![]() |
|
Razvlaževalec zraka - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Razvlaževalec zraka (/showthread.php?tid=48718) |
Razvlaževalec zraka - Perac - 26.12.2012 Pozdravljeni, zanima me kateri razvlaževalec zraka svetuete. Uporabljal ga bi absolutno v dveh sobah, kjer je v eni vlažnost 63% in v drugi 65%. Obe sobi sta ogreti med 19 in 20 stopinj. Gledam Zibro D116 in D512, pa sem nekje zasledil da je so ti le do kolen Mitsibusejevim in še nekim nemškim. Kaj svetujete vi? Lepa hvala Peter Re: Razvlaževalec zraka - SloCop - 26.12.2012 Jst imam Zibro oznake ne vem, ker je večino časa na posoji na okoli. Kupi v BauBav-u ali kjer je ceneje in ne kompliciraj preveč, bolj naj bi bo pomembna kubikaža sob. Čeprav, če boš 1 x na dan prezračil sobo boš naredil čudež, pa še prišparal pri elektriki. Re: Razvlaževalec zraka - Tone - 26.12.2012 V kakšni hiši si, da imaš pozimi tako vlago. Če parkrat na dan prezračiš ali imaš špranjasta okna, mora jt vlaga pod 50%. Zakaj ti pa 65% ni všeč, zaradi kondenza na oknih in po vogalih?? Re: Razvlaževalec zraka - Perac - 26.12.2012 Normalni hiši stari 35 let, ki je bila pred 5 leti totalno prenovljena. 65% mi ni všeč zaradi kondenza ob dnu oken in v dnevni sobi kjer so alu okna skozi celo steno, na teh profilih. Pa tudi 55% je veliko lepše za dihat. Hvala. LP Re: Razvlaževalec zraka - mojstermiha - 26.12.2012 Hofer, 150 EUR. Po specifikacijah boljši od Zibro. 3 leta garancija. Re: Razvlaževalec zraka - Perac - 27.12.2012 Hofer?! Pa meniš, da je to kljub res dobri ceni fajn nakup... Ni Zibro ali Mitchubishi nekaj več? Karakteristike so eno, izkušnje ljudi pa drugo. Ima kdo izkušnje s tem in kje ga sploh imajo, ker trenutno ni v katalogu nič. Hvala LP Peter Re: Razvlaževalec zraka - betonmajster - 27.12.2012 Tone Napisal:V kakšni hiši si, da imaš pozimi tako vlago. Če parkrat na dan prezračiš ali imaš špranjasta okna, mora jt vlaga pod 50%.Zakaj ti pa 65% ni všeč, zaradi kondenza na oknih in po vogalih??Tone ima prav. Odpri okno na "fligl" ali pa zvrtaj luknjo v okenski podboj. Ja jebiga ljudje v stare sisteme_beri prereze sten ....dajejo nove sisteme. ali v večini razumljivi avtologiki, zakaj nimajo 5000 cm3 turbo motorjev v Renaultu 4 oziroma Citroenu cv2. Re: Razvlaževalec zraka - gusti - 27.12.2012 Če že kaj kupuješ, potem nabavi klimo. Pozimi jo daš v režim odvzema vlage, poleti se pa lepo hladiš. Brezveze si je delat stroške z razvlaževalcem če daš še par € zraven in imaš komfort. Re: Razvlaževalec zraka - Celvedis - 27.12.2012 betonmajster Napisal:Odpri okno na "fligl" ali pa zvrtaj luknjo v okenski podboj.No, tole je približno isto bikovosranje kot kupovat razvlaževalec... Okna na kip ali luknje v okvirju (taka okna imel bom tudi jaz - prosto po Ediju) niso prezračevanje ampak hlajenje prostorov. Če so težave z vlago (pa tudi drugače ta logika dobro špila) se v stanovanju/hiši petkrat na dan odpre hkrati vsa okna na stežaj za kake tri minute. To je na samo na PSS napisano že ene 2.345×. Segret postan zrak z visoko absolutno vlago (in relativno na 99,999%) se zamenja s svežim, ohlajenim, ki ima nižjo absolutno in po segretju še nižjo relativno vlago. Zrak je zamenjan, vlaga pade, akumulacija toplote (tla, pohištvo, stene...) ostane, zrak je po 5 minutah na cca isti temperaturi kot pred zračenjem. QED. Re: Razvlaževalec zraka - kadotr - 27.12.2012 Mi je prišla na misel ena trapasta ideja. Kaj ko bi napo zvezal z eno urco, ki bi jo vsake toliko časa vklopila, ker pozabim zračiti? Mogoče bi priključil še zunanji in notranji higrostat, ki bi preprečevala zračenje ob previsoki zunanji vlagi. Sveži zrak bo lahko noter prišel skozi vezana okna, ki imajo spodaj v alu profilu dolge luknjice (taka okna imel bi tudi jaz:), balkonska vrata so enaka, pa tudi ostalo po bajti ne tesni. Čez dan, ko grejejo radiatorji, ni na steklih nobene vlage, toplota iz radiatorjev gre tudi delno za zavese. Zjutraj so okna do polovice zarosena. Ponoči gretje izklopim, temperatura pade na cca 16 ali več stopinj. Zračna vlaga znotraj se sedaj čez dan giblje okrog 60%, v prehodnem obdobju pa je bila tudi do 75%. Fasada bivalnega štuka 6 cm stiropor na 29 cm modularca, pritličje (nebivalno) betonski kvadri, umetni kamen. Pa še: kaj bi se zgodilo po menjavi oken? Lp K. Re: Razvlaževalec zraka - betonmajster - 27.12.2012 Celvedis Napisal:betonmajster Napisal:Odpri okno na "fligl" ali pa zvrtaj luknjo v okenski podboj.No, tole je približno isto bikovosranje kot kupovat razvlaževalec... Okna na kip ali luknje v okvirju (taka okna imel bom tudi jaz - prosto po Ediju) niso prezračevanje ampak hlajenje prostorov. Dobro, si napisal v drugem jeziku. :lol: Ma ni moja poanta v tem, z novimi sistemi oken gre pač drugače in je potrebno nadgraditi, ali pa odpirati. :wink: Re: Razvlaževalec zraka - mojstermiha - 27.12.2012 Perac Napisal:Hofer?! Jaz ga imam pa sem čist zadovoljen z njim. Res , da nima digitalnega prikazovalnika vlage in 3M filtra. Jaz sem ga uporabljal v jeseni v kleti in je potegnil iz zraka kar nekaj vlage. Je pa pri vseh teh razvlažnikih tako, da podatki, ki jih proizvajalci podajajo zavajajo, ker če npr. razvlažuješ zrak z 65% vlage in T= 20C je učinkovitost precej manjša. Proizvajalci mislim, da propagirajo učinkovitost pri zraku 80 % vlage in T=30C .
Re: Razvlaževalec zraka - betonmajster - 27.12.2012 Ddodal zadnji stavek ter vejco v prvem. :mrgreen: Re: Razvlaževalec zraka - sandbaky - 16.2.2016 Če boš še kje dobil tega od Hoferja deluje vrhunsko, pa tudi cena je zelo nižja kot kje drugje... Re: Razvlaževalec zraka - vincent - 16.2.2016 Jaz sem iskal, gledal, raziskoval...na koncu sem vzel Micko. Problem je na koncu ta, ker je ne uporabljam :lol: a tistih par ur, ki je oddelala (za sušenje cot) je stvar na mestu (skadno s ceno). |