![]() |
|
Vroča voda je "izginila" v cevi - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Vroča voda je "izginila" v cevi (/showthread.php?tid=47242) |
Vroča voda je "izginila" v cevi - jurijko - 9.10.2012 Zdravo, imam zanimiv primer, ko mi je "izginila" vroča voda. Namreč dovod vroče vode je speljan v dve kopalnici iz centralne peči. V zgornji kopalnici je bila situacija taka, da je bila cev za vročo vodo zaprta s čepom in ni bila v uporabi že 25 let. Nato sem ta čep zamenjal z ventilom in ga v četrtek, prejšnji teden odprl, ko je iz njega pod pritiskom pričela teči vroča voda (pustil sem jo teči najmanj 30 min). Ker nisem imel pri sebi dovolj dolge cevi za priklop na pipo, sem to potem kupil in želel v nedeljo to cev tudi priklopiti na pipo. Zgodilo se je to, da je vroča voda dobesedno "izginila" oz. sploh ne teče več. Najprej sem pomislil da je problem v ventilu, vendar ta deluje brezhibno (preverjeno na hladni vodi). V spodnji kopalnici, ki je vezana na isti dovod vroče vode, pa vroča voda teče brez problema. Preverjal sem tudi, če je vmes kakšen ventil, vendar ga ni, ker mi potem že v četrtek ne bi tekla normalno vroča voda. Je že kdo imel tak primer in ali lahko kdo svetuje kako rešiti ta problem? Vodinštalaterja nisem poklical zato, ker bi mi po mojih izkušnjah z njimi, računal samo pot in delo, ki ne bi bilo opravljeno niti potrebno. Upam da se motim, zato se naslavljam na vas, da bi se vodoinštalaterju izognil, če se le-da. Hvala in lep pozdrav, Jurij Re: Vroča voda je "izginila" v cevi - Urs - 9.10.2012 Kot da bi se kaj zamašilo ali pa teče kam drugam... Re: Vroča voda je "izginila" v cevi - gt001 - 9.10.2012 (...po 30 min vrocinskem soku na 25 let mirovalne podlage je cev zadela kap...) a je ves cas, ko je voda tekla, le-ta tekla z enakim pretokom, ali si opazil ze takrat zmanjsan pretok? Re: Vroča voda je "izginila" v cevi - jurijko - 9.10.2012 Sem preveril, če se je kje kaj zataknilo v cevi in nisem nič odkril (preverjal sem s trdo žico dolgo 1,5 m). Prav tako sta še dve cevi za dovod vroče vode v zgornji kopalnici, pa je v obeh enaka situacija. Ko je vodla tekla se tlak na videz ni nič spreminjal in je tekla konstantno. Res je da je od začetka tekla skoraj rjava voda, vendar je to trajalo samo kako minuto dve, potem pa je bila čista. Zgleda da je res cev zadela kap :lol: Ko bi jo vsaj lahko nekako rehabilitiral :wink: Re: Vroča voda je "izginila" v cevi - nacek - 9.10.2012 a pipa je prikloplena pa ne tece ????? Re: Vroča voda je "izginila" v cevi - nacek - 9.10.2012 ce je pipa gor odvij perlator pa probi Re: Vroča voda je "izginila" v cevi - jurijko - 9.10.2012 Za začetek sem priklopil samo cev gor in odprl ventil in ni vode. Potem sem isto poizkusil še s pipo in tudi ni vode. Perlator? Re: Vroča voda je "izginila" v cevi - cinik - 9.10.2012 Je morda z ventilom kaj narobe? Re: Vroča voda je "izginila" v cevi - dolsina - 9.10.2012 Nekaj se je odluščilo zgleda. Prebrikaj iz mrzle in probaj nekako kontra pretočit, če bo porinlo kej ven. Spodaj pri bojlerju lahko razdreš na holandcu, če je. Re: Vroča voda je "izginila" v cevi - jurijko - 9.10.2012 @dolsina: bom poizkusil, vendar imam občutek da ni cev zamašena, ker v nasprotnem primeru ne bi tekla vroča voda v spodnji kopalnici, ki je vezana na isti dovod. @cinik: ventil je OK, preverjen na hladni vodi. Re: Vroča voda je "izginila" v cevi - cinik - 9.10.2012 Mislil sem na ventil, ki je pogosto nekje v bližini armature s katerim zapreš dovod v primeru menjave, popravil morda je ta defekten .... Če ga seveda imaš... Re: Vroča voda je "izginila" v cevi - jurijko - 9.10.2012 @cinik: sem preveril vse ventile in tudi po tem ko je vroča voda tekla nisem zapiral nobenega ventila, razen tega iz katerega je tekla vroča voda. Skratka po tem ko je voda tekla, sem zaprl samo ta ventil in spreminjal čisto nič drugega. Meni se vse bolj zdi, da je to čista fatamorgana hock: in upam, da je to problem z enostavno rešitvjio.
Re: Vroča voda je "izginila" v cevi - Urs - 9.10.2012 Kaj je že s tistim kotnim ventilom? Je ali ni? Noter je mrežica, ki je morda zamašena. Če je kaj takega obstajalo 25 let nazaj... Re: Vroča voda je "izginila" v cevi - piknik - 9.10.2012 Mrežica je zamašena... Re: Vroča voda je "izginila" v cevi - Fery - 9.10.2012 Za kakšno pipo gre? |