (Kamnik-okolica)? - silver12 - 4.3.2014 Pred kratkim so bila 3-sobna stanovanja 120keur, za moje pojme super cena...imajo pa še kar nekaj za zgraditi...še vedno me zanima, ali je kdo dejansko pristopil k nakupu (tako ali drugače...)? |