![]() |
|
Spodnji sosed komplicira - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Spodnji sosed komplicira (/showthread.php?tid=45119) Strani:
1
2
|
Spodnji sosed komplicira - jurek - 19.6.2012 Med adaptacijo stanovanja je prišlo do zamaknja k spodnjemu sosedu. Nekaj decilitrov, flek na stropu, nobenega kapljanja li dvignjenega parketa. Sosedu sem ponudil, da mu moji majstri, takrat ko bojo pri meni belili, še pri njem pobelijo. S tem se ne strinja in hoče da plačam malarja po njegovi izbiri. Ker ga rahlo sumim, da bo od svojega sorodnika malarja dobil račun za "zlatarske storitve", zraven pa podtaknil še malanje komplet stanovanja, me zanima, kako ravnati. Vem, da moram odpraviti škodo, vendar ali jo moram pod svojimi ali njegovimi pogoji? In če moram pod njegovimi pogoji, ali obstaja kakšna varovalka, da mi ne da računa za 500€za beljenje kopalnice? Re: Spodnji sosed komplicira - firefly - 19.6.2012 Soseda pošlji na zavarovalnico, naj da zahtevek... Re: Spodnji sosed komplicira - Urs - 19.6.2012 Izsiljuj ti njega nazaj - če češ, ti bodo moji mojstri pobarvali, sicer me toži, ampak, izvedenec bo toliko in toliko, itd. - če se mu splača za par eur štalo delati, naj jo ima. Verjetno se fajn razumeta... Re: Spodnji sosed komplicira - Mirando - 19.6.2012 mislim, da to krije zavarovanje objekta......tako da....naj se poigra s tem.... Re: Spodnji sosed komplicira - Nebomgabiksal - 19.6.2012 Očitno ni zavarovanja :-) Naj ti da predračun od "svojega mojstra" pa boš takoj videl pri čem si. 20€ požreš, če je več pa mu priporočeno pošlješ ponudbo svojega mojstra in zagotoviš kvalitetno izvedbo... potem pa ursova zgodba. Re: Spodnji sosed komplicira - Mirando - 19.6.2012 Hmm....večstanovanjski objekt tako zavarovanje MORA imeti! povprašajte upravnika. [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")triglavunichr("46")si/svetujemo/izliv_vode_iz_sosednjega_stanovanja[/url] je pa pi****** če pride do regresiranja zahtevka.....pa sam nimaš zavarovane odgovornosti!? Re: Spodnji sosed komplicira - Nebomgabiksal - 19.6.2012 Mora, mora... ne mora :-) Re: Spodnji sosed komplicira - cinik - 19.6.2012 Jaz ne bi prav dosti kompliciral. Soseda se pozove, da pridobi ponudbo v pisni obliki. V kolikor bo ta višja od tvoje. Mu pošlješ svojo nižjo in ponudiš, da izbereta cenejšega izvajalca. V kolikor sosed vztraja na drugem dražjem ponudniku mu ponudiš, da mu nakažeš nižji znesek, sam pa naj potem izbira magari samega sebe. Dogovo v pisni obliki potrdita kot dokončen in sprejemljiv za obe stranki in "čao Pero". V kolikor to ne gre skozi, pa naj on rešuje kot ve in zna. Poskrbi za papirno sled tvojih poštenih predlogov in to je to. Če je razlika bagatelna mu plačaš nekoliko višjo ceno in konec. Re: Spodnji sosed komplicira - piknik - 19.6.2012 Možno je tudi da bo nižja cena.. sj mu sosed ni reku da je njegov malar bolj zlatarski od zlatarja Re: Spodnji sosed komplicira - jurek - 19.6.2012 Jaz sem bolj želel odgovor v smeri, da obstaja nek referenčni cenik za barvanje m2 stropa, tako kot je recimo pri odvetnikih (če plačaš odvetnika nasprotni strani, ga plačaš po nekem ceniku, ne pa dejansko toliko, kot je nasprotna stran plačala Čefurina). In pa kako določiti, kaj je za barvat? Poslikat, opiisat, al kako? In čisto na koncu, a se kaj napiše, podpiše, potrdi, da ne bo čez pol leta še kakšno razpoko kje našel? (ps: ne gre za izliv vode, tisto je bilo samo kot primer navedeno, ampak za razpoke na stropu, ki naj bi se pojavile - leseni stropovi) Re: Spodnji sosed komplicira - gt001 - 19.6.2012 referencne cenike ima objavljena OZS - isci pod: cenik slikopleskarskih del Re: Spodnji sosed komplicira - ataIBA - 19.6.2012 jurek Napisal:..........................O sveta preproščina. Dobro da nisi za primer navedel fasado ali streho. Pri lesenem stropu je s spodnje strani verjetno stara klasika? Omet? Kak zidar ti bo razložil kaj se zgodi, če se star objekt namoči. Najprej dajta ocenit način sanacije, vržita na papir in se dogovorita za izvedbo. Je pa veeelika razlika med razpokami in flekecom vode :roll: . Re: Spodnji sosed komplicira - turbox - 22.6.2012 Jurek,kaj ste delali,da je razpokal?Betonirali? Re: Spodnji sosed komplicira - Popravila na domu - 22.6.2012 jurek Napisal:Med adaptacijo stanovanja je prišlo do zamaknja k spodnjemu sosedu. Kaj je sedaj čisto v resnici, voda flek ali razpoke? V zvezi z zavarovanjem objekta: Etažni lastniki se ponavadi odločijo le za osnovno zavarovanje objekta. Sam jih poizkušam prepričati, da za minimalno povišan znesek dodajo še razširjeno zavarovanje zaradi izliva vode..... Torej, nujno povprašaj vašega upravnika kako je s tem in kaj vaše zavarovanje krije. Če si adaptiral stanovanje brez tega, da bi obvestil NO etažnih lastnikov, upravnika ali tistega, ki ga imate določenega v Pogodbi o medsebojnih razmerjih, podrl pa kakšno "odvečno" steno, na novo naredil tlake, zamenjal okna in instalacije itn..... ti svetujem, da sosedu povrneš nek razumen strošek in zadevo opravita "prijateljsko". V nasprotnem primeru zna priti do kar precej zanimivih in dolgotrajnih zapletov. Verjemi mi na besedo. Seveda tule ne razpravljam o tem kaj je prav in kaj ni, da se razumeva. Lep pozdrav, Mag dom Gorazd Re: Spodnji sosed komplicira - Strelka - 25.6.2012 Hm, a ni takale škoda v okviru individualnega zavarovanja stanovanja? Oziroma če je škodo povzročil kateri od obrtnikov, ki je delal pri tebi, bi to moral pokriti iz lastne odškodninske odgovornosti (in zna bit, da bi isto odgovorila tudi zavarovalnica). Če ste delali sami, pa poskusite uveljavljati iz zavarovalne police svojega stanovanja. Sosed mora podati zahtevek, priloži fotografije, podpiše in je to v grobem to. |