PodSvojoStreho.net
Cene zemljišč - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: Cene zemljišč (/showthread.php?tid=45755)

Cene zemljišč - emas - 26.7.2012

Pozdravljeni,
kot sem že povedala se odločam za nakup parcele. Ker nimam pojma od kolk do kolk se gibljejo cene bi malo povprašala tukaj na forumu, saj sem do sedaj pridobila kar nekaj koristnih informacij.
Gre za Savinjsko regijo, stavbno zemljišče(zazidljivo), parcela je na ravnem.
Velikost caa: 1000m2
-Dovozne ceste ni ( jo je potrebno narediti v lastni režiji)
-poplavno območje
- vodo in elektriko je potrebno vleči od zadnje stanovanjske hiše nekje 300m
Kaj pravite, koliko bi bila sprejemljiva cena?
Hvala vsem za pomoč.

LP

Re: Cene zemljišč - piknik - 26.7.2012

tam nekje okoli 30 jurju.. na dolenjskem je vrednost tam 3x večja...

ja

Re: Cene zemljišč - marko.pib - 26.7.2012

3x več?

Ja, sredi Novega mesta pa res... Ali pa tik ob Čateških toplicah...

Savinjska regija je velika, bi bilo treba napisat vsaj okvirno bolj točno mikrolokacijo.
Ceno dol nesejo pot (ni tako poceni), poplavno območje (!!), pa tudi napeljava 300 m vlečt bo kar draga (si ziher, da jo bi lahko dobil od sosedov oz. ai bodo le-ti zahtevali odškodnino?)...

Jaz ne bi dal 30k. Niti v sanjah.

Re: Cene zemljišč - emas - 26.7.2012

ok.
Okolica Žalca. Predračun za cesto je nekje 3.500€, komunalni informativni izračun 6000 - 8000€, v ceni ceste se bodo pripravile cevi za morebitno vleko vode in elektrike.

Po pogovoru z komunalo in Elektro, se nobena odškodnina ne bo plačevala zadnji hiši.
Bomo pa lahko strošek ceste uveljavljali pri komunalnem prispevku, ker je zemlja po kateri se bo gradila cesta delno občinska.

Re: Cene zemljišč - mare05 - 27.7.2012

poplavno področje: vlaga, komarji, da o drugem ne govorim. Se res splača?

Re: Cene zemljišč - emas - 27.7.2012

Ker že dlje časa iščemo zemljišče sem se za to kar ogrela.
To poplavno območje je, ker je enkrat bregove prestopila Savinja. Ker se z lastnikom poganjava o ceni me je zanimalo koliko je ta zemlja vredna, zato, da je ne preplačam. Drugače je parcela na lepi mirni lokaciji. Ampak, ker se na cene ne spoznam sem za pomoč zaprosila tukaj.
Nimam blage veze o tem od koliko do koliko se sučejo cene.

Re: Cene zemljišč - firefly - 27.7.2012

To je zelooo subjektivno. Jst tudi ne bi dal za poplavno območje (+300m priključki+cesta+...) 30EUR/m2. Prestopit rabi samo 1x pa bo ogromno škode (ali še kaj hujšega)... Če je TEBI všeč, potem boš kupila, in plačala toliko da boš lahko kupila...

Re: Cene zemljišč - čukimuki - 27.7.2012

Cena bo tolikšna kolikor se boš izpogajala in kolikor je pripravljen prodajalec ceno spustiti. Bolj je pomembno, da se pozanimaš kar so napisali predhodniki, kolikšna je investicija za 300m vodovoda, elektrike, cesta. Čez koliko parcel boš prekopavala in pridobivala služnosti? Ali je priključek na zadnjo hišo sploh možen? Kakšna so tla ker je od tega odvisen strošek izdelave podlage za temelje oz. izkop. Ali so kakšne omejitve s strani ARSO? itd...

Vse to pa bo seveda lahko vplivalo na ceno zemljišča.

Koliko bi potemtakem bila realna cena za takšno zemljišče?
Vem, da je 30€/m2 preveliko ampak koliko je pa sprejemljivo? Na koliko naj kolebam?

Re: Cene zemljišč - firefly - 27.7.2012

čukimuki Napisal:Cena bo tolikšna kolikor se boš izpogajala in kolikor je pripravljen prodajalec ceno spustiti

TO je to. Karkoli ti rečemo mečemo cifre na pamet... Kolikor je prodajalec pripravljen spustiti, in kolikor si ti pripravljen plačati...

Men se zdi nekje od 25-27€/m2, ali je to premalo ali preveliko pa nevem..bomo videli kaj bo rekel lastnik

Re: Cene zemljišč - laik - 28.7.2012

mi smo za komunalno neurejeno parcelo plačali 19€/m2, .13€/m2 oz 10€/m2 (več lastnikov) - zemljišče na "boljši" lokaciji v začetku mesta. Komunalno tipi-topi so cca 35€/m2.
po moje več kot 22€ ni vredno...

Re: Cene zemljišč - emas - 28.7.2012

Evo to sem čakala..najlepša hvala..tako vsaj malo vem na koliko je potrebno špilat..

Re: Cene zemljišč - firefly - 29.7.2012

lol really? kaj pa komunalno urejena za 20 eur/m2? kaj pa vse tiste ki so 25, 50, 75, 125, 150 eur/m2? ti to tudi kaj pomaga? lol

Re: Cene zemljišč - emas - 29.7.2012

Tebi "firefly" je to smešno meni je bilo to kot neka odskočna deska in vsak nasvet mi je prišel prav, lep pozdrav.