PodSvojoStreho.net
Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most (/showthread.php?tid=46138)

Strani: 1 2

Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - primorc20 - 17.8.2012

Pozdravljeni,
zanima me, če ima kdo izkušnje z lokacijo Dolgi most- predvsem mislim ulice okrog Ramovševe ulice in gostilne Pr Noni. Koliko je problematična bližina smetišča- smrdi kaj ali je v redu?
Pozna kdo tiste večstanovanjske hiše na Ramovševi? Kakšna je kvaliteta gradnje, sosedje?

Recimo:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?SID=&lev1=1&lang=&lev2=1&detail=5624319&pic=2114210.jpg">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... 114210.jpg</a><!-- m -->

Hvala za odgovore.

Re: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - medo85 - 18.8.2012

Lepo naselje, ampak lokacija je malo neugodna ... veliko bolje je na Dolgem mostu naselje Beli gaj 1 in 2 za gostilno Babica edini malenkost moteč dejavnik je avtocesta, ampak še vseeno bolje kot Ramovševa z okolico in za moje pojmovanje lepša okolica, so pa kvalitetno grajeni bloki z opeke, kar je najpomembnejše odlični tlorisi pa nizki stroški, govorim z lastnih izkušenj, ker sem 2009-2011 živel v identičnem stanovanju, ki je spodaj na povezavi...

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=14&nep=1&posr=1&detail=5613916&pic=2071670.jpg">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... 071670.jpg</a><!-- m -->

pa če se zmeniš za ceno cca 91.000 eur bo to ok nakup, glede nato da se kar nekaj časa prodaja pa da so začeli na 109.000 eur, pa tudi z vidika oddajnja ga lahko oddaš za cca 400 eur.

Re: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - primorc20 - 18.8.2012

Ja ulica Lily Novy ni slaba, razen avtoceste.

Sicer ima tale ljubitelje modre malo optimistično nastavljeno ceno, ampak je verjetno še bolj optimistično pričakovati, da bo spustil ceno na 91.000.

Re: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - medo9 - 18.8.2012

Objekta na Ramovševi podrobneje ne poznam, poznam objekt na Lipahovi, kjer smo imeli eno garsonjero (2005-2008).
Glede smradu ni bilo problemov, najemniki so bili zadovoljni, enega je motil petelin iz bližnje kmetije.
Objekt je bil solidno grajen, nekaj šlamparije pri zaključnih delih v kopalnici in prezračevalnemu jašku. Smo pa potem prodali decembra 2008 za 125.000 eurov (40m2 + atrij + 2 parkirni mesti).

Re: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - medo85 - 18.8.2012

jst tudi lani julija za 116000 eur v Belem gaju 2, brez PM, ampak vem da bi danes lahko samo sanjal o tem znesku, res pa da je bilo tip top po meri opremljeno, nova kopalnica, etc..
Potrebno je gledat, razmere v danem trenutku.

Primorec20... nimaš kaj zgubit in če ti je všeč ponudiš 91.000 eur, če resno prodajajo in ker prodajajo že dolgo časa...mogoče pa bojo za dealSmile

Re: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - primorc20 - 18.8.2012

Hvala obema za odgovore. Ja saj ponudim že lahko, samo se vedno najde nekdo, ki ponudi več :evil:

Re: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - vitel - 18.8.2012

Pošlji kakega kolega v izvidnico Smile Naj vse skritizira pa na koncu ponudi ponudi 85k Smile Pol se pa pojavi še ti z malo višjo ponudbo. Itak je še to zelo visoka cena, jaz toliko zagotovo ne bi dal, posebej pa ne za tako lokacijo.

Re: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - Strelka - 20.8.2012

No, to je pa kot prvo grdo, kot drugo pa naivno. A misliš, da če nekdo ponudi nerealno nizko ceno, bo pa ob par jurjev višji ceni kar zatripal od sreče? Itak jim je pa že kdo že po telefonu predlagal tako ceno, sploh kupci z gotovino mislijo, da so avtomatično upravičeni do 10-odstotnega rabata.

Avtor, vedno se predstavi kot resen kupec. Če jim tvoja ponudba ne bo všeč, jo bodo zavrnili. Nikogar ne moreš prisiliti v prodajo.

Re: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - primorc20 - 20.8.2012

Ja določiti pravo ceno je problem. Pač poskusim s ceno, ki se mi zdi sprejemljiva glede na oglaševano ceno, cene objavljene na Evidenci trga nepremičnin in ostale oglase v okolici. Začneš z nekoliko nižjo ponudbo, saj jo glede na odziv prodajalca še vedno lahko dvigneš.

Samo ugotavljam, da kupci še vedno dajejo dokaj visoke ponudbe glede na prodajalske cene (vsaj gledano za Ljubljano, cenovni rang do cca 100.000). Pri agentih, ki posredujejo nepremičnine pa se mi zdi da največkrat preveč držijo s prodajalcem, čeprav ga kupec ponavadi isto plača (neka običajna pogodba 2% vsak).

Re: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - vitel - 20.8.2012

Strelka Napisal:No, to je pa kot prvo grdo, kot drugo pa naivno. A misliš, da če nekdo ponudi nerealno nizko ceno, bo pa ob par jurjev višji ceni kar zatripal od sreče?

Grdo? Marsikaj je grdo, meni se zdi grdo in nategunsko prodajat nekaj, kar je stalo morda 1000 na meter za 4000 kot v nekih drugih časih. Kupcev danes praktično ni, če pa že so, pa banke redno ne dajejo kreditov, če ni vsaj 40% udeležbe. Torej ali če že imaš nekaj in iščeš večje, ali pa če imaš dovolj dnarja, da ne rabiš kredita - ampak taki ne gledajo teh betonskih zajčnikov na pragu kmetije po mojem mnenju.

O nerealnosti cene pa tole: stvar je vredna samo toliko, za kolikor jo lahko prodaš in če mene prašaš, ne poznam objekta na Dolgem Mostu, da bi rekel, da je realno danes vreden 1500 na meter. Posebej, ker se par kilometrov stran v Brezovici prodajaj marsikaj za zanimive dnarje.

Re: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - vincent - 21.8.2012

meni osebno se zdi (čeprav je danes oglas že zginil) razmeroma visoka cena glede na kvadraturo in lokacijo.

Ne vem no...če bomo mi za našega (51 kvadratov neto) za Bežigradom dobili 110 jurčev, bo po moje že uspeh.

Re: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - Duce - 21.8.2012

Strelka Napisal:No, to je pa kot prvo grdo, kot drugo pa naivno. A misliš, da če nekdo ponudi nerealno nizko ceno, bo pa ob par jurjev višji ceni kar zatripal od sreče? Itak jim je pa že kdo že po telefonu predlagal tako ceno, sploh kupci z gotovino mislijo, da so avtomatično upravičeni do 10-odstotnega rabata.

Avtor, vedno se predstavi kot resen kupec. Če jim tvoja ponudba ne bo všeč, jo bodo zavrnili. Nikogar ne moreš prisiliti v prodajo.

Strelka, psihološki učinek ni nezanemarljiv .Če ti nekdo/ali pa več njih/ pove, da stvar, ki jo prodajaš/kupuješ ni vredna pol tvoje cene, se te to vseeno dotakne... Smile Je pa grdo, se strinjam.
Pa lahko obrneva stvar - zadnjič so mi ceno nekega stanovanja, še preden sem sploh izdavil koliko bi dal, znizali za 20K (nastavljena 123K). Sem pa pred tem samo postavil nedolžno vprašanje, kje zaboga so dobili tako ceno , če se pa drugje take in take cene(kao)... Če gre gre, če ne pa ne, so si rekli...
Bi pa taisti prodajalec verjetno res "zatripal" od sreče, če bi mu človek ponudil pač malo manj od nastavljene cene, v smislu "sej nerealno nizke pa res ne smem ponudit".Plačal 115K in oba srečna?Eden bi bil precej bolj... :mrgreen:

Iz tega razloga meni osebno pač ni problem ponuditi nekaj manj od moje lastne ocene stanovanja, ki bi ga kupil, seveda z navedbo razlogov od kod mi taka cena in z vsem dolžnim spoštovanjem do prodajalca. Pa čeprav je to precej nižje od nastavljene cene.
Moja ocena je pa pač moja ocena - tako kot prodajalčeva;če bom pretiraval s ceno, pač ne bom nič kupil, enako velja za prodajalca -ne bo nič prodal...
Trenutno je glavni problem, da in kupec in prodajalec ne vesta kaj je prava cena glede na vse sranje, ki se dogaja okoli nas in je na obeh straneh dilema v kakšno štartno pozicijo se
postaviti. Nihče pa noče biti "nategnjen"...
Pa še vmes je 100 različnih razlogov zakaj kdo kupuje in zakaj kdo prodaja(nuja, višek, špekulacije...), vse to lahko pomeni ogromen odmik od nastavljene cene, ali pa nikakršen.

Nep. posredniki pa itak povečini gledajo samo nase in se na njihovo ceno ne moreš zanesti.
Lp

Re: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - Strelka - 21.8.2012

Cenkanje pri ceni (oziroma temu se bolj fino reče dajanje ponudbe) se mi zdi normalno, ne zdi se mi pa normalno pošiljat slamnate kupce z nesramnimi ponudbami. Toliko spoštovanja pa že moraš imeti do ljudi, da jim ne tratiš dragocenega časa.

Ko sem sama prodajala stanovanje, se s takimi kupci nisem niti zmenila za ogled.

Re: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - vitel - 21.8.2012

Kako pa veš kdo je slamnati kupec? Jest grem z veseljem za kolege al pa za kogarkoli, če da za pivo ali tri malo na oglede, še za aro ponavad vzamem sabo... Vtaknem nos v vse, prešnofam vse papirje, če je kaj sumljivo, malo poizvem kako in zakaj se prodaja, dobro je izvedeti tudi koliko se mudi s prodajo. Kupec pride potem na razgovor informiran in hitro ugotovi, koliko prodajalec laže....

Nasploh sem začel razmišlja, da bi popoldne za manjšo provizijo potencialnim kupcem začel ponujati usluge zbijanja cen nepremičnin tistim, ki niso vešči cenkanja in pogajanj ter psiholoških trikov nad nerealnimi prodajalci. Kaj mislite, da bi bilo kaj povpraševanja med kupci?

Re: Stanovanja Ljubljana- Dolgi most - trance0 - 22.8.2012

Jaz vem, da bi bil pripravljen plačati nekaj provizije nekomu, ki bi mi vsaj za kakšen odstotek več zbil ceno, kot bi to meni pri pogajanjih s prodajalci uspelo.