![]() |
|
Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. (/showthread.php?tid=45736) Strani:
1
2
|
Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - Tomo14.600 - 25.7.2012 Zdravo, na vas se obračam, ker smo se znašli v eni zelo zaguljeni situaciji. Že v maju sva na pritiske izvajalca, ki je trdil, da se bodo toplotne črpalke podražile, pri njemu naročila in prek banke s kreditom plačala dobavo in montažo TČ ter ves potreben vezni material (podražitev se seveda ni zgodila). TČ tako že od takrat ždi pri tašči v garaži, kamor jo je on pripeljal, zdaj pa bo počasi napočil čas, ko jo bo treba vgraditi. Izvajalec, ki mu je bila storitev plačana, pa se je iz čisto tretjih vzrokov skujal in včeraj razglasil, da veznega materiala ne bo dobavil in montaže ne bo opravil. Denarja (dobrih 1000 €) pa nama nima nobenega namena vrniti. V trgovini, kjer je TČ nabavil, sem preveril, ali bi jo vzeli nazaj v zameno za dobropis. In tam so na to pristali, ampak bi to moral narediti on, ki pa je seveda ves osredotočen na podjeb* in tudi tega noče narediti. Je od nje potegnil preveč rabata. :evil: Tukaj nam je počasi zmanjkalo idej, pa me zanima, ali ima še kdo drug kakšno. Naj še povem, da prehitro plačan račun ni posledica naše neumnosti, ampak zgolj zaupanja, ker gre za sorodnika, ki smo mu tudi mi naredili že marsikatero uslugo in na kaj takega res nismo pomislili. Na vse poskuse, da bi se pogovorili in kljub sporu stvari rešili kot ljudje, je pa tudi odreagiral ... no, milo rečeno nenormalno. :? Vnaprej hvala za kak predlog in lp, Tomaž Re: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - piknik - 25.7.2012 Kdo je ta model? :twisted: Re: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - ZANMARK - 25.7.2012 Hm zanimivo pa se sorodnik je!!! Pri celi gradnji nisem nikoli nikomur nic placal v naprej, ker mojstri potem kr hitro pozabijo na dogovor in se zgodi to. Nebom rekel da vsi, ampak vedno se najde kak pacient. Ja nc. Se vedno velja da lepa beseda dobro mesto najde. Najprej poskusi tako. Ce pa iz tega RES ne bo nic so pa potem se v skrajni sili represivni ukrepi. Kdo bo prej popustil ti oli on. Pa veliko srece. Re: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - Tomo14.600 - 25.7.2012 Piknik, z objavljanjem imen se bom še malo, samo še malo :twisted:, zadržal, ti pa lahko povem na ZS, če te res zanima. Je pa eno veliko teslo, ki je solidne družinske odnose prodalo za jurja do dva. Zanmark, tudi mi nismo nikomur nič plačali vnaprej in smo imeli res krasne izvajalce, s to tragično izjemo. Možakar je od aprila nabijal, da bo pri nas inštalacije delal za pivo. Narepenčil se je, da bo naredil vodo, talno, CSS, elektriko in TČ. Ker ni nihče verjel, da bo res delal za pivo, sva ga nonstop gnjavila, naj naredi ponudbe za ostale omenjene reči. Ponudb ni in ni bilo, je pa kar naenkrat na mejl prišel račun za vodo in talno, čeprav nič od tega še ni bilo izvedeno. Račun hock: ... po najini presoji (in po predračunih drugih vodovodarjev) je bil znesek cca. pol previsok. Ko sva mu rekla, da se tega ne greva in se niti pri najboljši volji ne moreva iti, se je pa začelo ... najprej odpovedi stvari, ki še niso bile plačane, včeraj pa še tole.Z njim sem bil ves ta čas skrajno strpen in diplomatski, celo tako zelo da sem razpi* svojo punco, ki bi ga že zdavnaj nekam poslala, pa je njen stric. No ... Na lepe besede odreagira z laganjem, vpitjem metanjem telefona dol itd. Z nami se niti pod razno noče dobiti ... Dead end skratka. lpt Re: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - ZANMARK - 25.7.2012 Do njega stopi pa ostro z njim. Sam pazi da se mu ne bo prevec poznalo. Taksni tepci gredo potem radi k zdravniku pa na policijo. Re: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - gremlin - 26.7.2012 Ali ima familjo (je poročen?). Če je, poskusi še naokoli s pogovorom z njegovo ženico. Kaj vse je zajemal njegov račun (predračun), ne vem, zato težko kaj rečem na njegove cene/ocene. Mogoče je bil vajin odziv na njegove cifre zanj vseeno premalo 'diplomatski'... pa ne me razumet, kot da ga zagovarjam. TČ, ki jo že imaš (?) ti lahko zmontira tudi kak drug mojster, za manjkajočega jurja pa boš moral verjetno ubrati kako pravno pot. Re: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - Hanzi - 26.7.2012 lepega strica ima tvoja punca. Ves kaj bi jaz naredil? Poklical drugega monterja da mi zmontira TC, hkrati pa nabavil psa ki stricu ne bi nikdar vec pustil k bajti, razen ce ta stric placa vse monterje katere bos najel namesto njega ki je govoril o pivu. Se pred tem bi zadevi pojasnil njegovi familiji da bodo vedeli v cem je problem, da ne bos ti usran na koncu. Tisti denar ki si ga stricu placal pa vzemi v zakup da ti ob njegovi smrti ne bo treba venca kupit, do smrti mu pa za pivo dajat. Re: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - garac08 - 26.7.2012 podpis pod Hanzijev komentar. Re: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - FranciZ - 26.7.2012 Hanzi Napisal:Ves kaj bi jaz naredil? Poklical drugega monterja da mi zmontira TC, hkrati pa nabavil psa ki stricu ne bi nikdar vec pustil k bajti, razen ce ta stric placa vse monterje katere bos najel namesto njega ki je govoril o pivu. Tudi jaz bi naredil tako. Na koncu pa piknik za žlahto, vsem pokažeš zmontirano TČ, pa se naj prisuče, če ima 'ja**ca' ! Re: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - vincent - 26.7.2012 TČ imaš (zdaj z veznim materialom nisem siguren kako je) a jaz bi na tvojemm estu požrl montažo in poiskal drugega. Upam da je žlahta velika, ker bi potem čisto vsem raztrobil kakšen je....pa naj si ta denar zatake za klobuk. Re: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - Tomo14.600 - 26.7.2012 Gremlin, ima familijo in ženico, ampak je po izkušnjah ona prej vir težav, kot kakšna pot za rešitev. Ko sva dobila tisti račun za vodovod in talno, je bilo takoj jasno, da je material predrag. Kdo pri zdravi pameti vgrajuje v talno alumplast za 1,30/tm brez DDV (samo material brez dela), če so nama identične cevi tudi najdražji vodovodarji ponujali za cca. 0,90 €/tm? Z njim sem se dogovoril, ko se je še pogovarjal z mano, da bo vgradil najin material, če dobiva do pike enakega ceneje. Ker je za omenjeni robo v Slo samo en uvoznik, mi ni bilo težko najti štacune, kjer ga prodajajo. Po 5 minutah pogovora so mi na "no name" ponudili 30 % rabat z možnostjo še kakšnega dodatnega %. Ko sem mu povedal, kako in kaj, pa ni bil več delati napeljave. Sva se dogovorila, da elektriko in ostalo bo pa še vedno naredil, če je že obljubil. No, čez en teden je meni nič tebi nič odpovedal še elektriko, zdaj pa še plačano TČ. Odpovedi so potekale s kupom žalitev, živčnih izpadov, manipuliranja in laži, kar se zdaj vleče že 3 tedne. No, da ne bom preveč dolgovezil :mrgreen: ... zdaj sva dobila resnega vodovodarja (stric to ni, je električar), ki naju bo koštal točno 1600 do 2000 manj. 2000 manj bo, če sami položimo cevi za talno, on nas pride pa samo naučit. Hanzi ... si me malo nasmejal ... psa že imamo, ampak te lahko samo poliže do smrti :wink:. Kar se pa tega piva tiče, sva pa tuhtala, koliko rabata kaj dobiš v "stričevi omiljeni pivovarni", če nabaviš za 10.000 € piva :twisted:. Po mojem bi se nama kar splačalo. Njegov cilj pa je mene usrat, ampak se ljudje na srečo ne dajo. Pri tašči, njegovi sestri, je že poskušal, pa njegova mama je tudi čisto fertik. Dosti drugih ljudi pa tudi že ve, koliko je ura. Ljudje itak sprašujejo, zakaj okrog hiše hodijo drugi električarji, ko pa imamo ljubljenega strička. Sem pa danes že govoril z drugim monterjem, ki je tudi uvoznik ferdamanih pump, pa nama pride za isto ceno kot jo je postavil striček zadevo zmontirat. Očitno pri montaži nismo dobili nobenega družinskega popusta :twisted:, če je tujec, ki spotoma ne bo pobasal še za 1000 € rabata pripravljen priti za isti denar. Mogoče bo pa moja izkušnja vsaj šola za kakšnega drugega preveč zaupljivega nadobudnega gradbinca. Zaključek: Ne delaj z ljudmi, ki govorijo, da se boste že zmenili, tako da bo prav (Za koga že?) in s tistimi, ki trdijo, da bodo delali za pivo. Hvala vsem zaenkrat, če ima pa še kdo kakšen trik v rokavu, pa kar z besedo na dan. Če ne drugega bom boljše volje. lpt Re: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - csamo001 - 26.7.2012 Tržna inšpekcija. Če ima stric registrirano dejavnost, seveda... Re: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - Tomo14.600 - 26.7.2012 csamo001, je registriran, ja. Inšpekcijo mi je svetoval tudi dobavitelj, ampak je striček tako fanatično osredotočen na to, da nas bo zajebaval do onemoglosti, da to lahko za sabo potegne bogve kaj. To je res skrajna možnost. Kako pa kaj proizvajalci izdelkov reagirajo na take izpade svojih pooblaščenih monterjev? Mislite, da bi se bilo smiselno obrniti na predstavništvo proizvajalca TČ za SLO? Kakor jaz vidim to stvar tudi njim dela škodo s tem, mogoče še bolj, ker smo z eno gradbeno revijo in eno precej obiskano spl. stranjo o gradnji dogovorjeni za objavo članka o gradnji naše hiše, kjer bo predstavljena tudi "hišna tehnika" in izvajalci. lpt Re: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - JaBK - 26.7.2012 To je boljše kot katera koli inšpekcija. Povej, da boš v reviji svetoval, naj se ognejo določenim TČ, pa ne toliko zaradi TČ same, amapk zaradi monterjev / serviserjev ipd. Ker to nimajo porihtano. Poprodajne storitve so jako pomembne. Bodo še tam malo nanj pritisnili, pa mogoče se bo tudi on malo nazaj potegnil, glede na to, kaj lahko slaba reklama naredi pri tako hudi konkurenci. Vsak bo rekel: Bog ve kaj je res bilo, samo kaj bom tvegal, če mi pa enako stvar naredi lahko še 10 drugih, o katerih pa samo dobro slišim. Četudi ti ne bodo pustili povedati firme za katero črpalko gre, se bodo ljudje že pozanimali, sploh če bo še kje kaka slika. Čeprav se imena ne bo videlo, ti jo je verjetno polovica foruma tu sposobna prepoznati. Inšpekcija je zgolj češnjana torti. Je pa potrebno vedeti, da se tu verjetno vsi odnosi prekinejo, najbrž kar za kako generacijo. Imamo Slovenci navado, da če se z nekom skregaš, še svoje otroke učiš, kakšna je ta in ta familija. Poleg tega pričakujemo, da se vsi okoli nas opredelijo za enega ali drugega, saj veš kdor ni z mano je proti meni in se tu cela družina potegne v spor. Drugo je pač, da požreš tega jurja in zignoriraš do te mere, da do krega ne pride, pa lahko vsaj na družinkih srečanjih sedita vsak na svojem koncu gasilke mize. Re: Storitev plačana, zdaj jo pa izvajalec noče opraviti. - Popravila na domu - 26.7.2012 :::Kakor jaz vidim to stvar tudi njim dela škodo s tem, mogoče še bolj, ker smo z eno gradbeno revijo in eno precej obiskano spl. stranjo o gradnji dogovorjeni za objavo članka o gradnji naše hiše, kjer bo predstavljena tudi "hišna tehnika" in izvajalci::: Čestitam. To je naboljša, najdostojnejša in najelegantnejša rešitev. Podoben primer kot ti je imel prijatelj. Ki pa je zadevo rešil precej manj elegantno. Je pa imel zato verjetno ogromno zadoščenje, ki ga še sedaj po malem "kuri". Plačal je električarju delo (po predračunu z navedenimi pravicami in dolžnostmi obeh pogodbenikov) vnaprej. Nato pa čakal kakšne tri mesece, preden mu je prekipelo. S posredništvom sodelavca je nato najel električarja črnogorske narodnosti (narodnost bi lahko bila seveda tudi druga) mu razložil situacijo in po pridobljenem predračunu z njim naredil deal za +20%, če delo opravi, nato pa na podlagi plačanega predračuna denar izterja od "kolega". Možakar je bil za. Delo je opravil odlično, meritve prav tako. In izterjal denar .......Sedaj pa pride najslajše : razlika v ceni je bila okoli 800€. Montenegro je izterjal račun, si poplačal (no ja, verjetno sorodnikom) tistih 20%, kolegu pa prinesel 200€ razlike. Incredibile. Mislim, da bo objava v reviji tudi zadostovala. Zlasti če boš o njen vnaprej obvestil izdelovalca TČ. Čeprav izdelovalec seveda ni popolnoma nič kriv za šalabajzerske pogodbenike. Če ta tvoj beboid pogodbo z njimi sploh ima. Lep pozdrav, Gorazd |