![]() |
|
Kranj-Huje-nemški bloki - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Kranj-Huje-nemški bloki (/showthread.php?tid=45758) |
Kranj-Huje-nemški bloki - Duce - 26.7.2012 Živjo, iščem 4-sobno stanovanje v KR, v nizkem bloku, starejše(cene v novogradnjah so take, da bi potem že raje staro hišo kupil)... Izbira v Kranju je majhna, se pa prodajajo trenutno tri stara stanovanja na Hujah v nemških blokih. Vse sem si že ogledal(zaenkrat še brez kakšnega strokovnjaka) - jasno v vsakem bi bilo potrebno nekaj obnoviti... Okna, kopalnice, delno radiatorji, inštalacije so bile zamenjane pred parimi(5-10) leti, no v enem pred 20 leti :wink: Z estrihi se niso preveč obremenjevali - povečini še vedno stari rahlo gugajoči ladijski pod. En blok z novo streho in 10 let staro fasado, drugi stara streha in 5 let stara fasada, tretji oboje staro. Skupnega denarja za obnovo nikjer prav veliko zbranega(5 strank na vhod). Bi se pa povsod dalo živeti, če nisi preveč pikolovski... Neto cca 80m stanovanjske površine + 2 kletna prostora(25m). Cene nastavljene (pre)visoko od 120 do 126K eur. Pogajat se še nisem začel :mrgreen: Je kdo tam že stanoval ali kaj kupoval,po kakšni ceni kupil, prodal, predeloval - vsako mnenje dobrodošlo Tks&lep pozdrav! Re: Kranj-Huje-nemški bloki - hisamiha - 27.7.2012 Nemški bloki. Pomeni, da so zgrajeni med vojno? Cena odločno previsoka. 1.000€/m2 je mogoče mogoče še na zgornji meji. Re: Kranj-Huje-nemški bloki - Duce - 27.7.2012 Res je, gradili naj bi jih za nemške oficirje med vojno... Nekje cca 90K eur se mi zdi realna cena...nisem jo pa še zaupal prodajalcem :?: Realna, glede na prebrano po forumu o ceni prenove takih stanovanj...in na prodajno ceno(cca 100K) našega 20 let starega stanovanja(70 neto)...(ga ne prodajamo-možno, da bi dobili še manj...) Še vedno dobrodošlo vsako mnenje Lp Re: Kranj-Huje-nemški bloki - mare05 - 27.7.2012 stanovanjski sklad zdaj za nova stanovanja ponuja od 1.000 do 1.700, pa še tu se želi spogajati na manj. Tako da .., 700 evrov je moje mnenje max. Med vojno in po vojni so bili slabi materiali, vprašanje, kakšne so cevi, stene itd. itd. Re: Kranj-Huje-nemški bloki - Duce - 28.7.2012 Uf, mare05, si ne upam take izhodiščne cene ponudit :mrgreen: je pa po GURS-u: -uporabne površine 76m -neto 102m -kleti 26 Ali pravilno razumem, da je samo stanovanje 102m+26m kleti? Stene in stropi povečini zgledajo ok - ni luščenja, razpok, kolikor sem videl, so odtoki že plastični, po kleteh ni videti vlage ( rahlo zatohel vonj jasno prisoten...) Re: Kranj-Huje-nemški bloki - mare05 - 28.7.2012 na Gursu imaš navedeno tudi vrednost tega stanovanja. Je kar prava. Kolikor vem, se ta ne razlikuje dosti od cenitve cenilcev. Če boš jemal kredit, banke tako zahtevajo cenitev. Re: Kranj-Huje-nemški bloki - JaBK - 28.7.2012 Za stanovanja ne vem, je pa lokacija super. So pa tam zadaj eni pinki bloki, še tam poglej če kdo kaj prodaja. Letnik 2007 se mi zdi, narejeni pa super. Ima moja sestra tam, pa bi rekla da so to zadnja stanovanja v Kranju, ki so narejena kot se šika. Pre-Vegrad era. Bo pa cena sigurno malo višja kot v teh nemških blokih, ampak zagotovo cenejše kot čiste novogradnje. Re: Kranj-Huje-nemški bloki - Duce - 28.7.2012 mare05 Napisal:na Gursu imaš navedeno tudi vrednost tega stanovanja. Je kar prava. Kolikor vem, se ta ne razlikuje dosti od cenitve cenilcev. Če boš jemal kredit, banke tako zahtevajo cenitev.Po GURS-u so pritlična 4-sobna v teh blokih vsa okoli 106K eur, v 1. nad. pa 110K eur in to očitno ne glede na stanje obnove...koliko je to realno pa ne vem...? Edino še vedno nisem ziher, kako je z dejansko kvadraturo - če gledam vpisane mere za svoje stanovanje gre nekako tak kot sem zgoraj napisal... Da bom vsaj znal ovrednotit kvadratni meter hock: JaBK Napisal:Za stanovanja ne vem, je pa lokacija super ...Vem kateri bloki, sem tudi sam slišal, da so ok narejeni, pa vsaj malo bolj odprti, kot večina na planini, se pa tam nič ne prodaja, no, vsaj 4-sobna ne. Očitno so lastniki res zadovoljni
Re: Kranj-Huje-nemški bloki - Strelka - 30.7.2012 Sem pogledala v oglase in bi rekla, da nimajo več kot 90 kvadratov bivalne površine (torej neto). V enem oglasu, kjer je navedena kvadratura 85 kvadratov, piše, da je ena soba pregrajena v dve otroški. Ostalo so potem balkoni in kletni prostori. Ocene Gursa - lahko da so prav za Huje realne, za moje stanovanje definitivno ni in po taki ceni, kot so ga ocenili oni, ga z veseljem prodam takoj danes, samo copate odnesem. Re: Kranj-Huje-nemški bloki - Duce - 30.7.2012 Tks, da si si vzela čas za ogled oglasov - tisto stanovanje poznam, je v sosednjem bloku in je dejansko manjše. Sem pa končno dojel(vsaj upam :mrgreen: ) kako je z površino m2, saj nisem točno vedel kako določiti ali primerjati ceno za m2(recimo zgoraj predlaganih 700 ali 1000 eur). Pa pravijo takole: UPORABNA POVRŠINA STANOVANJA V STAVBI Z VEČ DELI STAVB Uporabno površino se določi tako, da se sešteje površine vseh zaprtih prostorov za bivanje v eni ali več etažah, brez tehničnih prostorov in skupnih prostorov v stavbi. Prostori za bivanje so kuhinja, kopalnica, stranišče, dnevna soba, predsoba, spalnica, kabinet, notranji hodnik in podobni prostori. Tehnični prostori so klet, shramba za živila, sušilnica, pralnica, garaža, drvarnica, kurilnica, stopnišče znotraj stanovanja, delavnica, garderoba in podobni prostori. Med tehnične prostore hiše se štejejo tudi terase (odprte in zaprte), balkoni (odprti in zaprti), lože (odprte in zaprte). Če gledam po GURS-u imajo stanovanja 102m neto(76m je uporabne+26m kleti-balkona na žalost ni). Sta dve "pravi" manjši sobi in konkretna spalnica+dnevna in kuhinja Torej 76m + 13m(*0,5 faktor za klet)=89m in to naj bi bila osnova za izračun cene po kvadratu... Seveda je najbolje meter v roke pa izmerit, samo rabim neko osnovo za začeti pogajanja glede cene, da vidim, kolko so sploh pripravljeni popustiti... Re: Kranj-Huje-nemški bloki - hisamiha - 31.7.2012 Dej poročaj o poteku pogajan in o nihanju tvoje ponujene cene in ceni lastnika. Se bomo kaj naučili ali pa ti kaj predlagali. Re: Kranj-Huje-nemški bloki - Strelka - 31.7.2012 Sem pač firbčna. ![]() Se pa ne bi zanašala na te podatke o uporabni in neto, ker si to vsak malček po svoje razlaga. Pri meni je za svrhe gursove evidence in ZK v etaži recimo tudi znanje stopnišče in ima stanovanje 20 kvadratov več uporabne površine, kot jo je dejansko. Ampak glede na opis bi rekla, da mora biti tam okoli 85, 90 kvadratov. Odvisno tudi od razporeditve. Re: Kranj-Huje-nemški bloki - Duce - 31.7.2012 hisamiha moja edina prednost pri pogajanjih je, da se mi ne mudi pri nakupu in da jemljem zadevo tako kot, ko kupujem avto(čeprav še zdaleč ni isto) - če mi en dober uide, je to zato ker se bo pojavil še boljši...:mrgreen: In seveda tudi to, da se tri podobna prodajajo na enaki lokaciji... Drugače sem pa slab "kšeftar" - ko sem par let nazaj prodajal svoj zguncani avto, sem dvema poboma, ki sta ravno naredila izpit, spustil ceno, ko sta že štela denar - "da bosta imela še za nov radio"... Zato si hočem neko okvirno najvišjo ceno zarisat v bučo, ki jo ne bom prekoračil, pa če si prodajalec pred mano žile reže :mrgreen: Strelka, imaš prav, tudi za naše stanovanje ne štima ravno najbolje po zgoraj napisani logiki - bom moral itak izmeriti pred nakupom... So pa tlorisi za moje pojme res dobro izkoriščeni - za tako staro stanovanje. Če primerjam prostore s našim stanovanjem, bi tistih 75-80 m bivalnih(uff,uporabnih :? ) kar nekako držalo... |