![]() |
|
vpis nepremičnine v ZK - koliko časa traja? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: vpis nepremičnine v ZK - koliko časa traja? (/showthread.php?tid=45268) |
vpis nepremičnine v ZK - koliko časa traja? - mare05 - 29.6.2012 Stvar je taka: lani sem naročil geodetsko izmero za parcelo in starejšo (podedovano) hišo - z namenom ureditve v ZK. Prej ni bilo nič urejeno. Na Gurs sem čakal 8 mesecev za odločbo, zdaj je pravnomočna. Kako je zdaj naprej z vpisov v zemljiško knjigo in koliko časa traja še to? Se mi mudi, ker imam že kupca, ki čaka. Lahko kako pospešim? Mi kdo lahko pomaga z nasveti? Re: vpis nepremičnine v ZK - koliko časa traja? - andrej77 - 4.7.2012 Iz tvojega posta ne razumem točno kaj si urejal... Glede vpisa sprememb v ZK je pa tako: GURS predlaga vpis spremembe v ZK po uradni dolžnosti. Če pogledaš v ZK, je pri tem vpisu najbrž že plomba...navdano trajajo vpisi 1-2 meseca, zadnje čase (od maja naprej) pa ene zadeve kr stojijo. Včasih pomaga, da na Okrajno sodišče pošlješ urgenco, v kateri prosiš za hitro rešitev in navedeš razloge... Re: vpis nepremičnine v ZK - koliko časa traja? - mare05 - 4.7.2012 Hvala. Gre centralno v ZK, potem pa oni pošljejo naprej na eno od okrajnih sodišč. Sem prosil in dobil že rešeno, v tednu ni. Vse pohvale. Tudi Gurs se je na koncu izkazal. Re: vpis nepremičnine v ZK - koliko časa traja? - magi - 4.7.2012 mare05 - koga in kje si prosil, da bi zadevo prej čimprej razrešili? Re: vpis nepremičnine v ZK - koliko časa traja? - mare05 - 4.7.2012 šlo je za to, da pojasnim od začetka. Imel sem hišo, ki ZK ni bila urejena. V Zk je bilo samo zemljišče (kmetijsko), hiše kot da ni. Potem sem naročil geodetsko izmero. Podjetje je naredilo elaborat tudi za vpis stavbe v register stavb. To je trajalo pol leta. Potem je območni Gurs rabil še točno 8 mesecev, da je sprejel odločbo. Tu se ni dalo premakniti niti za dan. Potem sem iskal pri vseh somejaših potrdilo, da se niso pritožili in je ta odločba postala pravnomočna. Nato Gurs (centralna evidenca) potreboval še teden dni, da je to poslal v centralni oddelek Vrhovnega sodišča. To nato pošlje avtomatsko v odrejanje tistemu okrajnemu sodišču oz. zemljiški knjigi, kateremu to po sodnem redu pripada. Tu potem lahko traja še mesec, dva ali tri. Jaz sem na območni Gurs hodil osebno, bi ali ne bi, vseeno je bilo. Nato sem vse urejal preko elektronske pošte in prosil, prosil, prosil. Iz vrhovnega sodišča sem nato prejel odgovor, da je stvar ZK urejena in lahko že dvignem tudi ZK izpisek. Komu vse sem pošiljal, niti ne vem več natančno. Iskal sem po spletu in pošiljal prošnje na tiste e-naslove, ki so tam objavljeni. To je bila ta ceramonija. Se pravi: območni Gurs, Gurs centrala, Vrhovno sodišče - zemljiška knjiga. Naslovi so vsi na spletu. |