![]() |
|
toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... (/showthread.php?tid=44419) Strani:
1
2
|
toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - mešter - 11.5.2012 Torej,zanimajo me mnenja uporabnikov toplovodnega kamina na pelete.Konkretno me zanimajo izkušnje od uporabnikov,kako so zadovoljni,porabo peletov,čiščenje,vzdrževanje,katero znamko kamina,skratka vse o kaminu....hvala vnaprej... Lp Re: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - mešter - 12.5.2012 Ni nilogar ,ki ima izkušnje z kamini na pelete? Re: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - 4hondagen - 23.5.2012 Lep pozdrav jst imam kamin duchessa idro 13.2kw za ogrevanje stanovanja velikosti 65m2 pred tem sem pa imel peč na olje katera je pokurila okoli 1300l olja letos smo od pa do danes pokurili v povprečju 1.3 vreče pelet na danto je okoli 4,5eur,pred tem pa z olju v decembru okol 10 litrov olja na dan po ceni 1 eur liter, je kar ceneje,majčkeno več dela je pepel pa vsipavanje vreč ampak cena odtehta drugače je pa tud avtomatika lepo zjutraj samo zakuri pa vgasne tud ko je temp. zadostna. Problem nastane le če so peleti slabše kvalitete oz preveč vlažni,se mi je enkrat pozimi zgodilo da se mi je kamin kar žlindrav vzrok pelete katere so izdelovali pri -15c so bili preveč vlažni vidne so bile razpoke niso bili kompaktni.Drugače pa ni bilo kakšnih večjih težav.Kamin sem nabavil pri etiksu v štorah,tak da če je bil kakšen problem je serviser takoj na voljo povrhu sem pa za kotl dobil še subvencijo ni kaj z moje strani vse vredu. Re: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - mešter - 27.5.2012 4hondagen Napisal:Lep pozdrav jst imam kamin duchessa idro 13.2kw za ogrevanje stanovanja velikosti 65m2 pred tem sem pa imel peč na olje katera je pokurila okoli 1300l olja letos smo od pa do danes pokurili v povprečju 1.3 vreče pelet na danto je okoli 4,5eur,pred tem pa z olju v decembru okol 10 litrov olja na dan po ceni 1 eur liter, je kar ceneje,majčkeno več dela je pepel pa vsipavanje vreč ampak cena odtehta drugače je pa tud avtomatika lepo zjutraj samo zakuri pa vgasne tud ko je temp. zadostna. Problem nastane le če so peleti slabše kvalitete oz preveč vlažni,se mi je enkrat pozimi zgodilo da se mi je kamin kar žlindrav vzrok pelete katere so izdelovali pri -15c so bili preveč vlažni vidne so bile razpoke niso bili kompaktni.Drugače pa ni bilo kakšnih večjih težav.Kamin sem nabavil pri etiksu v štorah,tak da če je bil kakšen problem je serviser takoj na voljo povrhu sem pa za kotl dobil še subvencijo ni kaj z moje strani vse vredu.Zanima me še kako je kaj zadeva glasna?namreč jaz imam namen kupiti takšno peč in jo povezati z zalogovnikom.Bojim se da je takšna topovodna peč preglasna za v dnevni prostor?hvala Re: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - 4hondagen - 27.5.2012 Lep pozdrav jst osebno ga imam na mojo žalost v shrambi ker v dnevni nimam dimnika oz.ni možnosti da ga dogradim. Morem pa rečt da čisto tih ni kot pa kamin na drva kjer ni podpiha ventilatorja pumpe polža za dovajanje peletov.Moje izkušnje so take da ob možnosti postavitve v dnevno bi to tudi storil kljub majhnemu hrupu ki ga kamin proizvaja pa še to je najbolj glasen takrat ko deluje na polni moči ko pa je komplet sistem pregret pa deluje na min moći in se še tist hrup ki ga je malo več kot razpolovi.lp Re: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - mešter - 12.6.2012 Kako pa je kaj z čiščenjem take peči?kakšna je celo letna poraba pelet in če imate mogoče vezan na peč tudi zalogovnik? Re: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - dga014 - 23.7.2012 Pozdravljeni! Mogoče kdo ve ali je možno s toplovodnim kaminom na pelete ogreti površino cca 134 m2-talno ogrevanje? V bistvu bi redno ogreval 100 m2 (bivalni prostori), 34 m2 bi pa občasno (klet). Zahvaljujem se za odgovore! LP Re: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - dga014 - 25.7.2012 Kaj ni nobenega, ki bi lahko kako pomagal z izkušnjami? LP Re: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - mešter - 4.8.2012 Jaz sem bil danes v Seltronu v Mariboru,in sem si ogledal kamin na pelete Edilkamin Prestige,moram povedati da je zelo lep na oko in zelo kvalitetno narejen...cena pa okrog 4.000 z davkom... Re: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - mešter - 11.10.2012 Zanima me ,če je kaj novega v zvezi s kamini na pelete?ste uporabniki kaminov že zakurili letos prvič?lep pozdrav vsem
Re: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - Polžek - 12.10.2012 Škoda, da nisem prej videla teme, upam, da je še aktualna - jaz imam drugo sezono zdaj v obratovanju Melindo Extraflame (15kw). Stoji mi v dnevnem prostoru in dodaja k vzdušju s plameni, ogreva pa 6-8 radiatorjev, se pravi eno etažo 80m2 na polno in eno 50m2 na minimum (cca 10-15 stopinj) Jaz sem zadovoljna, izkoristek ima 90%, (dobila sem povrnjeno od Ekosklada), poraba je pač odvisna od sezone, jaz sem lani, ko je bila bolj blaga zima, porabila 2.5 tone peletov, več kot 3 tone pa ne računam niti letos - to je cca 650€ na leto. Posebej fino mi je, ker je avtomatska, naštimaš termostat. pa se sama vklaplja glede na željeno temperaturo in na željene ure, vse kar delam je to, da nasipam pelete v zalogovnik in približno enkrat tedensko (odvisno od mraza in posledično porabe peletov) posesam pepel. Edino kar je fino gledat je to, da so peleti bolj kvalitetni, da imajo malo pepela in nič žlindre - lani sem imela par vreč manj kvalitetnih, kupljenih za poskus in so bile težave z vžigom, ko se gorilna skodelica zabaše z žlindro - sem jo čistila vsak dan. Meni je prikladno tudi to, da lahko pelete kupuješ tudi sproti, na vreče, če ti jih recimo zmanjka - ne rabiš klicati dostave - jaz sem lani probala več vrst in sem skoraj vse sama zvozila. Ravno včeraj sem prvič malo zakurila samo za par ur zvečer - en pritisk na gumb, nobenih drugih ceremonij za novo kurilno sezono (ok, razen temeljitega čiščenja po koncu lanske). Prostor (etaža) se segreje v pol ure. Aja, stala je pa sama peč mislim da 2600 € (minus povračilo Ekosklada) Re: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - mešter - 12.10.2012 Hvala najprej za informacije.MNne pa še zanima če mi lahko poveste s prve roke kako je kaj zadeva glasna in če se steklo hitro umaže?zanima me še če kamin oddaja zelo vroč zrak od sebe? Mislim da je razmerje zrak vida 20-80 %...hvala v naprej
Re: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - peterneljm1 - 3.1.2014 Pozdravljen Lahko ti povem da zadeva naj ne bi smela biti tako glasna, vsaj pri meni ni pa imam Richard Le Droffovo Azurio (kamin) in sem z njim zelo zadovoljen. Azuria-R Dimenzije mm(d×vך) 55×55×113,5 Masa 190 kg Dimniški izpust ø 80 mm Prostornina zalogovnika (kg) 34 Ogrevalna prostornina (m3) 300 Nominalna moč (min/max) 3,3/11,5 kW Izkoristek 90,8% Daljinski upravljalnik Da Nekaj podatkov o samem kaminu.. Kar se tiče vročega zraka naj ne bi smelo biti tako kritično, malo ga pa saj se zadeva kuri ane Re: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - BOBoo - 3.1.2014 A pa je tale Azuria toplovodni kamin? Re: toplovodni kamin na pelete-poraba,izkušnje.... - rwasc - 26.11.2015 dga014 Napisal:Pozdravljeni! A ima kdo odgovor na to vprasanje? Sam nameravam ogrevati cca 70m2 talnega samo z kaminom na pelete, brez zalogovnika. |