![]() |
|
Obračunska moč gradbene elektrike - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Obračunska moč gradbene elektrike (/showthread.php?tid=45605) |
Obračunska moč gradbene elektrike - cheba - 19.7.2012 Zanima me kako ste vi plačevali gradbeno elektriko. Jaz imam pogodbo za priklop za gospodinjski odjem, zaračunavajo mi pa ostali odjem brez merjenja moči. Za 3x20A varovalke potem plačujem namesto obračunske moči 7kw še enkrat več = 14kw. Sem bil na Elektru, pa mi je tip rekel, da je to za gradbeni odjem normalno. V pogodbi o tem nič ne piše. Iščem po zakonih pa tudi ne najdem člena, ki bi kategoriziral obračun moči za gradbeni odjem. Kako je (je bilo) pri vas? Re: Obračunska moč gradbene elektrike - luky - 19.7.2012 kako ti zaračunajo gradbeni odjem če imaš pogodbo na gospodinjski odjem? mi smo imeli gradbeni odjem dokler smo delali hišo, zdaj smo na gospodinjskem. pride elektro odčitat števec in spremenijo na gospodinjski. za ostale podatke pa bi morala doma pogledat položnico lp. Re: Obračunska moč gradbene elektrike - Fantocci - 19.7.2012 Jaz plačujem 26,86 Evrov za gradbeno elektriko (tudi za 3x20A, moči ne vem na pamet, računa pa nimam pri roki)... tu mač, sploh zadnji mesec, ko se ni nič delalo. Koliko ti plačaš? Kdaj lahko pokličem za spremembo na gospodinjski odjem? Je dovolj, če je notranja omarica z varovalkami končana? Re: Obračunska moč gradbene elektrike - luky - 19.7.2012 mi tudi nekaj takega, ampak je bil potem popis števca in poračun, 360eur za plačat, ampak smo delali pozimi, zagnali toplotno črpalko na ful,... na gospodinjski odjem lahko spremeniš ko imaš elektriko narejeno, se pravi tudi štekarje, ups vtičnice. tako so mi rekli na Elektru. Lp Re: Obračunska moč gradbene elektrike - cheba - 19.7.2012 Jaz tudi plačujem okrog 20€ na mesec. S tem da so tu večinoma fiksni stroški omrežnine in razne dajatve po nevem katerih členih (Si jih sproti zmišljujejo). Same električne energije ni vse skup nič. Re: Obračunska moč gradbene elektrike - luky - 19.7.2012 ja pa vode 14,60eur/mesec, poraba: niti kaplje. Re: Obračunska moč gradbene elektrike - gremlin - 19.7.2012 Hej. Zdravstveno zavarovanje in za penzijo tudi plačujete (plačujemo). Upam, da zdravstvenega ne bom rabil, in da bom tudi penzijo dočakal. Za vodo in elektriko (če je med gradnjo ne bi potreboval), pač ne bi sklenil pogodbe oziroma bi jo prekinil. Za zdravje in penzijo pa tega ne upam. Sicer pa se gradbena elektrika plačuje pavšalno - če se ne strinjate, pač ne podpišete pogodbe in se dogovorite s sosedom ali pa kupite agregat. Re: Obračunska moč gradbene elektrike - cheba - 19.7.2012 Citat:Sicer pa se gradbena elektrika plačuje pavšalno - če se ne strinjate, pač ne podpišete pogodbe in se dogovorite s sosedom ali pa kupite agregat. To ni (več) tako. Vsaj ne pri Elektru Gorenjska. Dobimo obračun ob letnem popisu. Meni samo ni jasno od kje njim, da mi lahko zaračunajo poslovni odjem(obračunska moč za 3x20A=14kw), če imam pogodbo za gospodinjski odjem(obračunska moč=7kw). O gradbenem odjemu v novih dokumentih ni več duha in sluha. Izgleda, da so to spremenili. Vlada čista zmeda, mi pa plačujemo. Tko kot za vse ostale traparije. Ni več daleč čas, ko bomo dobili obračun na porabo zraka, ki se bo obračunal na kilažo posameznika. |