![]() |
|
Priklop na vodovodno omrežje 60 m - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Priklop na vodovodno omrežje 60 m (/showthread.php?tid=46221) |
Priklop na vodovodno omrežje 60 m - marko_k - 22.8.2012 Zdravo! V vasi so zgradili novo vodovodno omrežje in sedaj se seveda moramo priklopiti. "Uradni" izvajalec vodovoda mi je za 60 m priklopa, kar vsebuje: - vodovodna cev - zaščitna cev v kateri je vodovodna cev - izkop, polaganje in zasutje - ura + jašek kar je tako ali tako zahteva vodovoda in stane 250 € - priklop položene cevi na vodovodno inštalacijo v hiši z dvema ventiloma Ponudil predračun za 1700 € Ne želim cenkati za par evrov, zanima me ali je mogoče to ceno občutno znižati, če bi recimo sam priskrbel nekoga za izkop in zasutje, nabavil cev in jo položil + še kakšnega vodovodarja da mi stvar priklopi v hiši (morda bi lahko sam, samo morem preveriti ali imam ustrezno orodje). Če so takšne cene normalne oziroma nekega večjega prihranka sam ne morem doseči se z lastno izvedbo ne nameravam zafrkavati, za kakšnih 400 € manj pa bi se že zagotovo splačalo. Hvala za pomoč in lp Marko Re: Priklop na vodovodno omrežje 60 m - NASA - 22.8.2012 Pozdravljen! Seveda lahko, le če ni štemanje v živo skalo. LP Re: Priklop na vodovodno omrežje 60 m - urosg - 22.8.2012 Mislim, da bo pri tem odvisno predvsem od tega kje je potreben ta izkop, po tvojem ali na javni površini? Če je po tvojem, lahko povem iz lastnih izkušenj, ni problemov, dobiš nekoga, ki ti bo izkopal, notri daš primerno alkaten cev, primerno zasuješ, v hiši priklopiš sam oz. tvoj vodovodar, v jašku s števci (oz. na mestu priklopa na vodovod) pa uradni vodovodar in je stvar urejena. Če gre po javni površini je, po mojem mnenju, bolj zakomplicirano, saj so potem tukaj potrebna dodatna dovoljenja za kopanje (kar uradni izvajalec že ima), zapore cest (če je potrebno), itd. itd. itd. Re: Priklop na vodovodno omrežje 60 m - kremenček - 22.8.2012 Pri meni je bilo cca 100m za potegniti cevi do hiše, kjer sem imel pripravljen jašek za uro. Glede na to, kakšne komplikacije je imel sosed z VO-KO, sem zaradi dobro-sosedskih odnosov izbral "njihovega" izvajalca, ki je pogodbenik VO-KE. Zakaj? Sosed je pred mano že sam delal izkop, pa je prišel od VO-KE, pogledal, in dejal, da je premajhna globina. In šel. Seveda ga je še par dni čakal, 1x ali 2x prestavil termin. Pa je sosed popravil, poklical na VO-KO, je prišel drugi možakar in dejal, zakaj je tako globoko kopal. Sosed mu je skoraj kramp zabrisal v glavo. :evil: Kakorkoli, da ne bi bila cesta težko prevozna zaradi sosedov, ki že živijo v tej ulici, sem se odločil, da bom plačal sicer kar nekaj več (pa še narejeno v dveh dneh), a če gledam na to danes, ko imam zelo dobre odnose s sosedi , mi to vse odtehta. Nekje izgubiš-drugje dobiš.LP Re: Priklop na vodovodno omrežje 60 m - marko_k - 27.8.2012 Hvala vsem! No, vsekakor se zadeva ne mudi; cesta je sicer občinska - vendar je kolovoz, tako da upam da nekih večjih komplikacij ne bo. Bomo si vzeli več časa, malo preklicali izvajalce za izkop in menim da bi morala biti potem cena precej bolj ugodna. LP Re: Priklop na vodovodno omrežje 60 m - vcc - 27.8.2012 Jaz sem za dolžino cca 80 metrov naredil tako: - ob betoniranju temeljev sem napeljal pod temeljem do predvidenega jaška zaščitno cev fi75 (strošek: kos zaščitne cevi, 10 minut dela) - jašek sem izvedel v garaži, ko smo betonirali temeljno ploščo (strošek: pol urce, da sem zaopažil luknjo) - kupil alkaten cev in zaščitno cev (strošek: cca 100 eur) - ko je bager delal druge zadeve pri hiši, je spotoma še izkopal jarek, notri sem položil cevi in zasipal nazaj (strošek: cirka 100 eur, ker je bilo spotoma) - kupil vodomer in ostale zadeve ter zvezal v jašku (strošek: 30 eur vodomer, nekaj drobiža za spojko, ventile in pocinkane fitinge, pol ure dela) Če zahtevajo zunanji jašek, je seveda treba kupit tega in potem upat, da pozimi voda ne zmrzne. Re: Priklop na vodovodno omrežje 60 m - ZANMARK - 27.8.2012 1700. Pa to je ful prevec. Kupi cev in si dobi bagra. Cca 20 do 25e na uro. Za 60m nima 2 uri kaj delat. Hitre spojke zna pa tudi vsak spojiti. Jaz sem moral 2x prestavljati javni vodovod. Skupaj skoraj 200m. Ce bi klical komunalce bi mi vzeli pravo premozenje. Treba se je znajti. |