PodSvojoStreho.net
Upoštevanje invstcij k zmanjšanju DDV na dobiče pri prodaji - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: Upoštevanje invstcij k zmanjšanju DDV na dobiče pri prodaji (/showthread.php?tid=43939)

Upoštevanje invstcij k zmanjšanju DDV na dobiče pri prodaji - danivu - 16.4.2012

Pozdravljeni

Prodajam stanovanje in v skupnih prostoih in kurilnici smo imeli mnogo investicij, od menjave strehe, menjava elektro instalacije, vgraditev delilnikov v stanovanje, menajva skupnega vodovoda, mešalnega ventila, obnova kurilnice.
Vse to je vplivalo tudi na končno ceno stanovanja in je potrebno pri prodaji znižat (prodajna - nakupna) je osnova za dobiček iz katerega se obračuna 20% DDV .

Zanima me kakšen dokument oz obliko moram dobiti od upravitelja da mi bo davčna upoštevala?
Ker mi je poslal en dokument, ki našteva specifikacije , a ni upoštevano to, obnovite kotlovnice, obnovitev, vodovoda, mešalnega ventila (upravljalec ni izobražen v tej smeri , skoraj v nobeni, pač zna nategnit, pa pobrat provizijo). Zato prosim če je kdo imel kakšne izkušnje povezane s predložitvijo računov za zmanjšanje dobička pri prodaji stanovanja.

Za odgovore se vam iskreno zahvaljujem.

Re: Upoštevanje invstcij k zmanjšanju DDV na dobiče pri prod - EESYS - 16.4.2012

Nam so upoštevali vse investicije v nepremičnino, za katere smo predložili račune, ter sorazmerno vsa vlaganja v rezervni sklad, ki so bila pokrita z dejansko izvedenimi in fakturiranimi deli na skupni lastnini, za katera je bil naročnik upravljalec objekta - vhodna vrata, ključavnice, barvanje, streha, popravilo tal na stopnišču itd.

Kako se mi je ob prodaji smejalo, ker sem vsa leta bivanja zahteval in pridno spravljal račune! Tudi zaradi tega šušmarjev ne morem videt - prvo si pljuneš sam v lastno skledo, potem ti pa pljune vanjo še on ...

LP, Tom

Re: Upoštevanje invstcij k zmanjšanju DDV na dobiče pri prod - danivu - 16.4.2012

Hvala za Odgovor TOM,

Zanima pa me naslednje:
recimo kako je bilo s tem če je delno račun pokrila zavarovalnica delno pa smo ga pokrili iz sklada?

se upoševa celotni moj delež ali le tista razlika ki sem jo moral vplačati?
lp,Dani

Re: Upoštevanje invstcij k zmanjšanju DDV na dobiče pri prod - Strelka - 18.4.2012

Eesys, ti je tvoj delež naložb pripravil upravnik ali kako? Pri nas pač računov ne dobimo sproti (da bi vsako stanovanje dobilo listek z zneskom glede na udeležbo pri investiciji), ampak račun izvajalca dobi samo upravnik, nadzor pa opravi par zagnanih staroselcev, ki se jim ljubi ubadat s tem.

Re: Upoštevanje invstcij k zmanjšanju DDV na dobiče pri prod - danivu - 19.4.2012

Strelka, ja to mora priravit upravnik bloka, drugi tak ne more,

vplačila za rezervni sklad in plačilo računov in prav tako zneski faktur, ki so sortirani po datumu.
na koncu pa seštevek vplačila, plačano in fakture